Překyselené tělo: koledujete si o vážnou nemoc

Ing. Zdeněk Rozehnal

Níže uvádím zásadní informace pro uzdravení, aneb jak se dostat (nedostat) ze (do) spárů ortodoxní chronické medicíny.

V důsledku současného životního stylu, na který jsou mnozí z nás dokonce hrdí, trápí lidstvo civilizační choroby: předčasně stárneme a umíráme dřív, než je nutné. K nejnebezpečnějším degenerativním zdravotním problémům naší doby patří překyselení organismu.

Kyselost a její opak – zásaditost se udává v hodnotách pH  (zkratka od "potential of Hydrogen" = množství volných iontů vodíku H+). Udává se ve stupnici od 0 do 14. Neutrální je například čistá voda. Její pH má hodnotu 7 a to je hodnota i všech ostatních pH neutrálních roztoků. Má-li roztok hodnotu nad 7, znamená to, že je zásaditý (převažují v něm zásadité látky). Při pH pod 7 jde o roztok kyselý a to znamená, že převažují v něm kyselé látky.

Vnitřní prostředí těla by mělo mít charakter mírně zásaditý. Nejenom chybné návyky ve stravování vedou k tomu, že podíl zásaditosti v lidských tělech neustále klesá. Vyrovnaný poměr mezi kyselými a zásaditými látkami přitom tvoří jednu ze základních podmínek dobrého zdraví.

U člověka je ideální hodnota pH krve 7,4 a zpravidla se pohybuje se v nepatrném rozmezí od 7,35 do 7,45. To znamená, že krev musí být neustále lehce zásaditá. Tělo se snaží nepřetržitě a za každých podmínek udržet pH v malé toleranci uvnitř těchto hraničních hodnot.

Při zachování výše uvedené acidobazické rovnováhy nelze příliš výrazně onemocnět. Naopak porušením této rovnováhy si přivodíme nebo alespoň zhoršíme celou řadu nemocí.

Čím ovlivňujeme překyselení organismu?

1) Především naší stravou, přičemž máme nerovnoměrný poměr spotřebovávaných potravin kyselinotvorných a zásadotvorných. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad - citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí, tedy citron je zásadotvorný.

Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou pro člověka maso, cukr a alkohol

Přemíra masa je dvojnásob nebezpečná proto, že kromě samotného překyselení zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění.

Cukr je kromě velmi silného překyselování nebezpečný i tím, že se až příliš rychle vstřebává do organismu a tělo na něj musí velmi dramaticky reagovat, protože i hladina cukru (glukózy) musí být v krvi udržována v určitém rozmezí, i když naštěstí ne v tak těsném a život ohrožujícím jako je udržení poměrně přesného pH.

Alkohol je nebezpečný proto, že mimo kyselinotvornosti i v malém množství poškozuje nervové buňky (především myelinové obaly jemných nervových vláken).

Nedostatek příjmu tekutin v potravě - hlavně v tuku a v pojivových tkáních těla roste koncentrace kyselých odpadů.

2) Druhým nejdůležitějším zdrojem překyselování je přemíra duševního napětí. To vede k závažné nerovnováze v řízení našeho těla – dochází k potlačení aktivity regenerujícího parasympatického nervového systému a k převaze adrenalinového (sympatikotonního) systému, který mimo jiné spouští v těle nadměrnou tvorbu různých kyselých látek, které potřebuje pro domnělý boj nebo útěk.

V průběhu duševní zátěže navíc většina z nás nevědomě potlačuje své dýchání.

3) Třetí hlavní zdroj našeho možného chronického překyselování je nedostatečné dýchání. Až příliš často dýcháme nepravidelně, málo a povrchně. Kromě chybějícího kyslíku, který by jinak dokázal spoustu kyselých látek doslova spálit, je druhým důsledkem hromadění kysličníku uhličitého v krvi, který vytváří asi nejběžnější kyselinu naší krve, kyselinu uhličitou.

Tělo se zbavuje kyselin výdechem z plic (odstraňuje zejména kyselinu uhličitou), ledvinami (přes močový měchýř), játry, střevy, potními žlázami a kůží (pocením). Pozorujete-li někdy, že se náhle zpotíte, může jít o reakci na jídlo příliš sladké nebo příliš moučné.

Pomalé hluboké dýchání dokáže v těle i jiné malé zázraky

Pokud pořádným dýcháním - pomalým hlubokým - nedodáte tělu dostatek zásadotvorného kyslíku a současně nevydýcháte kyselý oxid uhličitý (CO2), tak Vám ani sebelepší zásadotvorný jídelníček nebude nic platný

Nejezte nic hydrogenovaného jako umělé tuky nebo fritované potraviny, protože narušují proces okysličování

Vyvarujte se produktů, jímž se říká "hydrogenované". Červené krvinky odevzdávají v plících oxid uhličitý a nabírají kyslík. Pak jsou přepravovány v krevním oběhu k buňkám a vypustí nesený kyslík do plazmy.. Takto uvolněný kyslík je k buňkám přitahován rezonancí pí-elektronové oxidace, podporované právě mastnými kyselinami. Jinak si kyslík cestu do buňky nenajde. Na elektrony bohaté mastné kyseliny mají rozhodující roli mezi "dýchacími enzymy" a to je základem buněčné oxidace. (Ed McCabe "Oxygen Terapies", str.85). Netřeba dodávat, že rakovinové buňky jsou citlivé na kyslík.

Naše těla jsou stvořena tak, aby fungovala jako vyvážený celek - ovšem je-li dodržena již výše zmíněná zásadní acidobazická rovnováha. Překyselení má sedm stupňů, přičemž sedmý stupeň vede k zásadním degenerativním chorobám včetně rakoviny.

Mezi nemoci z překyselení zejména patří:

  •     chronická únava
  •     otoky
  •     alergie, ekzémy, astma
  •     poruchy imunity
  •     artróza, artritida, degenerativní poškození kloubů
  •     osteoporóza
  •     gynekologické záněty a výtoky
  •     zácpa, průjem
  •     neplodnost
  •     metabolické poruchy, např.cukrovka
  •     nadváha
  •     přecitlivělost a trvalá podrážděnost
  •     onkologická onemocnění

Jak nás zvýšená kyselost poškozuje a pomalu zabíjí?

Prostě tím, že tělo nadbytek kyselých látek samo ihned neutralizuje vším co je k dispozici. Především odebírá tkáním vápník. Například cévy mají velmi jemnou výstelku a opravdu nejsou vhodné pro transport kyselých roztoků. Nadbytečné kyseliny se naváží na vápník v cévní stěně  a ta jednak tuhne a jednak na takové postižení reaguje „záplatou“ z cholesterolu.

Vápník ale i další zásadotvorné minerály tělo odebírá nejen z cév, kostí, ze zubů a kloubních chrupavek. Nadměrné množství kyselých látek v těle dokáže poškodit jakýkoliv orgán. Nejprve formou desítek různých zánětlivých onemocnění  a nakonec nás zahubí skrze rakovinu, infarkt nebo mozkovou mrtvici.

Který orgán bude napaden a poškozován přednostně? O tom rozhoduje nastavení naší psychiky, a její vliv na funkce jednotlivých orgánů.

Jak si zkontrolovat stav případného překyselení těla?

Kupte si pH papírky na kontrolu moči. První ranní moč se ještě toleruje v hodnotách pod pH 7, ale přes den musí mít Vaše moč minimálně pH 7, ale raději ještě o pár desetin vyšší. Pokud máte v průběhu dne pH moči pod 7 můžete si být jisti, že už teď je Vaše zdraví nějak poškozeno a bude to s Vámi stále horší -  pokud nezměníte styl života. Pokud má moč naopak již od samého rána nepřetržitě vysoké pH (7,4) mohlo by to znamenat, že ledviny mají zablokované vylučování kyselin.

Další možností je změřit pH slin, ale to není lepší řešení než je měření moči, protože slina nezabíhá do tak varovné vysoké kyselosti a za další před její kontrolou se nedoporučuje dvě hodiny nic jíst a pít kromě čisté vody.

Případného překyselení se lze zbavit! Sportujme, především lehce (chůzí s holemi),  dýchejme zhluboka, kdykoliv si na to vzpomeneme (celá tzv. moderní civilizace dýchá jen povrchně),  doplňujme minerály  a vitaminy (ve stravě), pijme zásadité nápoje (včetně odkyselujících čajů), provádějme zásadité koupele a dostatečné množství času věnujme spánku. Poměr stravy zásadité a kyselé by měl být 4:1. Proto se doporučuje sníst denně pět porcí zeleniny a méně sladkého ovoce na úkor tzv. běžné stravy.

Ženy se zbavují překyselení menstruací, později o ně musí dbát samy. Muži tuto možnost nemají, což může být důvodem například brzké ztráty či šedivění vlasů.

Odkyselení organismu by mělo být vždy základním krokem při řešení jakýchkoliv zdravotních problémů. Teprve při dosažení rovnováhy mezi kyselými a zásaditými složkami krve (i všech ostatních tělních tekutin) může tělo mnohem efektivněji využít jakékoliv další kroky na cestě k uzdravení. Ať už jde o použití detoxikačních produktů nebo přírodních látek s regeneračním účinkem.

Také látky s nutričním účinkem (včetně vitamínů a minerálů) mohou tělu mnohem více prospět jen tehdy, není-li překyselené.

Naštěstí si od překyselení - této zřejmě nejčastější a nejzhoubnější odchylky od zdraví - může každý pomoci sám, protože to za nás stejně nikdo nemůže udělat. Takže nejrozumnější řešení je, zahájit svoji novou životní etapu a nejlépe hned teď - tím že ještě s pohledem na tyto řádky začnete zhluboka dýchat a kdykoliv si vzpomenete.

Rychlým a jednoduchým řešením je užívání jedlé sody (NaHCO3) a dnes i podávání složitějších zásadotvorných směsí různých chemikálií. Tyto minerální zásadotvorné směsi bohužel v některých případech obsahují vápník.

Jednorázově snížit pH krve jen proto, že právě upozornila kontrola moči, že v cévách Vám asi koluje něco, co se poněkud podobá elektrolytu v baterii, to je sice lákavé, ale není to nic o trvalé změně dosavadního překyselujícího a sebezničujícího životního stylu.

Pokud budete jíst to co dosud a pouze přetrvávající přebytek kyselin jen odstraníme zvýšeným přívodem neutralizačních chemikálií obsahujících vápník, tak se Vám takto vzniklé sloučeniny vápníku časem někde nepříjemně připomenou. To proto, že soli kyselin a vápníku jsou dost špatně rozpustné a mají tendenci se z roztoku zase někde vysrážet. Tenhle úkaz nás sice může naplňovat nadšením při návštěvě krasových jeskyní, ale rozhodně není dobré tvořit si v těle "krápníky" v podobě ledvinových kamenů, kalcifikací cév nebo jako výrůstků na páteři, patách a kolem všech možných kloubů.

Tato námitka se netýká jedlé sody, ta žádný vápník neobsahuje, zato obsahuje sodík, prvek, kterého máme ve stravě i tak nadbytek v podobě kuchyňské soli.

Nicméně lidé, kteří užívají javorový sirup se sodou, jsou odolnější vůči virózám a lépe se jim hojí rány. Jste-li netrénovaný člověk a chystáte se k většímu fyzickému výkonu, můžete si před ním vzít lžičku této medicíny. Kyselina mléčná, která se tvoří při námaze ve svalech se rychleji vstřebává. Jestli vás bolí kolena, nebo trpíte dnou, dejte si na bolavá místa obklad ze samotné jedlé sody. Na určitou dobu se Vám uleví.

Recept na medicínu:

smíchejte 1 díl čisté jedlé sody (NaHCO3 hydrogenuhličitan sodný) se 3 díly 100% javorového sirupu. Ve vodní lázni za stálého míchání udržujte směs 5 minut na teplotě 40 – 45°C. Užívejte 1 až 3 čajové lžičky denně. Při rakovině by se z počátku měly brát časté silnější dávky, aby se rychle dosáhlo výraznějšího posunu pH k normě. Zkuste si měřit pH moči a podle toho dávkování upravit.

Nezapomeňte na úpravu stravy, pohodu a správné dýchání

Rada známého léčitele Jiřího Janči

na ozdravnou kúru - odkyselení.  Vemte čerstvou zeleninu na polévku, přičemž můžete přidat jakoukoliv, jakož i divoce rostoucí natě a rostliny - například libeček, kopřivu, pampelišku, šťovík, česnek medvědí... Vše dejte pouze omyté vařit. Jakmile voda začne vřít hlídejte, aby var trval 12 minut. Pak zeleninu vyndejte a vyhoďte. Vypijte na lačno vývar. Dejte si vody třeba i 1 litr, přičemž část se vyvaří. Pan Janča doporučuje tuto kúru aplikovat každé 2 měsíce.

"Zapomenutý" objev německého držitele Nobelovy ceny

MUDr.Otto Heinrich Warburg

Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena před rokem 1923 a její objevitel za to dostal Nobelovu cenu za medicínu. Ví o tom ale skutečně jenom velice malý počet lidí na světě, protože tato prostá pravda je před laickou veřejností, bohužel, zejména ze ziskuchtivých příčin, velice důsledně tutlána.

V roce 1931 německý lékař a vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg totiž podrobně popsal , že rakovina je vlastně jen vnějším výsledkem a zcela přirozenou reakcí buněk každého živočišného i rostlinného těla na nefyziologické stravování a zároveň velice nezdravý způsob života.

Nefyziologickým způsobem stravování (jíme vlastně neustále a pravidelně převážně vařenou stravu, která organizmus nadměrně okyseluje) a navíc se v důsledku nedostatečné fyzické aktivity v těle automaticky vytváří příliš kyselé prostředí, slabě zásobované kyslíkem. Kyselost prostředí z buněk vytlačuje především kyslík a nedostatek kyslíku zase v buňkách vytváří nadměrně kyselé prostředí.

MUDr. Warburg proto hlásal toto: „Nedostatek kyslíku a zároveň zakyselení organizmu jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má automaticky i to druhé“. Jste-li hodně zakyselení, vašemu organizmu automaticky chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez dostatečného obsahu kyslíku.

„Odeberete-li zdravé buňce 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku už za pouhé dva dny“

„Všechny normální buňky mají totiž relativně značnou potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít a množit se i zcela bez něj. To je železné pravidlo prozatím bez jakékoliv  výjimky.“ Tkáně s nádorem jsou vždy až automaticky hodně kyselé, zatímco ty zdravé jsou vždy mírně zásadité.

Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr.Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky:

  • zvýšenou kyselost tkání a krve a zároveň značnou hypoxii (akutní nedostatek kyslíku pro zdravý metabolismus buňky)
  • objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že dokonce v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku ani nemohou přežít. Přežít a množit se mohou jenom s pomocí glukózy v krvi a v prostředí bez kyslíku

Proto rakovinný nádor není nic jiného, než přirozený obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají v krajní nouzi, aby přežily v příliš kyselém prostředí, v němž je navíc i nedostatek kyslíku. Zdravé buňky žijí totiž jedině v mírně zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které jediné umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky naopak žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.

Nezdravá kyselost nebo naopak prospěšná zásaditost organizmu je ale především výsledkem stravy, kterou jíme.

Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava v těle (dle svého nutričního profilu) podmínky buď pro kyselost či zásaditost. Jednodušeji řečeno, nezbytná zásaditost organizmu závisí silně na tom, co převážně jíme.

Krev se u zdravého člověka navíc sama neustále reguluje, aby dle možnosti nikdy neupadla do metabolicky krajně nebezpečné kyselosti. Avšak některé potraviny, které bohužel pravidelně jíme, naši krev okyselují až příliš a  nadměrně tak přetěžují celý složitý regulační a přirozený obnovovací mechanizmus všech lidských tělesných tkání a orgánů.

Chemoterapie 

většinou silně škodí, zhoršuje už beztak vysokou kyselost těžce nemocného organizmu. Chemoterapie okyseluje tělo někdy až do té míry, že tělo musí sáhnout příliš hluboko do svých zásaditých rezerv, aby zneutralizovalo nadměrnou kyselost. Přitom musí obětovat zejména zásadotvorné minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto i přímo sami bez přístrojů vidíme až nápadné změny na pacientech, kteří dostávají chemoterapii.  Mimo mnohé jiné je to i nadměrné vypadání vlasů, kazivost zubů, tělesná slabost i nápadná bledost pokožky. Ostatní běžně používané léky ale bohužel rovněž citelně zhoršují celkovou kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak je to jen trochu možné.

Správná míra pH
Je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a pravidelně cvičí či pracuje fyzicky přiměřeně. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu pravidelný přísun alespoň 60% zásadotvorné stravy a vyhýbejte se zejména průmyslovým výrobkům, které jsou z větší části silně kyselinotvorné. Jsou to zejména všechny sycené nápoje, sladkosti a také všechny produkty tzv. rychlého stravování. Nepřehánějte to nikdy ani se solí. Používejte ji proto přiměřeně. Když jste jakkoli nemocní, postarejte se především sami, aby vaše strava byla převážně zásadotvorná, a to z alespoň 80%.

Máte-li už dokonce nějaký nádor, tak se snažte ve svém těle postupně (ne najednou) vytvořit co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete jednoduše a nejlevněji dosáhnout především pomocí příslušné stravy, ale zároveň pravidelným cvičením, vyhýbáním se stresu a také nezbytným doplňováním přírodního chlorofylu, který je ale přítomen jen a pouze v nevařené či jinak chemicky neupravované zelenině! Dalším výborným zdrojem chlorofylu je chlorella a spirulina.

Další názory odborníků, kteří jsou na Vaší straně

  • „Veškerá takzvaná přirozená úmrtí nejsou totiž nic jiného, než přílišná, pro buňky těla už konečná, tedy až nesnesitelná míra zasycenosti kyselostí,“ za svůj dlouhý a plodný život to řekl už mnohokrát George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě
  • „Nesčetné názvy zhoubných a degenerativních nemocí nejsou vůbec důležité – důležitá je hlavně skutečnost, že všechny ty zhoubné nemoci mají v podstatě stejnou základní příčinu: to znamená, že máte už delší dobu neustálou přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj svou zásaditost nebo prostě zemři” (“Alcalize or Die”)
  • „Zvýšená kyselost organizmu je totiž zcela základní příčinou také všech ostatních soudobých degenerativních nemocí. Když v těle dojde k velkému porušení tzv. acidobazické rovnováhy, začne organizmus svou kyselost a toxické látky ukládat do některých tělesných tkání i kostí v mnohem vyšší míře, protože už je nedokáže potem, močí a stolicí prostě včas vyloučit.  Pak se teprve s neuvěřitelnou  pravidelností a vysokou pravděpodobností u člověka objevují velice vážné, až smrtelné nemoci“ - MUDr. Robert O. Young

Necpěte se chemickými léky zakyselující organismus, nejdříve zásadujte tělo

Zásadujte tělo, tím získáte přiměřenou váhu a lékaře ortodoxní chronické medicíny nebudete potřebovat

Seznam kyselinotvorných a zásadotvornýcch potravin zde a jedna tabulka v češtině a níže.

POKUD SE CHCETE ODKYSELIT

V KAŽDODENNÍ STRAVĚ BY MĚLO BÝT MINIMÁLNĚ 80% ZÁSADOTVORNÝCH POTRAVIN

Projevy překyseleného organizmu

Cévní potíže, arterioskleróza, kornatění tepen, infarkt, mrtvice, poruchy prokrvování, křečové žíly

Tepny jsou pokryty slabou zásaditou vrstvou buněk endotel, pokud tělo potřebuje neutralizovat kyseliny, bere si často zásadité látky i z endotelu, proto je jejich povrch pórovitý a rozrušený. Pak nastupuje vitamin C, který vytváří kolagen a pokud je i toho málo, tělo to kompenzuje cholesterolem. Je to proto, aby cévy nebyly propustné a nenastalo krvácení do tkání. Kromě toho pronikají do cév částečky tuku. Bílkovinné substance i vápenaté soli se pevně usazují v rozrušených cévních stěnách, které se tím stávají měně pružné. Tím musí tělo zvýšit krevní tlak, aby se tkáně prokrvovaly, přesto však je to mnohdy nedostatečné. Tento proces probíhá nepozorovaně již asi od 20. roku života. Jediný způsob jak zachovat cévy mladé a elastické, je udržovat správné hodnoty pH v těle. Špatná propustnost kapilár je potom jednou z hlavních příčin infarktu a mrtvice.

Artróza, degenerativní postižení kloubů

Degenerativní změny v kloubech postupují ruku v ruce se sníženým obsahem minerálů v chrupavkách a kloubech. Opotřebování kloubů je způsobeno překyselením těla více, než věkem nebo zátěží. Překyselené tělo se snaží svoji kyselost vyrovnat odebráním zásaditých látek z kloubního mazu, kde tím dochází k jeho zahuštění a ve spojení s uloženými krystalky solí se vytvoří hmota podobná smirku, která při každém pohybu poškozuje chrupavku a způsobuje bolest. Zároveň dochází ke snížení tvorby synoviální tekutiny, která vyživuje klouby a tím se proces postižení ještě urychluje. Je to například tenisový loket, karpální tunely, zamrzlé rameno. Tělo někdy uskladňuje přebytečné kyseliny i ve stěně šlachovité pochvy kloubu a ve šlachovitých úponech, proto je tam vyšší kyselá koncentrace, která vyvolá zánětlivé změny kloubů a pohyby začínají být bolestivé.

Dna, pakostnice

Původcem dny je zvýšená míra močoviny v krvi, ale skutečnou příčinou tohoto onemocnění je překyselené tělo. Při akutním nedostatku zásaditých látek inklinuje kyselina močová k tomu, že se shlukuje do malých krystalků v pojivovém vazivu, pokud je v těle málo zásad, krystalky se nestačí neutralizovat ani vyloučit.

Migrény, bolesti hlavy

Překyselení je jednou z příčin, při kterém dochází k neprůchodnosti kapilár a tím nedokrvování hlavy. Nedostatek Mg (hořčíku) pak vede ke křečím.

Bolesti v zádech, tuhnutí svalů, potíže meziobratlových plotének

Pokud je překyselení veliké, kyseliny se usazují ve svalech, které tuhnou, a to se projevuje zejména v zádech. Tato situace vede k bolestivým svalovým zánětům, následně k vadnému držení těla, ke zhoršenému dýchání, postupně k blokaci obratlů, k opotřebení plotének a k uskřípnutí nervu. Stres, který překyselení zvyšuje, tento proces významně urychluje.

Celulitida, pomerančová kůže

Vedle překyselení se na ní podílí nadváha a hormony. Ženský organizmus vylučuje kyseliny především během menstruace. Pokud množství kyselin přesáhne určitou hranici, ukládají se mezi jednotlivými periodami v krvi, v lymfě, tkáňovém moku a placentě. Když se sklady naplní, je potřeba je neutralizovat, na což se spotřebují zásoby zásaditých minerálních látek v těle. Neutralizované kyseliny se ukládají na bocích, stehnech a nadloktí a projevují se navenek jako celulitida. Odtud mohou být kdykoliv vyloučeny.

Premenstruační syndrom

Těsně před propuknutím menstruace začínají kyseliny v těle kulminovat, což vyvolává otoky, nafouklé břicho, podrážděnost, bolest prsů, migrény, deprese. Pokud žena navíc krvácí v období, kdy nemá, je potřeba především myslet na odkyselení.

Ekzémy, kožní potíže

Ty začínají u hlavních chemických továren těla. Játra, žlučník, ledviny, které jsou natolik zatoxinované, že se tělo snaží zbavit kyselin i kůží. Objevují se kožní potíže a všechny změny na kůži vyžadují důsledné odkyselení. Mezi další následky překyselení patří silné zarudnutí, příliš suchá nebo popraskaná pokožka, neustálé svědění, trudovitost a hnědé skvrny. Mateřská znaménka, kožní výrůstky, bradavičky, jejich náhlá zvýšená tvorba je opatřením proti kyselosti těla, která zejména zasahuje játra.

Pálení žáhy

Pokud orgány jako játra, žlučník, slinivka břišní a tenké střevo spotřebují více zásaditých látek na trávení kyselinotvorné stravy, než má tělo k dispozici, žaludek musí vyrobit více natriumkarbonátu. Při jeho výrobě v žaludku vniká kyselina solná, kterou cítíme jako pálení žáhy.

Onemocnění jater, žlučové kameny

Játra, žlučník a slinivka břišní jsou hlavními regulátory pH. Obzvláště žlučník spotřebuje vysoký podíl zásaditých látek vytvářených v žaludku. Pokud nejsou minerály a cholesterol uvolněny ze žlučníku, tak tuhnou a ve spojení s jinými tělesnými látkami tvoří žlučové kameny.

Vředy na dvanácterníku, zánětlivá onemocnění žaludku a střev

Dvanácterník má přirozené zásadité prostředí. Navazuje na žaludek, kde se kyselé žaludeční šťávy musí nejprve neutralizovat, protože vlastní trávení probíhá již v zásaditém prostředí. Pokud je kyselinami přetížen žlučník a slinivka a v žaludku není dostatek zásad, ve dvanácterníku vzniká zánětlivá reakce, později vřed. Pokud je stav překyselování žaludku dlouhodobý, může přejít k překyselení celého střeva a k následným dyspeptickým potížím, v horším případě k chronickým zánětům střevní sliznice. Stres, který působí tak, že se v žaludku samovolně vytváří nadbytek HCL (kyselina chlorovodíková), je jedním ze spouštěcích faktorů.

Mykóza, plíseň

Kyselé pH je ideální živnou půdou pro rozmach různorodých plísní. Plísně lze natrvalo odstranit jen úplnou a trvalou změnou pH. Při detoxikaci a odplísnění však umírající plísně vypouštějí velké množství toxinů a trvalé odkyselení je cesta, jak se plísní natrvalo zbavit.

Nehty, lámavost

Pokud se nehty třepí, lámou, vznikají na nich rýhy nebo bílé skvrny, pak je to výzva k odkyselení.

Nespavost, poruchy spánku

Tvrdošíjné poruchy spánku většinou mizí s okyselením. Překyselení totiž zabraňuje tomu, aby se tělo uvolnilo přirozenou cestou, a udržuje organizmus ve stavu trvalého napětí a ve střehu.

Deprese, výkyvy nálad, špatné sny, podrážděnost, nervozita, přecitlivělost, úzkostlivost, špatné soustředění

To vše souvisí s překyselením více, než se nám může zdát.

Únava, vyčerpanost, vnitřní neklid

Jsou to příznaky trvalého podráždění vegetativní nervové soustavy, které je vyvoláno překyselením organizmu.

Oční problémy

Šedý zákal, svědění očí, začervenalé spojivky, přecitlivělost na světlo. Překyselení snižuje pohyblivost malých očních svalů a zakaluje sítnici. Výměna v očních komorách probíhá velmi pomalu, proto úspěšné léčení zde probíhá pozvolna.

Oslabená imunita

Kyselé pH narušuje střevní imunitu v tenkém střevě a překyselení vede také k zánětlivým procesům zejména v oblasti dýchacích cest.

Osteroporóza, řídnutí kostí

Jednou z rezerv zásadotvorných látek jsou především klouby a kosti, kde je vysoký obsah vápníku. O vápník nás bohužel připravuje mnoho dalších faktorů (alkohol, nikotin, kofein, cukr, mléko, tučné maso, mnohé chemické léky, záněty a plísně ve střevech, které vstřebávání vápníku brání). Proto si tělo rádo vypomáhá tak, že bere vápník z kostí a kloubů, když potřebuje neutralizovat kyseliny.

Onemocnění ledvin

téměř všechna onemocnění ledvin jsou úzce spjata s překyselením tělesných tekutin. Ledviny totiž z velké části odstraňují přebytečné kyseliny z organizmu. Také pocity podrážděnosti, či pálení při močení, záněty močového měchýře, ledvinové a močové kameny ukazují zřetelně ne překyselení. Nedostatečné množství vhodných tekutin během dne, způsobuje koncentrovanost moči a její kyselejší pH.

Potivost nohou a celková potivost, tělesný pach

Nohy i celá kůže při překyselení organizmu slouží jako náhradní ledviny a významně doplňují funkci ledvin. Pokud nohy dokonce pálí, je nutné přestat ihned jíst vepřové maso, protože pálení nohou vyvolává kyselina sírová, která vzniká v těle při trávení masa. Společně s potem se vylučují větší měrou i kyselé a odpadní látky, které vznikají při metabolizmu a způsobují nepříjemný zápach těla. Pokud se někdo budí a je polit studeným potem, mělo by to být dostatečným varováním, aby ulehčil ledvinám a odkyselil tělo.

Rakovina

Průzkumy na různých světových onkologických pracovištích se shodují v jednom, že všichni onkologicky nemocní pacienti mají velmi kyselé pH organizmu. Střevo zatížené kyselinami a z toho důvodu zakrnělé Peyerovy Pláty, které produkují a stimulují přirozené zabíječe plísní, to vše vede k ideálnímu prostředí pro množení karcinogenních buněk. Zátěž překyseleného organizmu k tomu ještě více přispívá a toto prostředí je totiž pro jejich přežití a množení nezbytné. Rakovina v zásadotvorném (alkalickém) prostředí nemá vhodné podmínky pro svůj rozvoj.

Ústní dutina, potíže se zuby a dásněmi

Následek překyselení a nedostatek vstřebávání B komplexu je jednou z příčin tvorby aftů, oparů, praskajících koutků úst. Také to je jedna z příčin podráždění mandlí a hrtanu, citlivých a zanícených dásní. Zubní kazy jsou následek demineralizace zubů jako reakce na překyselení. Sliny s pH 7,1 jsou důležité, aby zubní sklovina dostávala minerály, také při kyselém pH v ústech následně vzniká krvácení dásní a paradentóza. Toto vše také velice úzce souvisí s ústní hygienou.

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ EXTRAKTY

S CERTIFIKÁTY

Níže uvedené nejúčinnější přírodní přípravky s ochrannou známkou Superionherbs sice mohou velice dobře účinkovat, nicméně je vhodné souběžně začít u sebe, protože chronické obtíže mají zpravidla tyto společné jmenovatele:

.

Reishi (čínsky Ling Zhi) a její užívání, uvádějí staré čínské spisy z doby už před více než 2 400 lety. Tato vzácná houba je také nazývaná latinsky Ganoderma lucidum, v překladu "božská houba...
Cordyceps je velice specifická cizopasná houba, která roste od nepaměti pouze v horských oblastech Číny a Tibetu. Pro své specifické účinky je v čínské medicíně především Cordyceps sinensis používán...
Čaga, dřevokazná houba se živí šťávami stromů, především z břízy, jilmu, jeřabiny, jasanu, ale nejvyšší léčivé účinky má houba Čaga rostoucí na břízách. Ideální sběr je na podzim a na jaře, kdy má...
Hericium je poměrně vzácná houba, která svým tvarem připomíná mořský korál. Roste paraziticky především na tvrdém dřevě dubů a buků, přičemž roste zejména v jihovýchodní Asii. Na našem území ji...
Coriolus nebo-li čínsky YunzhiYunzhi je druhem dřevokazné houby, která je již celá staletí využívá v tradiční čínské medicíně. V angličtině nazývá turkey tail což znamená – krocaní ocas, který...
Shiitake (lat. Lentinus edodes), česky Houževnatec jedlý je uznávaný přírodní prostředek jako Reishi, Cordyceps, Hericium a Sibiřská Čaga. Jejími hlavními aktivními komponenty jsou polysacharidy...
V posledních desetiletích se základní výzkum věnuje daleko podrobněji než kdykoli jindy komlexnějšímu složení a biologickým účinkům hlívy ústřičné a jejím jednotlivým složkám. Na základě výsledků...
Beta glukany 1,3/1,6D jsou přírodní polysacharidy nacházející se také v buněčných stěnách kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae a všech medicinálních hub. Obsaženýé beta-glukany jsou získávány...
Agaricus blazei Murill, česky žampion brazilský Agaricus blazei Murrill je jedlá brazilská houba s nízkým obsahem kalorií a velkým množství živin. Pochází z malé brazilské vesnice jménem Piedade...
Synergická kombinace extraktu z plodů ze stromu Camu Camu a quercetinu s maximální vstřebatelností vitamínu C. Camu Camu Camu Camu je nízký malý strom rostoucí divoce podél řek v oblastech...
(Ashwagandhá – witánie snodárná – witánie uspávající – Withania somnifera) je polokeř, který dorůstá do výšky 1 - 1,5 metru. Původem je ze severozápadní Indie. Roste také v severní Africe a na...
Kurkumin a trávicí systém Pokud bychom měli vyjmenovat pouze jedinou oblast, která v současnosti vyžaduje největší pozornost, pak by to určitě byl nemocný trávicí systém. Tato „vstupní brána k našemu...
Che-šou-wu (He Shou Wu) je v asijské bylinné medicíně jednou z nejpopulárnějších a nejvíce ceněných posilujících bylin. He-šou-wu je zpracovaná kořenová hlíza rostliny Polygonum multiflorum (rdesno...
Extrakt z listí ze stromu Graviola - přirozený zabiják rakovinových buněk – 10.000 krát silnější než chemoterapie A proč to nevíme? Je to proto, protože určité velké korporace chtějí dostat zpět...
Maca, přezdívaná jako peruánský ženšen nebo peruánská viagra roste v jihoamerických Andách, vyskytuje se ve výškách kolem 4000 metrů n.m. a odolává až mrazům -20°C, stejně jako žáru slunce. Vzhledem...
Princip působení Chitomaxu: Je známo, že viskózní vláknina a zejména chitosan působí na metabolismus tuků, snižuje vstřebávání cholesterolu ze stravy a váže se na žlučové kyseliny, a tím snižuje...
chitomax + bylinky + kyselina alfalipoová FENUPRIM – jedinečná kombinace pěti přírodních látek, synergicky působících, která vám může pomoci při formování vaší postavy. Pro většinu lidí jsou právě...
Dračí krev – Dragons blood Když se v amazonské džungly někdo poraní, škrábne nebo je pokousán hmyzem, někdy můžete vidět jak mačetou sekne do jednoho druhu stromu a temně rudou pryskyřici si kápne do...

 

BORELIÓZA, CHLAMYDIE... ÚNAVOVÝ SYNDROM

PŘÍRODNÍ POSTUP K UZDRAVENÍ

zde

REISHI

extrakt

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!

 

REISHI

spór

100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

REISHI

triterpen max

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

CORDYCEPS

extrakt

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

AŠVAGANDA

extrakt

Nejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

 

  

 

ETICKÝ KODEX

 České lékařské komory,  

který především zdůrazňuje etické principy lékařského povolání vůči pacientovi

 

Každý třetí český lékař trpí vážným syndromem vyhoření. Cítí se na dně a nenávidí své povolání i pacienty

Česká lékařská komora ve spolupráci s 1.lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v roce 2014

 

Nevěřte něčemu jen proto, že to řekl nějaký mudrc

Buddha

 
 

Představa je příčinou mnoha nemocí, ale víra je možnost léčení nemocí všech

Paracelsus

 
 

Nechte své léky ležet v chemické misce, jestliže dokážete léčit svého pacienta prostřednictvím stravy

Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda

Pokud nejsi připraven změnit svůj život, není ti pomoci

Hippocrates 460 - 377 př.n.l. - Hippokratova přísaha

 
 

Jsme tak živí a zdraví, jako je živá a zdravá strava, kterou se živíme a uzdravujeme

Dr.Vladimír Domen

 

 

Zdraví se nedá získat pasivně u lékaře, nebo v drogérii na rohu. Zdraví lze získat jen ukázněným způsobem života

Dr.René Dubos

 

 

Sami jsme tím nejlepším lékem

To, co den co den děláte, určuje, jakým způsobem a jak dlouho budete žít

Prof.dr.Kurt Tepperwein

základy odkyselení organismu

 

 

Nemoc není nic jiného, než pokus těla zbavit se morbidních látek

Thomas Sydenham, nesoucí předzdívku "anglický Hippocrates"

 

 

Nemoc je vyléčena jen pomocí Přírody, neutralizací a vyloučením smrtonosných látek

Prof.Dr.Hermann Boerhaave

 

JAREK NOHAVICA

v 02 Aréně

Pánbůh ztratil vliv...

 

 

Trojúhelník rozřežeme na kusy, které přeskládáme. Kampak nám ale zmizel jeden čtvereček?

 

 

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Více úžasný:

MUDr. Henry Bieler

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
 

220+ zkušeností

s DUANWOOD REISHI ZDE

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

127+ ZKUŠENOSTÍ

ZDE

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

100% Sibiřská Čaga
Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA

 

Jak platné v roce 2020