Alzheimerova a Parkinsonova nemoc, demence, roztroušená skleróza, autismus, mozková mrtvice...

Základní příčina velkého nárustu

"Neortodoxní" rozhovor M. Adamse, editora Natural News s neortodoxním doktorem Russellem Blaylockem

          Mike Adams               Russel Blaylock, MD

Neurodegenerativní nemoci se teď velice rychle rozrůstají. Nemoci, které byly kdysi vzácné, teď vidíme na každém kroku. Je to až hrůzu nahánějící.

 

A když si prostudujete odbornou literaturu zaměřenou na neurologii, zjistíte, že na to není žádné vysvětlení

 

Neví se, proč dochází k takovému rapidnímu nárůstu nemocí. Je to ale to z důvodu tak velkého množství toxinů. Například, buněčné neurodegenerativní nemoci jsou spojovány se rtutí, hliníkem, pesticidy a herbicidy, které prostřednictvím excitotoxického mechanizmu způsobují poškození mozku.

Všichni jsme vystaveni těmto toxinům, a když k tomu přidáte glutaman sodný a excitotoxíny do jídla, míru toxicity nesmírně zvýšíte. To je důvod, proč teď dochází k tak velkému nárůstu neurodegenerativních onemocnění; Alzheimer, autismus, poruchy pozornosti a Parkinson – všechny tyto nemoci se vyskytují mnohem častěji, protože jsme vystaveni karcinogenní toxicitě ze všech těch různých zdrojů, stejně jako excitotoxinům.

A nikdo není schopen říct, jak to vlastně je. Někdo řekne, „Alzheimer je důsledek působení rtutě,“, někdo jiný zase řekne, „To není pravda, Alzheimer je důsledek působení pesticidů,“ a někdo další řekne, že jde o důsledek něčeho jiného, ale všechno je důsledek stejného mechanizmu.

Všechno to způsobuje patologicky zvýšené imunitní (autoimunitní) aktivity ve tkáni mozku, což aktivuje excitotoxicitu. Vypadá to, že všechny tyto látky mají společné vlastnosti, neboť způsobují v mozku stejná poškození.

Celý článek

Ing. Jablonský CSc. v reportáži o vyléčení Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby Hericiem

Zkušenosti dr.Dietricha Klinghardta s léčbou Parkinsonovy nemoci

 lékař pro zdravou dlouhověkost

výtah z přednášky "Těžké kovy a jejich vylučování" pro odbornou veřejnost ve Spolkové vysoké technické škole v Curychu

U neurologických onemocnění používáme Glutathion.

Zde je informace o dávkování, působí fantasticky zvláště u Parkinsonovy nemoci. Tehdy jsme začínali s 300 mg denně, toto množství jsme vstřikovali a pomalu jsme zvyšovali dávku až na 1.800 - 2.500 mg denně. U Parkinsona působí léčivě téměř ve stejném okamžiku. Je to absolutní novinka, ještě neexistuje žádná literatura na toto téma a pacient odchází velmi často normálně z ordinace!

Je to tak, že tento efekt nevydrží příliš dlouho, jen asi 18 - 20 hodin a pak přijde znovu dřívější stav. Pak musíte dát okamžitě další injekci. Pokud se to ale měsíce opakuje, prodlužuje se odstup mezi injekcemi a nakonec se pacient uzdraví.

Je to vzácné tajemství, ketré Vám zde dávám. Můžeme jej použít i u pacientů s ALS (onemocnění motoneuronu) a MS (roztroušená skleróza) jako podpůrnou metodu.

 

Glutathion se může podávat nitrožilně i orálně

 

Více zde:

VIDEA o působení Glutathionu

         David Perlmutter, M.D.

1. video:

Pacient - vietnamský veterán, diagnóza: Parkinson + expozice Agent orange (směs dvou herbicidů používaná USA ve vietnamské válce), 66 let, medikace: Mirapex a Sinemet (Carbidopa-Levodopa).

Obsah:

  • Stav při medikaci Mirapexem a Sinemetem a následuje
  • Stav po 30 minutách po i.v. medikaci Glutathionem 3 000 mg (výrazné pozitivní změny v pohybu a mluvě)

Obsah 2. videa

3 pacienti s Parkinsonem před a po i.v. aplikaci Glutathionu 600 mg.

Výsledek:

  • snížení tuhosti
  • zvýšení mobility
  • lepší schopnost mluvit
  • snížená deprese
Pro zhlédnutí klikněte na tento odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=k9sVN7OIKMg&t=69s

Poznámka: video nelze přehrát na této stránce, klikněte prosím na horní odkaz

Glutathion 

podporuje normální činnost imunitního systému, vitalitu a revitalizaci organismu. Vyjímečné antioxidační účinky glutathionu doplňují další přírodní složky s antioxidačními vlastnostmi.

Glutathion je látka tělu vlastní, je obsažen v každé jeho buňce. Tělo ho získává z některých potravin (např. z určitých druhů zeleniny), z řady látek si ho samo syntetizuje. Mladé buňky těla ho mají dostatek, ale počínaje 30. rokem věku glutationu v buňkách ubývá. Od 50. let věku ho v těle dokonce bývá o 50-70 % méně než v buňkách mladých. To s sebou nese předčasné stárnutí organizmu, řadu nemocí a poškození orgánů.

Glutathion vzniká v játrech a uplatňuje se při syntéze a opravě nukleových kyselin v organizmu, při vzniku bílkovin, prostaglandinů, transportu aminokyselin, odstraňování toxinů a karcinogenů, správné funkci imunitního systému, prevenci buněk před oxidačním stresem a při aktivaci řady enzymů v organizmu.

Jeho nízký obsah v těle je spojen s rychlým stárnutím, makulární degenerací (skvrnami na pokožce), diabetem, nemocemi plic a zažívacího ústrojí, křečovitými stavy, Parkinsonovým syndromem a jinými neurodegenerativními poruchami.

Glutathion se používá při Alzheimerově a Parkinsonově chorobě, šedém a zeleném zákalu, při alkoholizmu, prevenci stárnutí, astmatu, nádorových onemocněních, kardiovaskulárních chorobách (ateroskleróze a hypercholesterolemii), žloutenkách a onemocnění jater, snížené imunitě (včetně AIDS a chronickém únavovém syndromu), ztrátě paměti, zánětech pohybového ústrojí a při detoxikaci těžkých kovů a pro snížení toxického účinku některých léčiv (cisplatiny).

Dostatečné množství glutationu v organizmu má – mimo jiné – tyto účinky:

  • zlepšuje cévní prokrvení všech orgánů, snižuje riziko vzniku trombóz, čímž odstraňuje chorobné důsledky nedostatečného prokrvení
  • zlepšuje činnost a zvyšuje výkon srdce a zabraňuje vzniku řady srdečních chorob
  • potlačuje vznik a rozvoj nemocí trávicího traktu například žaludečních vředů, Crohnovy choroby, onemocnění slinivky ...
  • brání vzniku a vývoji diabetu, zlepšuje jeho stav a chrání orgány těla před diabetickým poškozením
  • podporuje zvýšenou činnost ledvin a chrání je před nemocemi, stejné platí i pro činnost jater (chrání je před vznikem cirhózy)
  • zvyšuje imunitu organizmu, zejména protivirovou, a snižuje důsledky onemocnění autoimunitními chorobami
  • zlepšuje metabolismus všech buněk organizmu a zabraňuje tak jejich předčasnému stárnutí a tím i předčasnému stárnutí celého organizmu
  • zlepšuje stav nervového systému, zlepšuje průběh nervových i psychických onemocnění
  • zlepšuje stav arteriosklerotických změn (například mozkových cév)
  • neutralizuje toxické látky jako jsou těžké kovy, nejrůznější toxická farmaka, ale také následky elektromagnetického záření a UV záření
  • potlačuje příčiny některých očních chorob – šedý a zelený zákal
  • v neposlední řadě stojí za zmínku jeho protinádorový účinek

Glutation v podstatě prodlužuje život a chrání tělo před předčasným stárnutím. Proto je více než vhodné glutation do těla dodávat. L-Glutation není toxický ani ve vysokých dávkách. L-Glutation je nutné užívat pravidelně.

 

Jakmile je tělo glutationem dostatečně saturováno, začne jeho blahodárné působení

 

Úžasný kurkumin a zkvalitnění činnosti mozku - nová zkušenost

 
Ing. Zdeněk Rozehnal
 

Nově zveřejněný výzkum potvrzuje, že kurkuminový doplněk stravy může také zlepšit paměť a soustředění a tím mj. snížit vaše riziko Alzheimerovy nemoci. Potvrdila to dvojitě slepá, placebem kontrolovaná studie, zveřejněná v časopise American Journal of Geriatric Psychiatry v roce 2018, které se zúčastnilo 40 dospělých ve věku od 50 do 90 let, udávajících mírně výpadky paměti.

Je nutné uvést, že v počátku výzkumu neměl žádný z nich diagnostikovanou demenci. Účastníci po dobu 18 měsíců náhodně dostávali dvakrát denně buď 90 miligramů kurkuminu, nebo placebo.

Na začátku studie, a pak v šestiměsíčních intervalech, bylo provedeno standardní posouzení poznávacích schopností a na začátku a konci studie jim byla v krvi změřena hladina kurkuminu.

Třicet účastníků také podstoupilo snímkování pozitronovou emisní tomografií (PET) pro posouzení jejich hladiny amyloidových plaků a tau usazenin před a po léčbě. Obě totiž značně souvisí s rizikem Alzheimerovy choroby.

Ti, kteří dostávali kurkumin, zaznamenali významné zlepšení paměti a soustředění, zatímco kontrolní skupina žádné zlepšení nepocítila.

Snímky PET potvrdily, že léčená skupina měla ve srovnání s kontrolní skupinou, neužívající kurkumin v oblastech mozku, které řídí paměť, významně méně amyloidových plaků a tau usazenin. Celkově si skupina užívající kurkumin za jeden a půl roku léčby zlepšila paměť o 28 procent.

Tau (τ, zkratka pro tubulin-associated unit) je označení pro skupinu příbuzných proteinů a hrají důležitou roli v nervové tkáni. Při Alzheimerově nemoci dochází k ukládání tau proteinů v mozku. Společně potom amyloid beta a tau jsou  dva základní biochemické příznaky Alzheimerovy choroby v mozku.

Navíc se také v rámci tohoto výzkumu potvrdilo, že kurkumin zvyšuje hladiny mozkového neurotrofního faktoru (BDNF), jehož snížené hladiny jsou dávány do souvislosti s Alzheimerovou chorobou.

Kurkumin však může vašemu mozku prospívat i jinak a snižovat vaše riziko demence působením na cesty, které pomáhají zvrátit inzulínovou rezistenci, hyperlipidemii a další symptomy, spojující se s metabolickým syndromem a obezitou.

Zdroj: articles.mercola.com

dr. Joseph Mercola

Celý článek

Doporučuji si pravidelně pouštět

Přednáška Dr. Dietricha Klinghardta o jedech v nás, aneb nejsme nemocní, jsme trávení

Přednáška Dietricha Klinghardta M.D. Ph.D. pro lékaře v Curychu mj. o vyléčení z neurodegenerativních onemocnění

Může být kokosový olej tajemným lékem proti Alzheimerově chorobě?

David Gutierrez

Lékařka tvrdí, že každodenní užívání 4 čajových lžiček kokosového oleje odvrátilo demenci u jejího manžela.

Mary Newport je ředitelkou lékařské péče v oddělení intenzivní péče novorozenců v the Spring Hill Regional Hospital na Floridě. V roce 2003 se u jejího manžela Steva poprvé projevily příznaky Alzheimerovy choroby.

„Mezi příznaky Alzheimerovy choroby patří progresivní mentální degenerace, charakteristická neschopností vykonávat denní aktivity, ztráta rozlišovacích schopností a paměti,“ takto popisuje tuto nemoc Tom Bohager ive své knížce Everything You Need to Know About Enzymes.

Alzheimerova choroba choroba bývá fatální a není na ni žádná léčba. Různé léky, dostupné na trhu, prokázaly pouze omezené účinky při zpomalování progrese této nemoci. A také u manžela paní Newportové se stav zhoršoval i po předepsání tří různých léků.

„Mnoho dní, často i několik dnů v řadě byl manžel jako v mlze; nebyl schopen najít lžičku nebo si vzpomenout, jak si může vytáhnout vodu z chladničky,“ vzpomíná si M. Newportová.

Začala tedy studovat mechanismus této choroby v naději, že najde nějakou alternativní léčbu. A zjistila, že vědci přičítají mnoho příznaků nemoci tomu, že některé mozkové buňky strádají, neboť ztratily schopnost zpracovávat glukózu.

Vědci tedy začali zkoušet, zda zásobování mozku dalšími zdroji energie z alternativních zdrojů by mohlo zabránit umírání buněk a tím i zastavit nemoc. Nejjednodušší cestou, jak tělu umožnit tvorbu potřebné energie pro mozek je konzumovat triglyceridy se středně dlouhým molekulovým řetězcem (medium-chain triglycerides – MCT), které bývají obsaženy v tucích.

M. Newportová tak došla až k poznatkům, že olej MTC, získávaný z kokosových ořechů nebo palmových semen, je velkým příslibem pro léčbu Alzheimerovy choroby. Začala proto svému manželovi podávat kokosový olej. A už během dvou dní se u něj projevily známky zlepšení! A po 60 dnech už byl zase vnímavým, šťastným a vtipným. A v průběhu jednoho roku se u něj vrátila zpět schopnost vykonávat běžné úkony, běhat, velmi se mu zlepšilo chápání čteného textu i krátkodobá paměť.

Snímky mozku pana Newporta pak potvrdily, že atrofie se úplně zastavila.

Pokud se chcete dozvědět více o zdolávání nemocí pomocí léčivé stravy, doporučujeme vám volně přístupnou zprávu „Nutrition Can Save America!“ - ke stažení je na adrese
http://www.naturalnews.com/report_N

Originál: http://www.naturalnews.com/030919_coconut_oil_Alzheimers.html

Alzheimerova choroba – k prevenci i léčbě by mohla být užitečná skořice

John Phillip

V časopise the PLoS ONE vyšel článek o tom, že skořice – koření dostupné v kuchyních celého světa, by mohla být důležitým prostředkem pro prevenci Alzheimerovy choroby. Jeho autoři jsou vědci z Izraelské univerzity v Tel Avivu. Četnost výskytu Alzheimerovy choroby se zvyšuje exponenciálně a dnes už postihuje zhruba každého osmého člověka ve věku nad 65 let. Výzkum prováděný v Izraeli vycházel z předpokladu, že tato devastující nemoc bývá následkem metabolického poškození mozku a někteří ji označují jako „diabetes III. typu“, neboť při ní bývají mj. snížené hladiny inzulínu v mozkových tkáních. Poslední studie prokázala, že látka z kůry skořicovníku, nazývaná CEppt, dokáže zastavovat progresi onemocnění.

Vědci došli k závěru, že extrakt ze skořice dokáže potlačovat škodlivé působení toxinů, které se nachází v mozku nemocných. Léčivé schopnosti skořice přitom byly známy už v biblických dobách, kdy kněží využívali tohoto koření k ochraně před infekčními chorobami. Antivirové vlastnosti pak byly potvrzovány i moderním výzkumem a to byl podnět k dalšímu zkoumání extraktů ze skořice z ohledem na možnosti zastavení progrese Alzheimerovy choroby.

V rámci vyhodnocení léčivých účinků vědci izolovali ze skořicové kůry složku CEppt a z ní si připravili vodný roztok pro vědecké experimenty. Tento roztok byl přidáván do krmení pokusných myší, u kterých byly předtím upraveny geny tak, aby se u nich vyvolala agresivní forma Alzheimerovy nemoci. Po čtyřech měsících podávání extraktu vědci zjistili, že další průběh choroby se podařilo dramaticky zpomalit, takže aktivita a délka života sledovaných myší byla pak srovnatelná s kontrolní skupinou zdravých jedinců.

Kromě těchto příznivých účinků vědci zjistili, že extrakt ze skořice dokáže rozrušovat shluky proteinu amyloid. Vedoucí výzkumu prof. Michael Ovadia věří tomu, že CEppt je významný nejen pro zastavení progrese Alzheimerovy choroby, ale dokáže narušit i shluky jinak nemocných buněk, které se zformovaly.

I mnoho jiných přírodních látek, jako jsou např. resveratrol, kurkumin nebo borůvky, se ukázaly být slibné pro prevenci této devastující formy demence. Avšak jen terapie s využitím extraktu skořice dokáže odvrátit onemocnění i poté, co už bylo diagnostikováno. Prof. Ovadia komentoval výsledky dosavadního výzkumu takto: „Naše zjištění se ukazují být mimořádně slibná. Zatímco farmaceutické firmy vyvíjí syntetické substance proti Alzheimerově chorobě, námi využívaný extrakt nejenže nemá žádné vedlejší škodlivé účinky, ale je to navíc bezpečná přírodní substance, kterou lidé konzumují už tisíce let.“

Vědci však v závěru své studie neposkytují návod, jaké množství skořice je vhodné denně zkonzumovat, aby se dostavily ty nejlepší výsledky. Odborníci na výživu ale už delší dobu doporučují používat skořici přidáváním do jídel nebo brát extrakt ze skořicové kůry v podobě potravinového doplňku v množství 500 mg. Skořice se tedy stává přírodním prostředkem, který by mohl být klíčový pro prevenci i léčbu Alzheimerovy choroby.
 

Originál: http://www.naturalnews.com/033246_cinnamon_Alzheimers.html

Podle britského experta je Alzheimer vlastně otrava hliníkem, který je všude

      Dr. Chrise Exley, PhD.

Hromadění hliníku v lidském těle může vyvolat Alzheimerovu nemoc, která zásadně negativně působí na lidský mozek. S touto hypotézou vystoupil uznávaný britský expert Christopher Exley z Keele University v časopise Frotiers in Neurology. Zároveň vznesl požadavek, aby byly provedeny testy, které jeho hypotézu potvrdí, nebo vyvrátí. Pokládá zásadní otázku:


 „Jak víme, že Alzheimerova nemoc není jen následkem chronických účinků otravy hliníkem?



Přítomnost hliníku v mozku by měla být varovným signálem, který nás upozorňuje na potenciální nebezpečí aluminiového věku,“ zdůraznil Exley podle listu Daily Telegraph a poukázal na to, kde všude přichází lidský organismus do kontaktu s hliníkem, není to skutečně jen při olizování víček od jogurtu. Hliník se podle něj přidává skoro do všeho, co jíme, pijeme nebo jinak absorbujeme. Jeho sloučeniny se vpravují například do vody pro zvýšení čirosti, u pečiva slouží jako kypřidlo.

Hliník se ukládá v mozku, nervech a kostech

Hliník je v čaji, kakau či víně. A také hlavně v kosmetice, opalovacích krémech a deodorantech. Nevyhneme se mu ani při konzumaci léčiv, zejména aspirinu a antacidů, které snižují překyselenost žaludku. Tělo hliník sice vylučuje, ale přesto se ukládá v mozku, nervech, kostech ...


„Všichni si hromadíme tento nervový jed v mozku, a to od narození až do smrti,“



shrnul expert, podle nějž je sílící dávka hliníku v lidském těle skoro nevyhnutelným důsledkem moderního života. A položil otázku:


„Proč to bereme tak lhostejně?“


Zdroj: Daily Telegraph

Jak detoxikovat hliník z těla a proč je to nezbytné

P. F. Louis

Jsme ve “ Věku hliníku“, dle přednášky Dr. Chrise Exleye, PhD z konference o bezpečnosti vakcín na Jamajce v lednu 2011. Hliník je všude v zemské kůře – to je běžné vyjádření odborníků zabývajících se toxicitou tohoto prvku. O čem se ale zmínit nemohou je, že hliník nebyl tak běžně ohrožující dokud se koncem 19.století nezačal těžit pro vytváření kovů a léků.

Dnes máme hliník v nádobí, obalech, nápojích, deodorantech do podpaží, tabáku………..a předepisovaných lécích včetně pomocných látek ve vakcínách.

Hliník je vysoce reaktivní s ostatními chemikáliemi a vytváří antigeny stimulující imunitní systém pro odezvu na vakcíny. Jenže mechanismu těchto reakcí farmaceutické firmy moc nerozumějí.

Dr. Exley se zaměřil na biochemické mechanismy hliníku a studoval je dvě desetiletí a dosud netvrdí, že zná všechny odpovědi. Zato ví, jak nezodpovědní jsou ti, co konstatují, že všechny odpovědi jsou známé - ti, kteří jsou v týmu výrobců průmyslových vakcín a odmítají toxicitu hliníku (Al-aluminium).

Hliník zatěžuje tělo
Všichni máme nějakou úroveň hliníku v těle. Tkáně jsou nejvíce náchylné ke shromažďování hliníku a hlavně ty tkáně, s pomalým buněčným obratem. Buňky se rychle obnovují na kůži, ale ne už tak rychle v kostech, srdeční tkáni a mozku. Poslední tři jmenované nemají tak rychlý celulární obrat a mají největší sklon uchovávat hliník.

Ano, v mozku se velmi dobře hromadí hliník a jeho velké množství souvisí s chronickým únavovým syndromem, epilepsií, ADD, Alzheimerem, Guilliane-Bare syndromem ( běžný vedlejší účinek po očkování) a s dalšími neurologickými poruchami.

Sloučeniny hliníku po aplikaci vakcíny obejdou játra a ledviny a mají sklon zůstat v tkáních s pomalou buněčnou obnovou – kosti, srdeční tkáň a mozek. Dalším zdrojem hliníku je kouření tabáku a marihuany, ochranné krémy proti slunci, kosmetika a chemtrails.

Všechny očkovací vakcíny obsahují hliník! Říkají nám, že jsou bezpečné…. Dr. Exley se také zmínil o tom, že většina vakcín obsahuje železo – a železo v kombinaci s hliníkem vytváří biochemicky-reaktivní sloučeninu.

Chemtrails nejsou kondenzační stopy po letadlech. Chemtrails je skutečné. Všechny sebrané vzorky na celém světě vykazují vysoký obsah hliníku a další jiné látky …… (
http://www.naturalnews.com/032572_chemtrails_health.html ).

V posledních 100 letech jsme zvýšili velmi značně zatížení našich těl hliníkem. Práh pro toxicitu hliníku se mění, což má za následek neuvěřitelné zvýšení neurologických poruch během tohoto “ Věku hliníku“ a

 

je nezbytně nutné hliník eliminovat z našich těl jak jen je to možné


Snadné metody pro eliminaci hliníku


Dr. Exley zmínil jedno činidlo, které odstraňuje uložená Al z našich těl: vysoce křemenitá minerální voda. Zmínil se o dvou značkách, Volvic ( prodává se v různých prodejnách zdravých potravin) a Trade Joe, stejně jako Spritzer, ale ten je méně k dostání.

Jeho tým testoval moč a ukázalo se, že vysoký obsah křemíku v minerálních vodách splní svůj účel. Dokonce představil neoficiální důkaz, kdy oběti vakcíny se začali zlepšovat po měsících pití tohoto typu vody. Doporučuje vypít půl litru denně pro redukci hliníku z vašeho těla. Jenže tyto vody jsou trochu drahé.

Můžete si objednat levnější “přesličku“ (bylinka) a dělat si z ní čaje, výluhy či tinktury. Další alternativa jsou „organické okurky“ jež obsahují velké množství křemíku a poskytují tutéž formu vylučování hliníku.

Pokud máte v sobě nějaké množství uloženého hliníku, existuje zde potencionální možnost absolutní toxicity. Redukovat množství hliníku je důležitý krok pro život v optimálním zdraví, i když se už v tuto chvíli vyhýbáte běžným zdrojům aluminia.

 

Originál: http://www.naturalnews.com/033624_Alzheimers_diabetes_prevention.html

.......

Pokud ledviny fungují správně, k otravě hliníkem většinou nedochází. Pokud však hlinité ionty dlouhodobě přijímají lidé s poškozenými ledvinami, může dojít k projevům otravy. K základním projevům patří demence a křeče. Zvýšená hladina hliníku v lidském mozku bývá spojována s některými syndromy demence. Při Alzheimerově nemoci bývají nalezeny v mozku vysoké koncentrace hliníku. Mechanismus, jakým se hliník do mozku dostane, však není znám. Vedou se dokonce spory i o tom, zda přítomnost vyšších koncentrací hliníku může Alzheimerovu chorobu vyvolat či ne.

Nicméně je velice vhodné preventivně a žádoucí vyřadit z kuchyně hliníkové nádobí.

Další důkazy o tom, že Alzheimerově chorobě lze předejít: chraňte svůj mozek prevencí proti diabetu

S. L. Baker

Odhaduje se, že v současnosti žije s Alzheimerovou chorobou (Alzheimer's disease - AD) asi 24 miliónů lidí z celého světa. Mezi tyto pacienty jsou počítáni i lidé s poruchami osobnosti, označovanými jako demence. Počty nemocných ovšem neustále rostou. Proč? Klasická medicína klade vinu skutečnosti, že lidé žijí déle a genetika nabízí jen malou naději na zastavení AD, dokud výrobci léků nepřijdou s nějakým zázračným preparátem. To je však přístup, který až dosud pouze selhává.

Nyní se však objevují důkazy o tom, že demence může být často odstartována jinou chorobou, které lze často předcházet nebo ji dokonce odvracet s pomocí přírodních léčebných postupů.

Jedna z nejnovějších studií tohoto druhu, která byla publikována v časopise The Neurology, vydávaném Americkou neurologickou akademií, odhaluje, že diabetes významně zvyšuje riziko vzniku demence. A diabetes 2.typu, který bývá nejčastější formou této choroby, jež nyní dosahuje už epidemických rozměrů, bývá způsobován především obezitou a sníženou aktivitou. Z toho vyplývá, že převzetím kontroly nad svým zdravím s pomocí správné výživy a cvičení můžete předcházet nejen diabetu, ale rovněž i demenci.

„Naše zjištění kladou důraz na to, abychom považovali diabetes za potenciálně rizikový faktor pro vznik demencí,“ sdělil jeden z autorů studie Yutaka Kiyohara, MD, Ph.D. z japonské univerzity Kyushu ve Fukuoce. „Diabetes bývá častou chorobou a počet lidí s touto diagnózou v posledních letech narůstá po celém světě. Zvládání diabetu je tak nyní mnohem důležitější, než kdy jindy.“

Výzkum došel k závěru, že lidé s diabetem mívají větší sklony ke vzniku jak AD, tak i jiných druhů demence, jako je například vaskulární demence. Tato vzniká tehdy, když dochází k poškození krevních cév v mozku a tím se naruší přívod okysličené krve.

Vědci pozorovali celkem 1 017 lidí ve věku nad 60 let a prováděli u nich testy na toleranci glukózy po nočním hladovění, aby zjistili případný diabetes. V průběhu 11 let byli dobrovolníci sledováni a testováni na vznik demence. Během tohoto období došlo k porušení paměti u 232 lidí. Nemocní s diabetem však vykazovali dvojnásobné riziko vzniku demence ve srovnání s lidmi, kteří mívají normální hladiny cukru v krvi.

Tato zjištění zůstávala shodná i poté, co vědci přihlédli k dalším faktorům, jako jsou hypertenze, zvýšený cholesterol nebo kouření. Zvýšené riziko vzniku demence bylo rovněž u lidí, kteří nemají diabetes, ale vykazují poruchy tolerance glukózy. Tento stav „před diabetem“ patří mezi skupinu příznaků (ke kterým dále patří např. nadváha, zvýšený krevní tlak nebo cukr v krvi), známých jako metabolické syndromy. Tyto se staly velmi rozšířené a jsou již známé svým rizikem pro vznik srdečních chorob nebo diabetu - a nyní na tento seznam může být doplněna i demence.

Tato nová zjištění jsou na druhé straně i užitečná, neboť jak NaturalNews už dříve uvedl, existuje mnoho způsobů, jak omezit nebo někdy i zvrátit diabetes 2.typu. K tomu je zapotřebí si udržovat optimální váhu, cvičit a doplňovat určité potraviny ke své zdravé stravě.

Jako příklad si můžeme uvést třeba doporučení, vydané v loňském létě výzkumníky z The Harvard School of Public Health, které radí jíst hnědou rýži alespoň 2x týdně, aby se výrazně snížilo riziko diabetu 2.typu (http://www.naturalnews.com/029143_brown_rice_diabetes.html)

Jiná studie, publikovaná v the Archives of Internal Medicine doložila, že přidáním směsi ořechů k tradiční středomořské stravě (která bývá složena z celozrnných cereálií, zeleniny, ovoce a olivového oleje, z přiměřeného množství ryb a alkoholu a jen z malého množství mléčných produktů, masa nebo sladkostí) je výtečným, přirozeným a efektivním způsobem, jak léčit metabolický syndrom.

Výše uvedené koresponduje s článkem "Velká cholesterolová lež" - zde je navíc zvýrazněna konzumace omega-3 mastných kyselin.

Nová naděje pro Alzheimerovu chorobu: vědci našli léčivou látku ve vzácném mechu

S. L. Baker

K léčbě Alzheimerovy choroby (Alzheimer's disease – AD) nabízí farmaceutický průmysl drahé léky, které navíc mívají mnoho škodlivých vedlejších účinků. Předepisované léky však působí jen málo nebo vůbec a pokud už zaberou, pak to nevydrží nadlouho. Takže zatímco klasická medicína dnes považuje léčbu AD za téměř beznadějnou, v protikladu s ní se ukazují jako slibné přírodní léčebné postupy nebo léčba stravou.

Jako příklad si můžeme vyjmenovat už dříve publikovaný článek o vitamínu D (http://www.naturalnews.com/026392_Vitamin_D_Alzheimers_disease.html) nebo tradiční čínská bojová umění a meditace, ke kterým patří třeba cvičení čchi-kung a taj-či. Tyto dokáží zpomalit tělesný, mentální a psychologický úpadek, provázející AD (http://www.naturalnews.com/025040.html#ixzz1W0Hb6joi).

Vědci ale nyní nalezli novou přírodní substanci, získávanou z mechu Huperzia serrata, která by mohla znamenat účinnou léčbu AD a navíc je potenciálně schopna napravovat účinky, způsobené chemickými preparáty. Jde o sloučeninu, která nese označení huperzine A. Je to vlastně enzymový inhibitor, který začal být v Číně využíván pro léčbu AD od roku 1990. V USA je tato látka prodávána jako dietní doplněk, který má pomoci zlepšovat paměť.

Už více předešlých studií prokázalo, že huperzine A má pozoruhodné účinky, které chrání mozek a mohla by být využívána k léčbě potíží, spojovaných s degenerací neuronů. Tato přírodní substance bývá tělem mnohem snadněji absorbována a účinkuje po delší dobu než ostatní léky, předepisované při AD.

Proč tedy není huperzine A více známá a používaná pro pomoc lidem s AD? Její výchozí surovina je bohužel velmi vzácná a i v zemi jejího původu – v Číně už je na pokraji zaniknutí. Nyní byl ale v tomto ohledu ohlášen zásadní průlom: vědci z univerzity Yale navrhli postup syntetické výroby huperzine A, který sestává z pouhých 8 kroků a jeho výnosnost se pohybuje okolo 40%. Výsledky tohoto výzkumu byly právě publikovány v časopise the journal Chemical Science.

„Pokud budeme schopni syntetizovat v laboratořích velká množství huperzine A, bude to velmi významné, neboť jeho přírodní zdroj, používaný celá století v čínské lidové medicíně, už téměř vymizel. Navíc u něj trvá desítky let, než vyroste,“ sdělil v prohlášení k médiím Seth Herzon, vedoucí výzkumného týmu v Yale. „Jsme přesvědčeni, že huperzine A má v sobě potenciál léčit velké množství neurologických potíží. Jeho působení je mnohem efektivnější, než u jiných dostupných prostředků. A nyní jsme našli k jeho získávání způsob, který může nahrazovat jeho přirozené přírodní zdroje.“

Stále ale ještě platí, že jeden miligram huperzine A stojí kvůli jeho vzácnosti až 1 000 dolarů. Vědci jsou ale přesvědčeni, že jejich postup umělé syntézy této sloučeniny způsobí pokles ceny až na 50 centů za mg (přičemž obvyklá denní léčebná dávka obsahuje právě takovéto množství).

V plánu je provedení dalších testů léčebného potenciálu syntetického huperzine A v rámci klinických pokusů, v nichž budou zapojeni pacienti s různými neurologickými problémy. A podle tiskového prohlášení se o tuto látku zajímá i armáda, neboť by mohla bezpečně blokovat účinky chemických bojových látek.

Další informace: http://dailybulletin.yale.edu/

Originál: http://www.naturalnews.com/033435_Alzheimers_disease_medicine.html

Příčiny nemocí, předčasné stárnutí a způsoby jak obojímu předcházet

MVDr. MUDr. Joe Wallach

Další mýt se týká Alzheimerovy nemoci. Přestože před padesáti lety byla Alzheimerova nemoc u lidí neznámá, trpí dnes touto nemocí každý druhý Američan ve věku nad 70 let. Za doby mých studií veterinářství jsem se učil, že

je možno tuto nemoc u vepřů vyléčit zvýšenými dávkami vitamínu E spolu s rostlinným olejem

V červenci roku 1992 publikovala kalifornská universita v San Diegu zprávu, kde se mimo jiné uvádí, že vliv Alzheimerovy nemoci u lidí je možno zmírnit zvýšenými dávkami vitamínu E.


Více zde: http://www.uspesna-lecba.cz/priciny-nemoci-predcasne-starnuti-a-zpusoby-jak-obojimu-predchazet/
 

Parkinsonova nemoc začíná v nervových buňkách, které zajišťují čich

Ing.Zdeněk Rozehnal

Parkinsonova nemoc nezačíná v mozkových centrech řízení pohybu, ale v nervových buňkách, které zajišťují čich. Poté patologické změny postupují do žaludku a následně přes bloudivý nerv do mozku.

Tohle zjištění může jednoho dne otevřít možnost diagnostikovat tuto nemoc o mnoho dříve a předejít jejímu dalšímu rozvoji,” uvedl prof. Reichmann, president Evropské neurologické společnosti (ENS) na 22. kongresu ENS, který se konal v Praze v červnu 2012. „ I proto mluvíme nově identifikovaných rizikových faktorech, jako je například kysličník uhelnatý nebo mangan či některé viry a bakterie. Parkinsonova choroba velmi pravděpodobně vzniká na podkladě kombinace genetické predispozice k zvýšené citlivosti a vlivů z prostředí. S každým takovým objevem jsme blíže k vizi jak nových genových terapií, tak efektivních preventivních strategií.”

První data o dříve opomíjených příznacích

Výzkum se nyní také intenzivně zaměřuje na příznaky, spojené s Parkisonovou nemocí, které byly dosud často opomíjené. „Poprvé jsme schopní prezentovat konkrétní data,“ řekl prof. Reichmann.


Mezi nejčastější projevy patří:

  •     ztráta čichu (u 90 % pacientů),
  •     inkontinence (50 %),  
  •     zácpa (45 %),
  •     impotence (30 %),
  •     generalizovaná bolest (30 %),
  •     deprese (30 %),
  •     anhedonie - tj. neschopnost příjemného prožívání (30%),
  •     demence (která postihuje téměř všechny nemocné v konečné fázi choroby),
  •     dvojité vidění (10 %),
  •     mastná pokožka,
  •     excesivní pocení.

Poslední výzkumy ukazují, že tyto příznaky, a z nich nejvíce deprese a demence, mají na kvalitu života pacientů ještě větší dopad než poruchy pohybu. Proto potřebujeme posílit sledování a léčbu těchto obtíží. Nemůžeme zasáhnout u všech, ale máme efektivní léčbu pro depresi, zácpu a nadměrné pocení. Nástup demence také může být oddálen a testuje se nový lék, který může přinejmenším přispět k zmírnění ztráty čichu.

Podle údajů Ústavu zdravotnických informací z roku 2012 bylo v Česku asi 25 000 lidí s diagnózou Parkinsonova choroba. Z toho tuto diagnózu se dozvědělo cca 3 500 lidí před svým 40.rokem života a zhruba 3 800 lidí před padesátkou.

Chodíte pomalu? Čeká vás možná demence

Vědci objevili souvislost mezi rizikem demence a rychlostí chůze. Za 11 let, po něž výzkum trval, se u 34 lidí vyvinula demence a 79 postihla mrtvice. Většina z nich od začátku chodila pomalu.

Chůze je nejpřirozenějším lidským pohybem a zároveň také jednoduchým "lékem" na dlouhý seznam chorob. Nové objevy ale ukazují, že by se mohla stát i spolehlivým indikátorem i při diagnostice zdánlivě nesouvisejících nesouvisejících nemocí.

Jasná souvislost
Výzkumníci z Bostonského zdravotního centra porovnávali u téměř dvou a půl tisíc pacientů ve věku okolo 62 let snímky mozku, rychlost chůze a sílu stisku ruky. Závěr jejich studie, publikované v magazínu Americké zdravotní asociace, zní asi tak, že čím rychleji lidé chodí, tím delší život jim tělo dovolí.

Přitom však nejde o nějaké "rekordy", ale o to, jak rychle či pomalu se jednotlivec přirozeně pohybuje, tedy jak má "nastavené" tělo. Pomalá chůze v mladém a středním věku  by se totiž podle bostonské studie mohla stát předzvěstí zvýšené hrozby stařecké demence a vzniku dalších nemocí, mimo jiné mozkové příhody.

Do ordinace v pohorkách?
To, že rychlá chůze je jednou z nejzdravějších forem pohybu, už vědí odborníci dlouho. Logická je i souvislost s tělesnou kondicí. Například studie zveřejněná před dvěma roky v odborném periodiku British Medical Journal prokázala "významnou souvislost" pomalé chůze s rizikem srdečního infarktu a dalších kardiologických onemocnění.

Běžnou součástí lékařských ordinací by se tak budoucnosti mohly stát přístroje na měření rychlosti chůze. "Jedná se o základní jednoduchou zkoušku, kterou lze provést v ordinaci praktického lékaře. Je ale třeba souvislost chůze a demence dále prokázat," upozorňuje vedoucí výzkumu Erica Camargová.

Čím dřív, tím líp
Bezprostřední příčinou Alzheimerovy nemoci je přerušení signálů mezi neurony, způsobené tzv. plaky, které v mozku vytvářejí  beta-amyloidy. Lékaři stále neumějí nemoc vyléčit, mohou pouze zpomalit její průběh.

Snaží se také objevit možné první příznaky a indicie, které naznačují blížící se postižení. Čím dříve však na ní lékaři u pacienta přijdou, tím lépe se zmírňují její příznaky a zpomaluje její postup.

Jsme jako myši
Lékaři z univerzity v St. Louis tvrdí, že takový příznak znají. Výsledky jejich výzkumu, který probíhal od roku 2009, ukazují, že existuje souvislost mezi poruchami spánku ve středním věku a postižením Alzheimerovou nemocí u stejných osob ve stáří.

Podle jejich zjištění mají  nespavost nebo nepravidelný spánek vliv na vznik nebo postup této choroby Nejprve se ukázalo, že  myši, kterým odpírá spánek, mají  v mozku až o čtvrtinu vyšší hladinu bílkoviny beta-amyloid, která způsobuje Alzheimera. Později lékaři zkoumali skupinu sta dobrovolníků.

Potvrdilo se jim, že ti, kteří spali méně a hůře, a častěji se budili, vykazovali rovněž vyšší koncentraci zmiňované bílkoviny, jako tomu bylo u myší.

Ukazuje se tak, že zdravý životní styl s pohybem, pravidelností a dostatkem spánku je ještě důležitější, než jsme si dosud mysleli.

Nový výzkum naznačuje, že demenci lze předcházet i přirozenou cestou

S. L. Baker

Když posloucháte co vám říkají sdělovací média nebo klasická medicína o demenci, je to jako by popisovali prokletí: buď vás to potká nebo také ne, ale všechno, co můžete dělat až zestárnete, je jen čekat, jak to dopadne. Naštěstí začíná být stále víc zřejmé, že to až takto prosté není – zdravé a přirozené návyky mohou ochránit mozek a mohou tak být prevencí proti mnoha druhům ztrát paměti nebo identity.

Jako příklad si můžeme uvést dřívější příspěvek v NaturalNews, ve kterém William B. Grant, PhD - vědec z the Sunlight, Nutrition, and Health Research Center (SUNARC) pátral po souvislostech mezi nedostatkem vitamínu D a Alzheimerovou chorobou nebo jinými druhy demence (
http://www.naturalnews.com/026392_Vitamin_D_Alzheimers_disease.html#ixzz1UPXuPdu6). A nyní tu máme další dvě nové studie, dokládající, že cvičení a vydatný spánek mohou rovněž hrát významnou roli při prevenci ztrát poznávacích schopností.

Kristine Yaffe, M.D. a její výzkumný tým z the University of California právě publikovali v magazínu the Journal of the American Medical Association (JAMA) výsledky nové studie, ve které zkoumali spojitosti mezi poruchami dýchání během spánku a vznikem kognitivních (rozlišovacích) poruch nebo demence. Do studie bylo zahrnuto 298 žen vyššího věku, u nichž byla v období od ledna 2002 do dubna 2004 vyhodnocována jejich kvalita spánku a na začátku ještě neměly žádné potíže. Ukázalo se, že u těch žen, které trpí spánkovou apnoe (nepřirozeně dlouhé prodlevy v dýchání během spánku), projevující se s četností nad 15 za hodinu, je mnohem vyšší pravděpodobnost vzniku problémů s pamětí nebo demence.

V prohlášení médiím sdělil výzkumný tým tento závěr: „Když přihlédneme ke značnému rozšíření a k rozvoji chorob spojovaných s poruchami dýchání ve spánku u starší populace, pak odhalení této příčinnosti je velmi důležité. Naléhavost spočívá především v tom, že už máme k dispozici účinné léčebné metody pro tento druh poruch.“ Mezi důležité negativní faktory zde patří obezita, přinášející zvýšené riziko zadržování dechu během spánku.

Dalším přirozeným způsobem jak ochránit mozek je pravidelné cvičení. Z nedávné studie, publikované v The Journal of Neuroscience vyplynulo, že přiměřené cvičení vyvolává mj. i změny v mozku, které mu pomáhají proti stárnutí a chrání jej před ztrátami paměti.

Jeden z výzkumů, prováděný na the University of Colorado pod vedením Ruth Barrientos, PhD, prokázal, že pokud starší krysy běhají v otáčivém kole, netrpí pak ztrátou paměti, vyvolávanou infekcemi bakterií E-coli. Takové cvičení působí především na hippocampus – oblast mozku pro učení a paměť, která bývá oslabována u starších jedinců v důsledku bakteriálních infekcí.

„Jedná se o první studii tohoto druhu, která dokazuje, že pravidelné cvičení snižuje náchylnost k poruchám rozlišování, vyskytujících se u starších živočichů vyššího věku a brání i změnám, které pak nastávají v jejich důsledku,“ vysvětlila Ruth Barrientos na tiskové konferenci.

Přestože v těchto případech šlo o studie prováděné na zvířatech, určitě můžeme počítat s tím, že jejich výsledky budou aplikovatelné i u lidí. Také zde platí, že především starší lidé trpí problémy s pamětí, demencí. Tato postižení bývají ještě závažnější, pokud člověk prodělal těžkou bakteriální infekci nebo úraz. Jonathan Godbout, PhD z the Ohio State University – odborník na otázky stárnutí, který posuzoval výše uváděnou studii, sdělil médiím toto: „Tato studie nám poskytuje alarmující důkazy o tom, že i méně namáhavé cvičení může chránit proti problémům se zdravím a imunitou, které nás provází ve starším věku.“


Poznámka editora: NaturalNews je proti používání zvířat pro medicínské experimenty, které je vystavují ubližování. Zveřejňujeme sice tyto závěry, ale protestujeme proti způsobu, jakým byly dosaženy.


Originál: http://www.naturalnews.com/033277_dementia_prevention.html

Přerušované hladovění prospívá zdravému mozku

Michelle Bosmier

Podle nové studie, kterou prováděl the National Institute on Aging v Baltimoru, je zjevné, že 1 až 2-denní půst prováděný každý týden zřejmě zlepšuje stav mozku u nemocných s Alzheimerovu nebo Parkinsonovou chorobou. Vědci odhalili, že zastavení příjmu potravy na krátkou dobu spouští ochranné mechanismy v mozku, které působí také proti následkům neurodegenerativních problémů.


Kalorický příjem ovlivňuje mozek
Prof. Mark Mattson, hlavní autor studie, jenž je zároveň i profesorem Neurologie na the Johns Hopkins University School of Medicine, to vysvětluje tím, že „snížení kalorického příjmu může pomoci nemocnému mozku, ale nelze toho dosáhnout pouze redukcí celkového příjmu potravin. Zdá se, že mnohem lepší je využívat přerušované vlny půstů, kdy nejíte vůbec nic a ty střídáte s obdobími, kdy jíte kolik chcete. Jinými slovy řečeno, časové rozvržení se zdá být kritickým prvkem tohoto procesu.“

Vědecký tým vedený prof. Mattsonem objevil, že snížení příjmu potravin na cca 500 kalorií při půstu dostačuje k optimálním účinkům a může významně zlepšit dlouhodobou poznávací funkci mozku. Mezi jídla, která jsou doporučována ke konzumaci při půstu, patří zelenina bohatá na vlákniny, neslazený čaj nebo voda.

Omezení kalorického příjmu mívá blahodárné účinky na lidské zdraví a může prodlužovat délku života - to ostatně není nic nového pod sluncem. První výzkumy sledující účinky diet s omezeným počtem kalorií se datují zpět až od roku 1934, kdy vědci z the Cornell University popsali výsledky experimentu s morčaty, krmenými dietou se sníženým počtem kalorií. Zjistili, že nutriční hladiny těchto morčat byly zvýšené a tato se dožívala až dvojnásobného věku ve srovnání s běžnými morčaty. Později zkoumal účinky omezeného kalorického příjmu ještě detailněji Dr. Roy Walford na UCLA a odhalil, že takovýto druh diet mívá potenciál k léčení mnoha nemocí vysokého věku a těmto dietářům přináší omlazující účinky.


Půst je něco jako „posilování mozkových závitů“
Vědecká komunita se nyní zajímá o poznatky kolem neuro-protektivního potenciálu sníženého kalorického příjmu. Vědci jako je prof. Mattson jsou už přesvědčení, že půst nejenže prodlužuje délku života, ale kromě toho i brzdí nástup mnoha potíží, postihujících mozek. Díky prováděným výzkumům se dochází k poznání, že produkce látek podporujících růst mozkových buněk bývá významně posilována právě redukcí příjmu potravy.

„Mozkové buňky jsou v takovém případě vystaveny mírnému stresu, který je analogický k účinkům procvičování svalových buněk. Obecný efekt pak bývá přínosný,“ sděluje prof. Mattson, který věří, že už je možné formulovat novou evoluční hypotézu o tom, proč se naše mozky při nedostatečném příjmu potravy chovají právě takto. „Jakmile se zdroje staly nedostatkové, naši předkové museli začít usilovat o jídlo. Ti, jejichž mozky reagovaly nejdokonaleji, protože si pamatovali, kde by bylo možné nalézt nové slibné zdroje nebo se uměli lépe vyhnout predátorům, se dostávali k potravě dříve. A takto nějak se možná rozvinul mechanismus vyvolávající růst neuronů v obdobích hladovění.“

Prof. Mattson se opírá o předchozí studie, které analyzovaly dopad půstu na všeobecné zdraví. Dalším úkolem pro jeho tým je popsat účinky půstu na mozek za použití metod magnetické rezonance (MRI) a dalších. Pokud se s jistotou vědecky prokáže spojitost mezi půstem a zdravím mozku, věří prof. Mattson, že u mnoha lidí by bylo možné dosáhnout významného posílení mozkových funkcí. A realizovat by se to dalo jen prostým zavedením dnů s přerušeným příjmem energie. Optimální četnost je přitom zřejmě jednou za týden.


Originál: www.naturalnews.com/035166_intermittent_fasting_brain_health_calories.html

O konopí - canabinoidy

Bushka Bryndová

Canabinoidy jsou látky, které se v přírodě vyskytují pouze v rostlinách konopí. Systém jejich využívání živými organismy se nazývá kanabinoidní systém.

Ten existuje již přes 600 miliónů let a vyvinul se v dávných dobách ještě před příchodem dinosaurů. Neustále se vyvíjí a je přítomný ve všech vyšších živočišných druzích. Kanabinoidní systém má klíčový vliv na řadu životních funkcí včetně rozmnožování a příjmu potravy.

Vědecké práce provedené v posledních letech poukazují na to, že se kanabinoidní receptory nacházejí v centrální nervové soustavě a mnoha periferních tkáních včetně imunitního, reprodukčního a zažívacího systému, v sympatetických gangliích, hormonálních žlázách, tepnách, plicích a srdci, v oku a v kostech, zažívacím ústrojí a v pokožce. Předpokládá se, že se tento seznam v příštích letech ještě rozšíří a tím se i otevře cesta k výzkumu léčebných účinků kanabinoidů u dalších nemocí.

V minulosti byl hlavní důraz kladen na klinický výzkum účinnosti kanabinoidů pro léčení chronické bolesti a nervových poruch, ale dnes se již zkoumají i jejich účinky na léčbu nádorových onemocnění a chorob souvisejících s poruchami imunitního systému jako revmatická artritida, cukrovka, lupénka, roztroušená skleróza apod.

Další potenciál se skrývá v možnosti využití kanabinoidů pro léčbu alkoholové a drogové závislosti, Parkinsonovy nemoci a poškození paměti při Alzheimerově nemoci.

Popis funkce endocannabinoidového systému

V našem těle existuje vitálně důležitý systém, v jehož rámci působí účinné látky, které si náš organismus vyrábí přirozenou cestou a které je možno nahradit látkami obsaženými v konopí.

Tělo si vyrábí látky zvané endokanabinoidy, které se vážou na kanabinoidní receptory a jejich prostřednictvím působí na organismus. Tyto receptory nacházíme v různých orgánech i v kůži, ale především jsou koncentrované v mozku, ovšem mimo těch oblastí mozku, které jsou zodpovědné za respirační a kardiovaskulární funkce. Proto u léků na bázi kanabinoidů nehrozí riziko respiračních a kardiovaskulárních poruch, které jsou u řady jiných léků běžným vedlejším účinkem.

Jednou z látek, které se na výše zmíněné receptory vážou, je endokanabinoid anandamid. Anandamid poprvé izoloval Prof. RNDr. Lumír Ondřej Hanuš, DrSc. (nar. 1947) z Hebrejské university v Jeruzalémě v roce 1992.

Proč je endokanabinoidní systém tak důležitý?

Výsledky funkce kanabinoidních receptorů s léčebným přínosem zahrnují analgesii, uvolňování svalů, imunosupresi, protizánětlivý účinek, protialergický účinek, zlepšení nálady, stimulaci chuti k jídlu, antiemetický účinek, snížení nitroočního tlaku, bronchodilataci, neuroprotektivní a antineoplastický (protinádorový) účinek.

Endokanabinoidy mají ve srovnání s fytokanabinoidy získanými z konopí rozdílné chemické složení, ale působí podobně. Proto je možné vyrovnávat nedostatek těchto látek vyráběných přirozenou cestou v našem těle dodáním kanabinoidů z konopí. To také zjednodušeným způsobem vysvětluje léčebné působení konopí na celou řadu nemocí.

Endokanabinoidy zajišťují celou řadu životně důležitých funkcí včetně imunitního systému a regulují příjem potravy. Napomáhají organismu vyrovnávat se s fyziologickým, biochemickým i psychickým stresem, kterému je člověk vystavován okolím. Mají pozitivní vliv na schopnost člověka učit se novým poznatkům a vyrovnávat se s nimi. Endokanabinoidy podobně jako imunitní systém chrání organismus proti útokům na bázi proteinů.

Tyto látky nás také chrání proti nadměrné protizánětlivé reakci organismu způsobené akumulací volných radikálů v průběhu života, což je příčinou vzniku mnohých tzv. civilizačních nemocí postihujících především stárnoucí populaci. Hladinu endokanabinoidů v organismu můžeme stimulovat zvýšeným příjmem esenciálních mastných kyselin (omega 3 a 6), které najdeme v ideálním poměru pro lidský organismus např. v konopném oleji. Pokud je deficit již příliš velký, je možné pokusit se nahradit chybějící endokanabinoidy jejich přírodní obdobou z konopí. Synteticky vyráběné kanabinoidy se příliš neosvědčují, protože kanabinoidy na organismus působí v synergii (všechny společně) a pouze v rostlině je najdeme v  přirozené kombinaci potřebné k tomu, aby se projevil jejich plný léčebný účinek.

 

REISHI

extrakt

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!

 

REISHI

spór

100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

REISHI

triterpen max

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

CORDYCEPS

extrakt

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

  

 

DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI

CERTIFIKÁT

 

ALOE VERA

1 LITR

 99,5%

čisté šťávy

 

MÁTE PEJSKA NEBO KOČIČKU?

I VY MŮŽETE ODSTRAŇOVAT PARAZITY

 

WURM - EX

 

PARAZIN

 

MACA

 

ETICKÝ KODEX

 České lékařské komory,  

který především zdůrazňuje etické principy lékařského povolání vůči pacientovi

 

Každý třetí český lékař trpí vážným syndromem vyhoření. Cítí se na dně a nenávidí své povolání i pacienty

Česká lékařská komora ve spolupráci s 1.lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v roce 2014

 

Nevěřte něčemu jen proto, že to řekl nějaký mudrc

Buddha

 
 

Představa je příčinou mnoha nemocí, ale víra je možnost léčení nemocí všech

Paracelsus

 
 

Nechte své léky ležet v chemické misce, jestliže dokážete léčit svého pacienta prostřednictvím stravy

Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda

Pokud nejsi připraven změnit svůj život, není ti pomoci

Hippocrates 460 - 377 př.n.l. - Hippokratova přísaha

 
 

Jsme tak živí a zdraví, jako je živá a zdravá strava, kterou se živíme a uzdravujeme

Dr.Vladimír Domen

 

 

Zdraví se nedá získat pasivně u lékaře, nebo v drogérii na rohu. Zdraví lze získat jen ukázněným způsobem života

Dr.René Dubos

 

 

Sami jsme tím nejlepším lékem

To, co den co den děláte, určuje, jakým způsobem a jak dlouho budete žít

Prof.dr.Kurt Tepperwein

základy odkyselení organismu

 

 

Nemoc není nic jiného, než pokus těla zbavit se morbidních látek

Thomas Sydenham, nesoucí předzdívku "anglický Hippocrates"

 

 

Nemoc je vyléčena jen pomocí Přírody, neutralizací a vyloučením smrtonosných látek

Prof.Dr.Hermann Boerhaave

 

JAREK NOHAVICA

v 02 Aréně

Pánbůh ztratil vliv...

 

S připojením je to někdy těžké

NENAČITA

 

Trojúhelník rozřežeme na kusy, které přeskládáme. Kampak nám ale zmizel jeden čtvereček?

 

 

 

DETOXIKACE TĚLA

 

CHLORELLA

 

 

 

 

SPIRULINA

 

 

 

 

ZELENÝ JEČMEN

 

 

 

 

 

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA

 

MUDr. Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

jako jediná obnovuje kloubní chrupavku

 

 

CELADRIN  BARNY´S

 

 

SANDŘIN PŘÍBĚH

ÚSPĚŠNÉ UZDRAVENÍ Z RAKOVINY

 

Sandra: Nikdy nezapomenu na ten POCIT BEZNADĚJE, STRACHU, co ve mně lékaři vyvolali, na to jak jsem byla jen další nemocná.

ČLÁNEK  ZDE

Se Sandrou hovořila: Mgr. Zuzana Švédová, Dis.

k

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

 

EXTRAKT           SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

ZDE ROSTE ČERVENÁ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY

 

 

 

 CORDYCEPS, extra silný

nejvyšší množství účinných látek

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

 

KAPSAICIN

 

 

OREGÁNO         ECHINACEA

garance: 70-80% Carvacrolu

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!

v pořadu ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy -  odkaz 

ČLÁNEK

 

 

MELATONIN

á 1,25 mg                    á 5 mg

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA

 

Kontakt

Oldřich Rolinek-provozovatel webu

oldarolda1@seznam.cz