Škodlivost mikrovlnných trub

Mike Adams, novinář a editor Natural News o mikrovlnách říká:

„Nárůst široce rozšířeného nedostatku živin v západním světě koreluje téměř dokonale se zavedením mikrovlnné trouby. Není to žádná náhoda.

Mikrovlnky ohřívají potraviny prostřednictvím procesu vytváření molekulárního tření, ale toto molekulární tření rychle ničí jemné molekuly vitaminů a fytoživin (rostlinných léčiv) přirozeně se vyskytujících v potravinách

Jedna studie ukázala, že mikrovlnami ozářená zelenina měla zničených až 97% nutričního obsahu (vitaminy a další rostlinné živiny, které brání vzniku nemocí, posilují imunitní funkce a zlepšují zdraví).“ „Jinými slovy, pojídání syrové brokolice poskytuje přírodní protirakovinnou medicínu, která je extrémně účinná v zastavování růstu rakovinových nádorů. Ale mikrovlnné ozáření brokolice protirakovinné živiny ničí a činí potravu „mrtvou“ a nutričně prázdnou. Existují dokonce určité důkazy, že ozařování ničí přirozenou harmonii molekul vody, což vytváří energetický vzorec chaosu ve vodě nacházející se ve všech potravinách. V podstatě běžný výraz „ozařování“ je velmi příhodný: používání mikrovlnky je jako házet na své jídlo atomovku a pak jíst spad. (Nicméně z pojídání mikrovlnami ozářeného jídla radiaci neobdržíte. Ale nedostanete ani příliš živin).“

Mikrovlná trouba a nástup obezity

Vynález mikrovlnné trouby a její masové přijetí populací se překrývá s nástupem obezity v rozvinutých zemích světa. Nejen, že mikrovlnka učinila pohodlnějším jíst více obezitu podporujících jídel, ale také ničila většinu nutričního obsahu těchto jídel, takže někteří spotřebitelé byli v trvalém stavu podvýživy a přejídání se. Jinými slovy, lidé jí příliš mnoho kalorií, ale ne dostatek skutečných živin. Na této skutečnosti se podílí i mikrovlnné trouby. Výsledkem je samozřejmě to, co vidíme dnes: epidemická výskyt cukrovky, rakoviny, srdečních nemocí, deprese, selhávání ledvin, nemoci jater, ....

Tyto nemoci jsou všechny způsobeny kombinací podvýživy a expozice toxickým chemikáliím (plus dalším faktorům, jako emocionální trauma, nedostatek pohybu atd.). Mikrovlny činí podvýživu prakticky automatickou, a nechat se vystavit toxickým chemikáliím je snadné, zkrátka stačí jíst zpracované potraviny (které jsou univerzálně vyráběny s přídavkem toxických chemikálií, které jsou vydávány za konzervanty, barviva, posilovače chuti atd.).

Ozařování mikrovlnami je technicky forma ozařování potravin. Zajímavé je, že lidé kteří říkají, že by nikdy nejedli „ozařované“ potraviny, se nijak nezdráhají a své jídlo strkají do mikrovlnky. Je to totéž (jež jiná vlnová délka záření). V podstatě mikrovlny byly původně zařazovány do „radarové části“ spektra. Dnes to zní podivně, že? Ale když se s mikrovlnami přišlo v 70. letech poprvé, byly hrdě propagovány jako radarové spektrum. Ozařujete své jídlo vysoce intenzivním radarem a to se zahřívá. To bylo považováno v 70. letech za zázrak kosmického věku. Pravděpodobně nejlepším způsobem ohřívání potravin je používat remosku a udržovat teplo co nejníže.

Mikrovlná trouba nutriční prvky totálně zničí

Mikrovlnka nefunguje, jak tvrdí reklama, jen tak mimochodem. Činí vaše jídlo horkým. Ale mechanismus, kterým je teplo vytvářeno, způsobuje vnitřní poškození jemných molekulárních struktur vitaminů a fytoživin. Minerály jsou nicméně celkem nezasaženy, takže stále dostáváte v ozářené potravě nějaký hořčík, vápník a zinek, stejně jako v neozářené potravě, ale veledůležité vitaminy B, anthokyaniny, flavonoidy a další nutriční prvky jsou mikrovlnami snadno zničeny.

Lidé, kteří používají mikrovlnku pravidelně, většinou kráčí po cestě degeneračních nemocí a celoživotního boje s obezitou. Čím více mikrovlnku používáte, tím horším se váš výživový stav stává, a tím pravděpodobněji budete diagnostikováni s různými nemocemi a dostanete léky, které vytvoří další zdravotní problémy.

Udělejte si laskavost: vyhoďte mikrovlnku, nebo i věnujte nějaké charitě, je mnohem snazší vyhnout se používání mikrovlnky, když ji kolem sebe nemáte. Když potřebujete něco ohřát, ohřejte to například v troubě nebo remosce (vyhněte se teflonu a nepřilnavým povrchům). A co lépe, snažte se i jíst syrovou nezpracovanou stravu. Pak dostanete tu nejlepší výživu.

Zde je několik vědeckých nálezů ohledně mikrovlnkovaných potravin:

  • Mikrovlnkou ozářené potraviny ztrácí 60-90% životního energetického pole a ozařování urychluje strukturální rozpad potravin
  • Ozařování vytváří rakovinu způsobující látky v mléce a obilovinách
  • Ozařování mění základní látky jídla, což způsobuje poruchy zažívání
  • Ozařování mění chemii jídla, což může vést k selhání lymfatického systému a degeneraci schopnosti těla chránit se proti rakovinovému růstu
  • Ozářené potraviny vedou k vyššímu výskytu rakovinových buněk v krevním řečišti
  • Ozařování změnilo rozklad základních látek, když byla syrová, vařená nebo zmrazená zelenina vystavena ozařování byť na velmi krátkou dobu a vytvořily se volné radikály
  • Ozářené potraviny způsobily rakovinový růst v žaludku a střevech, celkovou degeneraci periferních buněčných tkání a postupný rozpad zažívacího a vylučovacího systému u statisticky významného počtu lidí
  • Ozářené potraviny snížily schopnost těla využít vitaminy B-komplexu, vitamin C, vitamin E, základní minerály a lipotropika
  • Mikrovlnné pole v blízkosti mikrovlnky způsobilo také spoustu zdravotních problémů
  • Ohřívání připravených jídel v mikrovlnce na teplotu dostatečnou pro konzumaci, vytvořilo:

              d-Nitrosodietanolamin (velmi známou rakovinotvornou látku)

              destabilizaci aktivních proteinových bimolekulárních sloučenin

              vázací efekt na radioaktivitu v atmosféře

              rakovinotvorné látky v proteinovo-hydrosylatiových sloučeninách v mléce a zrninách

  • Mikrovlnné emise způsobily také změnu katabolického (rozkladného) chování glukosidu – a galaktosidu – prvků ve zmraženém ovoci, když je tímto způsobem rozmraženo
  • Mikrovlny změnily katabolické chování rostlinných alkaloidů, když jim byla syrová, vařená nebo zmražená zelenina vystavena dokonce i na velmi krátkou dobu
  • Rakovinu způsobující volné radikály se vytvořily v určitých molekulárních formacích stopových minerálů v rostlinných látkách, obzvláště v syrové kořenové zelenině
  • V důsledku chemických změn v potravinových látkách došlo k selhání lymfatického systému, způsobilo to degeneraci schopnosti imunitního systému chránit se před rakovinovým růstem
  • Nestabilní katabolismus mikrovlnami ozářených potravin změnil jejich základní potravinové látky, což vedl k poruchám zažívacího systému
  • Lidé konzumující "ozářené" potraviny vykázali statisticky vyšší výskyt rakoviny žaludku a střev, plus celkovou degeneraci periferních buněčných tkání, s postupným rozpadem funkce zažívacího a exkrečního systému

Expozice mikrovlnami způsobila významný pokles nutriční hodnoty všech studovaných potravin, obzvláště:

  • pokles biodostupnosti vitaminů B-komplexu, vitaminu C, vitaminu E, základních minerálů a lipotropik
  • destrukci nutriční hodnoty nukleoproteinů v mase
  • snížení metabolické aktivity alkaloidů, glykosidů, galaktosidů a nitrilosidů (vše základní rostlinné látky v ovoci a zelenině)
  • značné urychlení strukturální desintegrace ve všech potravinách

Takže pokud se přesto chystáte použít mikrovlnnou troubu raději odejděte z kuchyně. I americká FDA radila „nestůjte před mikrovlnkou delší dobu“. Probíhá spousta výzkumu mikrovlnných trub a účinků, jaké mohou mít na lidské tělo. Konečné studie zatím zveřejněny nebyly, ale pokud je výše uvedené určitým náznakem negativních účinků na potraviny, mohu si jen představit účinky na lidské tělo.

Takže pokud nemusíte mikrovlnku používat, tak to nedělejte. Kdyby jen proto, abyste si zachovali kvalitu a nutriční hodnotu svého jídla

9. den po zalévání rostlin

vodou ozářenou mikrovlnami              čistou vodou
 

Škodlivost teflonových pánví

Ing. Zdeněk Rozehnal

Nepřilnavý povrch – to je hlavní výhoda teflonových pánví, které nechybějí prakticky v žádné domácnosti. Nyní se však ukázalo, že při vysokých teplotách se z tohoto materiálu mohou uvolňovat chemické látky, které způsobují zdravotní problémy.

Teflon byl objeven vědcem pracujícím pro společnost DuPont v roce 1939. Dnes je používán nejen na výrobu nádobí, ale i ve stovkách dalších výrobků, mezi něž patří třeba oblečení či koberce s „nešpinivým“ povrchem. Jako první upozornila na problém americká televize ABC.

V čem je problém?

Lékařské výzkumy upozornily na několik problémů, které Teflon může způsobovat. První je výskyt chemické látky C8, která se k výrobě tohoto povrchu používá, v krvi lidí včetně dětí. Do těla se dostává nejen s potravinami připravovanými na teflonovém povrchu, ale i kůží, pokud nosíte oblečení s touto látkou. Od roku 1962 se na výrobu pánví s nepřilnavým povrchem používá látka PTFE - polytetrafluoretylen. Používá se dodnes a vědci se už delší dobu zabývají tím, že při přehřátí pánve se z ní začínají uvolňovat nebezpečné výpary.

O jaké teploty jde?

Podle výzkumů se kritickou hranicí stává zhruba 260 stupňů Celsia - proto se na některých výrobcích objevuje upozornění, že se mají používat pouze do 260 stupňů Celsia. Této teploty ale dosáhnete zhruba po čtyřech minutách smažení. Po delší době pokusný teploměr ukázal až 400 stupňů Celsia. Od teploty 360 stupňů Celsia se začíná uvolňovat směs velmi nebezpečných výparů, mezi které patří například plyn PFIB. Tyto výpary se usazují v plicích a způsobují podobné symptomy jako chřipka. Pro lidské zdraví působí PFIB jako potenciální karcinogen. Profesor Jiří Patočka, toxikolog z Jihočeské univerzity vysvětluje: “PFIB je dusivý plyn, desetkrát jedovatější než fosgen a je schopen vyvolat plicní edém. Jeho účinek může být smrtící. Navíc se zjistilo, že o problému výparů z přepálených pánví dobře ví chovatelé ptáků. Zjistili, že jim nejen škodí, ale přímo je i zabíjejí. Postavit klec s kanárkem v kuchyni proto není nejrozumnější.

Co dál?

Výrobci přiznávají, že teflonové pánve budou i nadále prodávat. „Je totiž na lidech samotných, jak se zachovají ke svému zdraví. Pokud budou chtít dál smažit na teflonu, nabídneme jim ho, ovšem zároveň máme i alternativu,“ říká Pavel Staněk, majitel společnosti Potten & Pannen.

Situaci totiž využila konkurence a na trh uvedla Pánve GreenPan, které mají nepřilnavý keramický povrch Thermolon, který odolává teplotám až 450 stupňů Celsia a samozřejmě je také odolný proti poškrábání a je nepřilnavý. Na pánvi tedy můžete smažit a flambovat, aniž byste samotnou pánev poškodili. Pánve jsou vhodné pro všechny typy sporáků, včetně indukčních.

Co k tomu dodat?

Byznys především, zdraví nezdraví (stát mlčí stejně jako u nekvalitních potravin a vody a o léčení vážných nemocí nemluvě). Pokud neznalí (my to nebudeme šířit) budou chtít dál smažit na teflonu, nabídneme jim ho.....MY (výrobci teflonových pánví) ho, ale nebudeme používat. Řešení v tomto případě je jednoduché, keramický povrch pánví.

Bohužel výše uvedené je špička ledovce.

Toxické částice a plyny, které jsou označovány jako produkty teflonových výparů, spolu s teplotami, při nichž se uvolňují (kompletní přehled, i když se při smažení hodně vysokých teplot běžně nedosáhne):

  • 240°C – Ultrajemné částice: Teflon produkuje velmi malé (ultrajemné) částice, které jsou velmi toxické. Během deseti minut vyvolávají u krys vážné poškození plic. Delší působení těchto látek způsobuje smrt. I při vyšších teplotách teflon uvolňuje toxické plyny. Někteří vědci zjistili, že toxicita teflonu je výsledkem společného působení částic a plynů, a to zřejmě proto, že plyny se vstřebávají do částic, jež se vzhledem ke své nepatrné velikosti usazují hluboko v dolní části dýchacího ústrojí
  • 360°C – Tetrafluoroetylen (TFE): Národní toxikologický program v USA považuje TFE za velmi pravděpodobný lidský karcinogen, protože prokazatelně vyvolává rakovinu u laboratorních zvířat. Jeho účinek na lidi nicméně dosud nebyl dostatečně zkoumán. U krys vdechování TFE způsobuje nádory na ledvinách, játrech, jaterních cévách a jednu formu leukémie (mononukleární)
  • 360°C – Hexafluoropropen (HFP): U lidí může kontakt s fluorouhlíky jako HFP v ést k podráždění očí, nosu a krku, bušení srdce, nepravidelnému tepu, bolesti hlavy, mdlobám, hromadění vody na plicích a v extrémním případě i smrti. U pracovníků, kteří byli látce vystaveni dlouhodobě, se projevovala zpomalená motorika, poruchy paměti a učení. U myší a krys vyvolává vdechování HFP léze na ledvinách, snížené hladiny lymfocytů a zvýšené močení. HFP také zvyšuje abnormality chromozomů ve vaječnících křečků. HFP se používá jako „inertní“ přísada do pesticidů, což ovšem neznamená, že není toxický, pouze to není aktivní složka pesticidu
  • 360°C – Kyselina trifluoroctová (TFA): Toxicitou této kyseliny se zabývá jen minimum studií, avšak ty, které existují, zjistily u krysích embryí zpomalený růst buněk majících na starost tvorbu kostí (osteoblastů) a chrupavky (chondrocytů), a rovněž i defekty nervové trubice. Jiné studie ukazují, že HCFC-123, hydrofluorouhlík (freon) rozkládající se na TFA, způsobuje u dospělých lidí i zvířat zvětšení jater a sníž ené hodnoty glukózy, triglyceridů a cholesterolu. Není však známé, zda za tyto poruchy může HCFC-123 nebo nějaký metabolit. Pokus na opicích zjistil, že po podávání HCFC-123 byla hodnota TFA u nenarozeného mláděte šestkrát vyšší než v krvi matky. Dlouhodobý dopad TFA na životní prostředí není znám, avšak tato látka je velmi odolná a toxická pro rostliny. TFA je také produktem rozkladu celé řady hydrochlorofluorouhlíků (HCFC) a hydrofluorouhlíků (HFC), používaných jako náhrada chlorofluorouhlíků (CFC), které jsou silnými požírači ozónu používanými v chladících zařízeních, aerosolech a jiných produktech. Vědci nedávno vyslovili domněnku, že vysoké hladiny TFA v životním prostředí mohou být částečně zapříčiněny zahřívaným teflonem a jinými fluoropolymery, neboť hodnoty naměřené v životním prostředí jsou vyšší, než se předpokládalo
  • 360°C – Kyselina difluoroctová (DFA): O toxicitě této kyseliny je známo jen velmi málo, přestože u krys došlo jejím působením k toxi ckému poškození jater
  • 360°C – Kyselina monofluoroctová (MFA, fluoroctová kyselina neboli sloučenina 1080): MFA je extrémně toxická, již dávky od 0.7 do 2.1 mg/kg jsou u člověka smrtelné. Postižení si nejprve stěžují na nevolnost, zvracení, otupělost, brnění, úzkost, svalový tik, nízký tlak a rozostřené vidění. Pokud je dávka vyšší, dostaví se nepravidelný tep, infarkt myokardu a silné křeče vedoucí k zastavení dýchání. MFA se rychle rozkládá na látku nazvanou fluoroacetát. Fluoroacetát sodný se dříve používal jako velmi účinný jed na hlodavce. V těle hlodavce se rozkládá na sodík a fluoroacetát, který má na svědomí jeho toxicitu. Fluoroacetát sodný hubí hlodavce a jiné živočichy tím, že inhibuje cyklus trikarboxylové kyseliny, který přeměňuje energii vyskytující se v potravě na energii, kterou spotřebovává tělo. Fluoroacetát sodný také způsobuje selhání srdce a dýchání, poruchy centrální nervové soustavy a poškození varlat, včetně snížené tvorby spermatu
  • 360°C – Kyselina perfluoroktanová (PFOA): V poslední době podrobována přísnému zkoumání společností EPA. Podle Stephena L. Johnsona, zástupce tamějšího Úřadu pro prevenci, pesticidy a toxické látky, „připravuje EPA dosud nejrozsáhlejší vědecké zhodnocení této látky“. Společnosti EPA dělá tato látka starosti, neboť se v životním prostředí nerozkládá, a tak se vyskytuje v krvi 92 procent Američanů, a navíc je velmi toxická u krys a opic. PFOA u krys způsobuje čtyři druhy nádorů: jater, pankreatu, mléčných žláz a varlat. PFOA také snižuje hladinu hormonů produkovaných štítnou žlázou, což způsobuje poruchy vývoje mozku, a u laboratorních zvířat zpomaluje pohlavní dospívání. PFOA je zvláště toxická pro mláďata, jelikož hubí mladé krysy při dávkách, které jejich rodiče nezabíjejí. Průmysloví vědci odhadují, že člověku trvá celé 4.4 roku, než eliminuje pouhou polovinu množství PFOA ve svém těle. EPA se látkou PFOA intenzívně zabývá, neboť její hodnoty k krvi lidí se n ebezpečně blíží kritickým hodnotám naměřeným u laboratorních krys
  • 470°C Tetrafluorový silikát (SiF4): Vysoce toxický, korozívní plyn. Vlhké prostředí plic způsobuje, že se částice silikonu oddělují, čímž se uvolňuje toxická kyselina fluorovodíková a zároveň se plíce zanášejí silikonovými částicemi. Vdechování této kyseliny vyvolává podráždění oka a krku, kašlání, těžké dýchání, namodralou barvu kůže způsobenou nedostatkem kyslíku, poškození plic a hromadění vody na plicích. Dlouhodobý kontakt může přivodit ztrátu hmotnosti, úbytek červených i bílých krvinek, odbarvení zubů a abnormální houstnutí kostí (osteoskleróza)
  • 470°C – Perfluoroisobuten (PFIB): Jedná se o velmi toxickou látku, jejíž vdechování může způsobovat hromadění vody na plicích, které může vést až k smrti. V Úmluvě o chemických zbraních je PFIB klasifikován jako sloučenina 2. řádu. PFIB je asi desetkrát jedovatější než fosgen, který samotný je velmi jedovatým korozním plynem, řa zeným mezi chemické zbraně. Ve vodě se PFIB rozkládá na fluorovodík, jenž je rovněž velmi toxický. Mezi krátkodobé účinky PFIB patří zvláštní chuť v ústech, nevolnost a slabost. Za jednu až čtyři hodiny po kontaktu se nahromadí voda na plicích, což je stav, který někdy vede k úmrtí, ale většinou po zhruba třech dnech odezní
  • 500°C Karbonylfluorid (COF2): Hlavním zdrojem kontaktu s COF2 je rozklad teflonu (PTFE) ve vzduchu. Tato látka je fluorovou verzí fosgenu, chlorované látky používané jako chemická zbraň. Výpary COF2 dráždí oči, nos a nos. K závažnějším příznakům kontaktu patří bolest na prsou, obtížné dýchání, hromadění vody na plicích, slabost, poškození jater a zvýšené hladiny cukru v krvi. Protože se COF2 rozkládá na fluorovodík a oxid uhličitý, způsobuje řadu stejných obtíží jako fluorovodík (viz níže)
  • 500°C – fluorovodík (HF): Toxický korozní plyn, který může způsobit odumření jakékoli tkáně, která s ním přijde do styku, včetně plic. Toxicitu HF má na svědomí fluoridový ion, nikoli ion vodíku. Vdechování HF může způsobit vážné poškození plic, zejména hromadění tekutiny a zápal plic. Fluoridový ion (částice s nábojem) je extrémně toxický. Fluoridové ionty inhibují buněčné dýchání tím, že snižují produkci ATP, hlavní formy chemické energie, kterou tělo používá. Fluorid atakuje buněčné membrány, a buňky tak odumírají. Ion fluoridu je nabit záporně a přirozeně reaguje s kladně nabitými ionty v těle, např. kalciem a hořčíkem. Když se fluorid a kalcium sloučí, může dojít ke smrtelné poruše – úbytku kalcia (hypokalcémie). Pokud úbytek kalcia není léčen, může vyvolat abnormální srdeční rytmus, což vede k infarktu, svalovým křečím a nakonec i smrti. Podávání kalcia je hlavním léčebným zákrokem při otravě HF
  • 600°C – Trifluoroacetic acid fluoride,(CF3 COF): Látka toxická zejména proto, že se rozkládá na velmi toxický fluorovodík a kyselinu trifluoroctovou
  • 600°C – Oktafluorcyklobutan (OFCB): Plyn s obsahem fluóru, jenž se používá při výrobě polovodičů. Firma DuPont jej prodává jako Zyron 8020. Podle této firmy může vdechování OFCB způsobit srdeční arytmii, bezvědomí a smrt. Zvláště náchylní jsou lidé trpící srdečními chorobami. Pro tuto látku je k dispozici jen velmi málo studií. V jedné z nich krysy vystavené jednorázové dávce OFCB ztratily na hmotnosti a měly dýchací potíže. Psi, kteří vdechli vysoké koncentrace (10-25% vzduchu) a byl jim podán adrenalin, vykazovali srdeční problémy. Testy na genetické poškození u hmyzu byly podle firmy DuPont “neprůkazné”
  • 600°C – Perfluorobutan (PFB, ochranná značka CEA-410): Jakožto látka vyvolávající globální oteplování má v horní části atmosféry dlouhý poločas rozpadu a ke globálnímu oteplování přispívá 8 000krát intenzivněji než oxid uhličitý. PFB není tak akutně toxický jako jiné PTFE plyny, ale na dlouhodobé účinky testován nebyl
  • 650°C – Tetrafluorid uhlíku (CF4, perfluormetan): Velmi odolný fluorovaný výpar teflonu, používající se v polovodičovém průmyslu. Je to chladící a pohonná látka, vznikající jako vedlejší produkt výroby hliníku. Vláda USA nabádá ke snížení emisí této látky, protože je jednou z potenciálních příčin skleníkového efektu (až 6000krát nebezpečnější než oxid uhličitý) a v životním prostředí může přežívat až 50000 let. V minulých letech se CF4 přidával do pesticidů jako inertní složka. Vdechování fluorovaných uhlovodíků jako je CF4 může vyvolávat podráždění očí, uší a nosu, bušení srdce, nepravidelný tep, bolesti hlavy, zmatenost, podráždění plic, třes a příležitostně i kóma

Nebezpečné zdravotní účinky mobilních telefonů

Ohrožení dětí mobilními telefony

Právě děti jsou totiž v této souvislosti zdravotně nejvíce ohroženou skupinou obyvatelstva. To si na základě vlastních výzkumů uvědomili například vědci z Ruské národní komise pro ochranu před neionizujícím zářením, kteří vysvětlují větší ohrožení dětí vyšší vodivostí jejich mozkové tkáně, menší velikostí hlavy, tenčí lebeční kostí atd. Záření mobilu u nich může snadněji pronikat do nervové tkáně mozku a působit zde změny, které již byly vědecky prokázány - ať už se jedná o změny v EEG, nebo o destrukci nervových buněk, případně při dlouhodobé expozici o rakovinné bujení. Ruští odborníci varují, že děti používající mobil jsou ve zvýšené míře vystaveny poruchám paměti, poruchám pozornosti, snížení mentálního a kognitivního výkonu, poruchám spánku a epilepsii. Ve věku 25 až 30 let u nich lze, jak uvádějí, předpokládat výskyt nádorů mozku a sluchového nervu, v pozdějším věku pak Alzheimerovu nemoc, deprese a další degenerativní poruchy centrální nervové soustavy (CNS). Proto také v dubnu tohoto roku předali hlavnímu ruskému hygienikovi rezoluci, v níž ho vyzývají k účinné ochraně zdraví dětí. Přitom je třeba podotknout, že v Rusku platí desetkrát přísnější hygienické limity týkající se elektromagnetického záření než u nás a ve většině zemí EU a že Rusko patří vedle Švýcarska[1], Polska, Itálie nebo Číny k těm několika málo zemím, které se postavily tlaku OSN na tzv. "harmonizaci" příslušných hygienických limitů na konci devadesátých let.

Oleg Grigorjev, místopředseda ruské komise, doporučuje, aby děti omezily komunikaci mobilními telefony na skutečně naléhavé případy. Dospělým pak doporučuje, aby netelefonovali déle než 15 minut a aby po každém hovoru následovala pětinásobně dlouhá regenerační přestávka, tedy po desetiminutovém hovoru 50 minut bez mobilního telefonu. Během spánku by měl být mobil vypnutý nebo umístěný alespoň metr od hlavy.

[1] Poslankyně parlamentu v kantonu St. Gallen MUDr. Yvonne Gilli přitom v květnu 2007 v jednom interview uvedla, že podle odhadů trpí každý dvacátý Švýcar zdravotními problémy způsobenými zářením mobilních telefonů.

Obavy vědců, i když jsou politiky a zdravotníky odpovědnými za ochranu veřejného zdraví dosud přehlíženy, nejsou nepodložené. Deník Independent zveřejnil výsledky epidemiologické studie provedené univerzitami v Aarhusu (Dánsko) a v Los Angeles (USA), v níž byly vyhodnoceny zdravotnické údaje více než 13.000 dánských dětí z doby prenatálního vývoje a postnatálního vývoje do sedmi let života. Závěr: Pravděpodobnost, že děti budou trpět poruchami chování, například hyperaktivitou, se zvyšuje o více než 50 procent u dětí, jejichž matky v těhotenství pravidelně používaly mobilní telefon. Pravděpodobnost se zvyšuje s intenzitou používání mobilu. Pokud děti navíc samy používají mobilní telefon ve věku do sedmi let, stoupá riziko na 80 procent.

Lékaři varují

Zdrojem záření (resp. elektromagnetického pole, EMP), které se používá k přenosu informací u mobilních telefonů, domácích bezdrátových telefonů a bezdrátových internetových sítí, však nejsou jen samotné přístroje, ale především vysílače, které tyto přístroje obsluhují. Ve městech je najdete na střechách domů jako tzv. základnové stanice, na venkově jsou instalovány na speciální stožáry, ale také na tovární komíny, sila, rozhledny atd. Neustále jich přibývá a hustota EMP roste, pokrytí je stoprocentní, většinou několika sítěmi najednou.

V listopadu 2007 tak byla zveřejněna americká vědecká studie sledující vliv tohoto EMP na výskyt autismu u dětí. Autismus je v současnosti ve Spojených státech vývojová porucha s nejvyšším nárůstem počtu případů. Autoři studie dr. Tamara Mariea a dr. George Carlo zjistili přímou souvislost mezi EMP používaným pro bezdrátový přenos informací, narušením fyziologie buněk a následným výskytem příznaků autismu.

V posledních měsících se zprávy množí a například i Evropská agentura pro životní prostředí EEA vznesla v červnu 2008 požadavek na zpřísnění hygienických limitů v této oblasti, avšak varování lékařů přicházela i dříve. V roce 2000 (kdy u nás došlo k desetinásobnému změkčení hygienických limitů) podepsalo na mezinárodní vědecké konferenci v Salcburku dvacet účastníků (z toho 7 profesorů) z jedenácti zemí rezoluci, v níž doporučují považovat za bezpečnou podstatně nižší hodnotu hustoty zářivého toku (1 mW/m2), než jaká dnes platí u nás (8900 mW/m2 pro frekvenci 1800 MHz). Autor tohoto textu se na vlastní kůži přesvědčil, že hodnoty pohybující se kolem 2 mW/m2 způsobují při trvalé expozici během několika dní závažné zdravotní poruchy.

V roce 2002 zveřejnili němečtí lékaři tzv. Freiburskou výzvu, kterou podepsaly více než tři tisíce praktikujících lékařů. Autoři v ní dávají používání mobilů a instalaci základnových stanic v blízkosti bytu do přímé souvislosti například s dramatickým nárůstem poruch srdečního rytmu, srdečních infarktů, degenerativních onemocnění mozku, poruch učení, koncentrace a chování u dětí a výskytu rakovinných onemocnění, zejména leukémie a nádorů mozku. Lékaři ve výzvě požadovali "masivní snížení limitních hodnot", zákaz používání mobilů ve školách, nemocnicích, veřejných budovách a dopravních prostředcích, vytváření zón bez mobilních telefonů a vysílačů atd. Politici výzvu nevzali na vědomí.

V roce 2005 se ozvali pro změnu finští lékaři a fyzikové, k nimž se připojilo mnoho lékařů ze zahraničí. Otevřeným dopisem (tzv. Helsinská výzva) se obrátili na členy Evropského parlamentu a požadovali okamžité zavedení nových evropských standardů pro ochranu zdraví obyvatelstva před účinky tohoto druhu záření. Jejich výzva zůstala bez odezvy.

S podobnými výzvami a rezolucemi přišli také účastníci dalších vědeckých konferencí: v únoru 2006 v italském Beneventu, v listopadu 2007 v Londýně, v prosinci 2007 v Benátkách. O tom všem se u nás nemluví, a i když už desítky vědeckých studií prováděných převážně zkušenými univerzitními týmy na celém světě prokázaly přímou příčinnou souvislost mezi EMP používaným pro bezdrátový přenos informací a poruchami zdraví, tvrdí naše oficiální instituce a orgány pověřené ochranou našeho zdraví, že toto záření je neškodné. To je patrně také pravý důvod zmiňované české "vášně" pro mobilní telefony. Tedy trestuhodné zamlčování a bagatelizování ze strany oficiálních institucí, nezájem našich lékařů a naprostá lehkomyslnost, důvěřivost a - přiznejme si to - také velká pohodlnost uživatelů.

Škodlivé účinky EMP

Shrňme si pro informaci, jaké zdravotní vlivy tohoto druhu EMP již byly prokázány:

  • únava, bolesti hlavy, poruchy spánku, poruchy koncentrace, ztráty paměti, závrati, bušení srdce, rychlé vyčerpání, dušnost, podrážděnost, nechutenství, nevolnost, nepohoda, deprese, a to v souvislosti se vzdáleností od mobilního vysílače nebo s hustotou EMP v místě spánku a odpočinku zkoumaných osob;
  • změny v EEG mozku;
  • pokles hladiny hormonu melatoninu odpovědného za regeneraci organismu;
  • poruchy DNA a chromozomů;
  • změny v buněčném cyklu a bujení buněk;
  • snížení počtu živých spermií ve spermatu o desítky procent a omezení pohyblivosti zbývajících spermií;
  • několikanásobné zvýšení rizika výskytu nádorů mozku, sluchového nervu a příušnic v závislosti na četnosti a době používání mobilního telefonu;
  • několikanásobné zvýšení rizika výskytu nádorů (zejména nádorů mozku a prsu) v závislosti na vzdálenosti od mobilního vysílače při dlouhodobém pobytu osob;
  • dále již zmiňovaný vliv na výskyt autismu, hyperaktivity a poruch chování u dětí;
  • anténa mobilního telefonu v blízkosti těla, způsobuje narušení obnovy DNA! - Genetické poškození. To způsobuje prosakování krve přes mozkovou bariéru.

Uvědomíme-li si, že větší počet studií prokazujících přímý vliv doby a četnosti používání mobilních telefonů na výskyt rakoviny mozku pochází ze Švédska, nepřekvapí nás zdrženlivost, s níž se Švédové vzdávají pevné linky.

V případě lidí, nejen dětí, se tedy jedná především o ohrožení mozku a CNS, dále srdeční soustavy a krvetvorby (již po 20 vteřinách hovoru se mění krevní obraz) a potom plodnosti a životnosti pohlavních buněk. Narušován je také metabolismus enzymů, vylučování hormonů, na buněčné úrovni je to funkce buněčných membrán, dochází ke zlomům DNA a poškozování chromozomů. Tedy dostatek důvodů, abychom byli v používání mobilů, bezdrátových telefonů a Wi-Fi velmi opatrní. Navíc se ukazuje - a je to koneckonců logické - že tyto negativní účinky platí nejen pro lidi, ale i pro zvířata; zde k tomu přistupují navíc poruchy navigace u hmyzu a ptáků a celkové oslabení imunity, například u včel. A ještě jeden tip: všímejte si konců větviček u stromů rostoucích v blízkosti vysílačů a ve městech, například u bříz; často budete moci pozorovat, že nápadně usychají.

Co tedy dělat pro zdraví našich dětí?

Všechny tyto skutečnosti nás staví před velmi závažná rozhodnutí: Budu i za tuto cenu používat mobilní telefon? Pokud ano, tedy jak často a k jakým účelům? Co mohu udělat pro zmírnění následků, které tím způsobím? Opravdu mi peníze, které získám pronájmem střechy domu k instalaci základnové stanice, stojí za to? A potřebuje mobil mé dítě? Skutečně nad ním musím mít stálou kontrolu? Mohu snad svůj strach o ně překonat i jinak, třeba pomocí důvěry v to, že se stane, co se stát má, a že nad ním bdí i někdo jiný než já jako rodič? Tím však naše odpovědnost nekončí: Co mohu udělat pro to, aby prostředí, ve kterém žijí mé děti, bylo prospěšné jejich zdraví? V tomto případě to někdy bude vyžadovat velkou občanskou angažovanost: Jak zabránit instalaci vysílačů v blízkosti školy a školky?

Profesor Peter Semm z univerzity ve Frankfurtu nad Mohanem, objevitel elektromagnetické citlivosti zmiňovaného hormonu melatoninu, řekl: "Nepustil bych své dítě do školky, kdyby v okruhu 250 metrů stálo vysílací zařízení pro mobilní telefony."

Vláda rakouské spolkové země Salcbursko v informační brožuře o elektrosmogu, kterou vydala v lednu tohoto roku, doporučuje neinstalovat na školách žádné vysokofrekvenční vysílače, nařídit školním řádem vypnutí mobilů na pozemku školy a případně se spojit s provozovatelem vysílače umístěného v blízkosti a snažit se dosáhnout snížení vysílacího výkonu nebo jeho odinstalování. To nebude v našich podmínkách snadné. V sousedních zemích bývá ovšem instalace každého nového vysílače v obydlené lokalitě předmětem velkého odporu obyvatel. Lidé píší petice, sbírají podpisy, jednají se zastupitelstvy. Ta se mnohdy staví plně na jejich stranu a odmítají udělit stavební povolení. K tomu je však nutná značná úroveň vědomostí o zdravotních účincích EMP; jenže takovou osvětou se u nás, vášnivých telefonistů, nikdo nezabývá. Nicméně je třeba začít. Už jen z toho důvodu, že pokud se na úrovni EU podaří dosáhnout snížení hygienických limitů pro EMP, a u nás v důsledku toho budou zavedeny přísnější normy, aniž by lidé znali důvody, zvedne se pouze vlna nevole kvůli zhoršenému signálu; lidé budou reptat, že jim někdo bere vášnivě milovanou hračku. Proto by snad ani nebylo dobře, kdyby k nápravě zoufalé situace došlo bez našeho přičinění.

Na závěr tak mohu jen vyslovit svou naději, že včas procitneme k vědomí vlastní odpovědnosti a budeme dostatečně bdělí. Neboť, řečeno slovy pražského, německy píšícího spisovatele a mystika Gustava Meyrinka, bdělost, toť vše…

Rada Evropy doporučila v roce 2011 zakázat používání mobilních telefonů a wifi sítí ve školách

Výbor Rady Evropy zkoumal důkazy, že technologie mají "potenciálně škodlivý dopad" na lidi, a dospěl k závěru, že je nutno okamžitě zasáhnout na ochranu dětí.

Zpráva výboru argumentuje, že je zapotřebí vyhnout se chybám, k nimž došlo, když činitelé odpovědní za zdraví veřejnosti nereagovali dost rychle proti nebezpečí azbestu, kouření a olova v benzínu.

Zpráva také zdůrazňuje, že potenciálně nebezpečné jsou bezdrátové telefony a zařízení na monitorování nemluvňat v dětském pokoji.

Výbor varuje, že elektromagnetická radiace, kterou vysílají bezdrátová zařízení, může způsobit rakovinu a ovlivnit vyvíjející se mozek.

Výbor doporučil, aby členské země EU:

  • Nastavily limity dlouhodobého vystavování lidí mikrovlnám, jaké vysílají mobilní telefony
  • Zavedly varovné nálepky na výrobky, které budou zákazníka informovat, že výrobek vysílá elektromagnetické vlny a že jeho používání je spojené se zdravotním rizikem
  • Zakázaly používání mobilních telefonů a bezdrátových počítačových sítí ve školách
  • Zahájily informační kampaně cílené na děti a mladé dospělé o riziku lidskému zdraví
  • Zintenzivnily výzkum a vývoj méně nebezpečných typů antén a mobilních telefonů

Průmysl mobilních telefonů před soudem (video)

   Dr. George Carlo

Američan Dr. George Carlo, vedoucí světový expert na mobilní telefony, dostal miliony dolarů od výrobců mobilních telefonů, aby provedl studie, které by dokázaly, že mobilní telefony jsou bezpečné. Naneštěstí pro ně a naštěstí pro nás je ale tento pán solidní a místo aby lhal, řekl pravdu o tom, co zjistil. - Záhy měl podpálený dům. Policie potvrdila, že šlo o žhářství, žádná nehoda.

George Carlo je vzdělaný v medicíně, je právník a byl v čele tvorby průmyslových norem, a průzkumů ohledně bezpečnosti mobilních telefonů

Jak se chránit před vyzařováním mobilního telefonu?

12 základních rad pro používání mobilního telefonu, abychom byli co nejméně vystaveni záření:

1. Používat sluchátka (handsfree), mít přitom telefon ve vzálenosti alespoň 20/30 cm od těla, abychom omezili vyzařování na sebe, omezit počet hovorů a omezit délku jednoho hovoru max. na 6 minut (doba, kterou tělo potřebuje k autoregulaci).

2. Nenosit telefon na těle ani přepnutý do pohotovostního stavu, netelefonovat ve vzdálenosti méně než 1 metr od jiné osoby za účelem zmenšení vlivu “pasívního telefonování”.

3. Silně nedoporučovat užívání osobám mladším 15 let (je to fáze růstu, tkáně jsou slabší, vyzařování je pro ně škodlivější, zejména pro mozek, pro hematoencefalickou bariéru, pro vaječníky atd.).

4. Nedoporučovat užívání mobilního telefonu starým osobám a všem oslabeným osobám (vyzařování dále zeslabuje organismus), ani těhotným ženám (plodová voda, v níž se vyvíjí embryo a pak plod, silně absorbuje záření).

5. Telefonovat jen v optimálních podmínkách příjmu, zásadně nevolat v místech s omezenou dostupností, jako výtahy, podzemí, karavany, metro, auto atd. – síla vysílání i příjmu se tam až zdesetinásobuje.

6. Netelefonovat při cestování, včetně vlaků, protože anténa mobilu musí neustále vyhledávat spojení a tím se vyzařování až zdesetinásobuje.

7. Netelefonovat ve vozidle, které tvoří tzv. Faradayovu klec, a ta maximalizuje škodlivé účinky vyzařování, a to nejen na uživatele, ale na všechny pasažéry, zejména na děti. Za účelem volání je nutné vystoupit z vozidla.

8. Nenechávat mobil zapnutý v noci vedle postele, protože i v pohotovostním modu se mobil fázově napojuje na anténu. V opačném případě jej umístit minimálně metr od postele.

9. Když si kupujete mobil, pořiďte si takový, který má ukazatel SAR (Specific Absorption Rate) (nejvyšší možná absorbce do lidských tkání) co možná nejnižší. (Nižší než 1,1W/kg na oči a tváře). Pořiďte si mobil s viditelnou anténou, protože i když je méně elegantní, viditelná všesměrová anténa vyzařuje optimálním způsobem a tedy menší silou než anténa integrovaná v mobilu. Dejte přednost kritériu zdraví před vzhledem.

10. Nedoporučit užívání mobilu všem osobám, které mají na těle kovové předměty, magnetické i nemagnetické, jako amalgámy, protézy, zubní aparáty, piercing, náušnice, brýle. Nedoporučení se vztahuje i na uživatele chodítek, invalidních vozíků a berlí. To vše je za účelem vyhnutí se odrazům, zesílení, zahřívání, pasívnímu vysílání, atd.

11. Používat osobní mechanické ochrany proti vlnám (clony, kufříky), které mají údajně pozitivní vliv.

12. Co nejvíce používat místo mobilního telefonu pevnou linku, která nemá žádné vyzařování, případně internet.

Francie schválila průlomový zákon o elektromagnetickém záření: Děti do tří let nesmí být vystavovány wi-fi a prodejci mobilů musí doporučit příslušenství pro snižování vystavení radiofrekvenčnímu záření

Francouzský parlament schválil přelomový zákon týkající se elektromagnetického záření mobilních telefonů a wi-fi.

Zákon ustanovuje:

  • každý, kdo zamýšlí vybudovat jednu nebo více radiostanic regulovaných Francouzským telekomunikačním úřadem ANFR, musí na žádost starosty předat lokální vládě výpočty elektromagnetických polí, které se následkem vysílání vytvoří. Tato informace musí být zveřejněna
  • ANFR vytvoří národní výbor zkoumající vystavení veřejnosti elektormagnetickým polím. Každý rok dostane od ANFR zprávu o výsledcích měření elektromagentického záření v zemi a o opatřeních učiněných pro snížení úrovní na místech, kde jsou vysoké
  • během jednoho roku ANFR vytvoří mětské mapy všech telekomunikačních věží ve Francii
  • jakákoliv reklama na mobilní telefony musí zmínit jasně a zřetelně doporučené příslušenství, které snižuje vystavení radiofrekvenčnímu záření. Ti, kteří tak neučiní, dostanou pokutu 75 tisíc euro
  • každý, kdo prodává mobilní telefony, musí na žádost poskytnout příslušenství vytvořené pro děti mladší 14 let, které omezuje vystavení záření
  • bezdrátový internet je zakázán na místech, kde si hrají anebo odpočívají dětí do tří let
  • bezdrátový přístup k internetu na základních školách musí být vypnut, pokud není používán při učení
  • rok od schválení zákona má Francouzský parlament získat zprávu o elektromagnetické senzitivitě (citlivost k elektromagnetickému záření)

Zdroje: NaturalNews.com, Le Monde

ČT2 - dokument

Studie: Vystavení se záření 5G je "významným faktorem" vyššího počtu případů onemocnění covidem a úmrtí na něj

Ethan Huff, 12. prosince 2021  

Národní centrum pro biotechnologické informace (NCBI) zveřejnilo novou studii, která varuje před nebezpečím technologie 5G, včetně toho, jak přímo přispívá k příznakům běžně spojovaným s wuhanským coronavirem (Covid-19).

Vědci Beverly Rubiková a Robert R. Brown se ve studii odvolávají na dřívější práci publikovanou v květnu 2020, která prokázala "statisticky významnou korelaci mezi intenzitou radiofrekvenčního záření a úmrtností na SARS-CoV-2 v 31 zemích světa".

Upozornili také na studii provedenou v USA, která ukázala, že oblasti země s již zavedenou a fungující infrastrukturou 5G vykazovaly výrazně vyšší míru závažných onemocnění a úmrtí připisovaných covidu, a to nezávisle na hustotě osídlení, kvalitě ovzduší a zeměpisné šířce.

Pouze 5G odpovídalo třem různým kauzálním analýzám použitým ve studii. Hustota zalidnění, kvalita ovzduší a zeměpisná šířka mezitím odpovídaly pouze jedné nebo dvěma analýzám, což znamená, že 5G byla ověřeným viníkem negativních výsledků covidu.

Vědci Rubiková a Brown použili tato zjištění k tomu, aby provedli srovnání mezi bioefekty WCR (bezdrátového komunikačního záření), včetně 5G, a symptomy běžně připisovanými covidu, které pak použili k vytvoření seznamu překrývajících se fyzikálních účinků.

"Příznaky způsobené jak WCR, tak COVID-19 zahrnovaly změny v krvi, jako je krátkodobé shlukování krve a dlouhodobé snížení hemoglobinu (v těžkých případech COVID-19); oxidační stres a poškození tkání a orgánů; narušení imunitního systému, včetně potlačení T-lymfocytů a zvýšených zánětlivých biomarkerů; zvýšený intracelulární vápník, který usnadňuje vstup virů a jejich replikaci; a arytmie (nepravidelnosti srdečního rytmu)," uvedl server LifeSiteNews.

Vystavení se bezdrátovému záření snižuje hladinu "hlavního antioxidantu" glutathionu

Jedním ze zvláště znepokojivých zjištění studie Rubikové a Browna je pozorovatelný pokles glutathionu, "hlavního antioxidantu" v těle, při vystavení se 5G a vlastně veškerému bezdrátovému záření.

Nejméně dvě další studie zjistily, že expozice WCR koreluje s výrazně sníženou hladinou glutathionu, jejíž příznaky se shodují s příznaky Fauciho chřipky.

Rubiková a Brown ve své práci konkrétně poznamenali, že "nález nízkých hladin glutathionu" u pacientů s čínským virem "dále podporuje oxidační stres jako součást" covidové infekce.

WCR je již všeobecně uznáván jako "fyziologický stresor", který způsobuje škodlivé účinky na zdraví od zvýšeného rizika rakoviny a poškození DNA až po problémy s učením a pamětí.

Jistě, korelace neznamená vždy příčinnou souvislost, ale v tomto případě je více než pravděpodobné, že WCR - a zejména časná aktivace v 5G ve Wuhanu, epicentru plandemie - přímo přispívá k šíření a závažnosti wuhanského viru.

"Důkazy o souvislosti mezi COVID a 5G, stejně jako dalšími formami bezdrátového komunikačního záření (WCR), spočívaly ve dvou hlavních zjištěních: statistické korelaci mezi příznaky / úmrtností na COVID-19 a intenzitou WCR specifickou pro danou oblast, včetně intenzity 5G; a překrývání účinků WCR na organismus a příznaků COVID-19," uvedl dále server LifeSiteNews.

Jeden čtenář poznamenal, že záření 5G zřejmě "rozvíří" hydroxid grafenu obsažený v injekcích, což způsobuje krvácení a srážení krve. "Hydroxid grafenu je kov a je ovlivněn 5G," dodal tento člověk. "Hydroxid grafenu nikdy neopustí váš organismus a hromadí se s každou injekcí nebo posilovačem."

Jiný napsal, že užívání NAC (N-acetyl L-cysteinu) je sice účinné, ale jak bylo zmíněno v článku, mnohem větší roli v ochraně před covidem a dalšími respiračními onemocněními hraje vitamin D. V tomto případě se jedná o vitamin D, který je důležitý pro ochranu před covidem a dalšími respiračními onemocněními.

"Pokud již máte nedostatek vitaminu D, jako že ho má mnoho lidí, jakmile vaše tělo napadne virus, tyto zásoby se dále vyčerpají, což vás pak staví do velmi nebezpečné oblasti," dodala tato osoba.

Další zprávy o ničivých zdravotních účincích 5G najdete na webu 5Galert.com.

Zdroje:

Originál: naturalnews.com

AGE, array( 'columnName' => 'gui_pages.wsw8', )); ?>

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Úžasný: MUDr. Henry Bieler

 

 

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ ČLÁNKY

 

       NOVĚ PUBLIKOVANÉ ČLÁNKY

           BŘEZEN 2024 -31 článků

           DUBEN 2024 - 29 článků

 

Nejlepší DIETY pro celkové zdra ví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report

  

100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou h ověkosti - 3 unikátní, bezkonkurenční extrakty

31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman

Dr. Peter  McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video

  Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny

Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu

CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie

Překyselené tělo: začátek vážné nemoci

ZVRÁCENÍ POSTUPU DIABETU 2. typu začíná u ignorování běžných doporučení, MUDr. Sarah Hallbergová - video

Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal

BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země

Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej

Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus

100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát 

Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.

Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport

Artróza - kmenové buňky - Podvod!

Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová

Jak se skutečně zdravě stravovat...

Proč průběžně a jak detoxikovat tělo

  PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií

Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath

Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování

 

  Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt

Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?

Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou

    Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...

 

Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

Za  účinné  se  z  Reishi  považují  pouze  kvalitně  provedené  a  čisté  extrakty,  které  mají  dobrou  biologickou  dostupnost  a  jsou  zbavené  nestravitelného  chitinu;  nelze  tedy  použít  pouhý  prášek  z  usušené  houby.

 

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ GARANTOVANÉ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK - CERTIFIKÁT COA

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

CORDYCEPS - video

100% Sibiřská Čaga

ČAGA - video

HERICIUM - video

 

  BETAGLUKAN           HLÍVA

        extrakt               extrakt

Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

BETAGLUKAN - video

 

    KURKUMIN            AŠVAGANDA

        extrakt                    extrakt

Betaglucan MaxCellNejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

ASHWAGANDHA - video

 

RDESNO             ANNONA

extrakt                  extrakt

Vysoce účinný extrakt z listů

 

ČAGA - video

Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináckrát lépe chráněn, než člověk, který má dvě dávky vakcíny.

prof. Jiří Beran, 13.11.2021

prof. Jiří Beran, 15.11.2021

 

TEČKOVANÝ PŘÍBĚH

"NEVĚŘÍM UŽ BÍLÝM PLÁŠŤŮM, ALE LIDEM"

medicinský inženýr

JURAJ Orság


 

TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY

dokument z 31. srpna 2022

Nadační fond Svědomí Národa

 

KUBEK 2009

 

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

             TEST

BARVOSLEPOSTI

 

 

ROK SI NIČÍME IMUNITU,

možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...

doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.

Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid

Ú MRTÍ - 1480

SRDEČNÍ ZÁSTAVY - 2107

   PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL

 

RENOMOVANÝ PATOLOG   dr. RYAN COLE - přednáška

ALARMUJÍCÍ EFEKT  covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány

  • Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
  • Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...

český dabing - 17:08

Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021

 

AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS

POSTAVIT SE NA ODPOR

 

FRONTLINE NEWS

 

 

ZAČNĚTE U SEBE

ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ

Doporučuji:

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z

  a nejdříve po 15 minutách:

případně nejen pro psychiku:

pro střevo kvalitní probiotika:

  • kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
 

 

VÁLEK U MORAVCE V OVM

10. dubna 2022

NEHORÁZNĚ LŽE

 

 

Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času

 

SVĚT SE ZBLÁZNIL

Toto je novodobá reklama na co?

MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života