Standardní verze

Mikrobiální dieta může uzdravit Vaše střevo, posílit imunitu, upevnit zdraví a pomůže i zhubnout

 
Ing. Zdeněk Rozehnal
 
V posledních letech se stále více věnuji lidem, kteří mě požádají o pomoc v souvislosti s jejich zdravotními obtížemi. Prioritou je pomoc při borelióze, chlamydióze a chronickém únavovém syndromu + další symptomy.
 

Jednou ze zásadních otázek, kterou kladu klientům, je stav zažívání, rozuměj především stav střeva. Více než 90% klientů s chronickými obtížemi nemá střevo v pořádku. 

  • střevo je orgán, v němž se tvoří až 70% imunity
  • proto logicky již lékaři před sto lety hlásali: smrt začíná ve střevu. Přitom v té době měli čas na pacienta. Znali rodinnou anamnézu a pacient většinou z ordinace odcházel bez léků
  • v současnosti praktičtí lékaři ten čas na pacienta nemají. Na každou obtíž zpravidla pouze předepíší chemické léky a kruh se uzavírá předepisováním dalších chemických léků na obtíže vyvolané chemickými léky v prvním kolečku. Důvod? Počet návštěv lékaře za rok jedním občanem ČR je průměrně 14x, ale například v Rakousku 4x. Tento stav ovlivňuje více aspektů, ale to by bylo na celý článek.

Mikrobiální dieta je nový trend také při hubnutí

Autorem této diety je Dr. Raphael Kellman, certifikovaný lékař specializující se na zdravá střeva a je založena na vyhýbání se určitým potravinám, s cílem obnovit zdravé střevo. Tato dieta uzdraví nejdříve Vaše střevo, přičemž se následně zrychlí Vás metabolismus a dojde k hubnutí.

Tato dieta vychází z myšlenky, že konzumace správných potravin může udržet Váš střevní mikrobiom v dobré kondici, což je zásadním přínosem pro Vaše celkové zdraví.

Váš střevní mikrobiom je tvořen třemi miliardami baktérií a dalšími mikroorganismy - přátelskými i nepřátelskými.

Právě udržování správné rovnováhy přátelských a nepřátelských bakterií ve Vašem střevě je zásadní cestou ke zlepšování trávení, snižování zánětů a úzkosti a dokonce i ke zlepšování funkcí mozku a dobré nálady.

Zdravá rovnováha střevních baktérií zrychluje metabolismus, eliminuje touhu po jídle, a tím Vám pomůže se také zbavit nežádoucí hmotnosti.

Mikrobiální dieta dr. Kellmana

Jedná se o třífázový program určený ke zlepšení stavu střeva, který podporuje metabolismus, eliminuje chutě a pomůže Vám následně zhubnout. Pokud jste přesvědčeni o vlastní kvalitě střeva a netrpíte Syndromem propustnosti střeva můžete přejít rovnou do fáze 3.

1. fáze

Tato první fáze trvá 21 dní a jejím cílem je odstranit z Vašeho střeva co nejvíce patogenní baktérie a posílit žaludeční šťávy i trávicí enzymy. Je navržena tak, aby se pomocí prebiotik a probiotik obnovila správná střevní mikroflóra.

Tato fáze je nejpřísnější a je založena na následujících čtyřech opatřeních:

  • Vyřaďte ze svého jídelníčku všechny potraviny obsahující toxiny a škodlivé chemické látky, které mohou způsobit zánět v těle nebo nerovnováhu ve střevních bakteriích. To zahrnuje především pesticidy, hormony, antibiotika a určité léky.
  • Naučte se znát rostlinné potraviny a doplňky stravy, které léčí vaše střevo a podporují mikrobiologii.
  • Zaměřte se na bylinky, koření a doplňky stravy, které mohou posílit tvorbu žaludečních šťáv, trávicích enzymů a tím zlepšit zlepšit kvalitu baktérií ve střevě.
  • Obnovte střevo se zdravými bakteriemi konzumací potravin a doplňků stravy, která jsou bohatá na probiotika a prebiotika.

V této fázi je nutné se vyhnout velkému množství potravin, včetně všech obilovin, vajíček, většině luštěninám a mléčným výrobkům (ne fermentovaným), stejně tak ovoci a zelenině, obsahující škrob.

Nevhodné jsou také průmyslově zpracované a smažené potraviny, cukr, plnidla, barviva, umělá sladidla a některé druhy tuků, rybám a masům byste se také měli vyhnout v této zásadní 21 denní fázi.

Naopak se doporučuje konzumovat organickou, rostlinnou stravu bohatou na prebiotika, jako je chřest, česnek, cibule a pórek. Měly by být také do léčivé stravy zahrnuty fermentované potraviny bohaté na probiotika - jako je zelí, kimči, kefír, kefír z tibetské houby a jogurt.

Doporučují se tyto doplňky stravy: probiotika a prebiotika, zinek, vitamin D, berberin, extrakty z grapefruitových jader, pelyňku a oregánového oleje.

 

Zelí jako superlék, který si vyrobíte pouze sami do m a

NATURAL MEDICAMENTS

vysoce kvalitní

PROBIOTIKA A PREBIOTIKA

2. fáze

Tato fáze má trvat 28 dní. Do doby, než se k ní dostanete, se předpokládá, že vaše střevo a jeho mikrobiologie se postupně zkvalitnily, což umožní trochu větší flexibility ve Vaší stravě v této 2. fázi.

Během této fáze se stále musíte vyhýbat jídlům a potravinám poškozujícím střeva jako v první fázi - ale pouze z 90%. Konkrétně to znamená, že až čtyři jídla týdně mohou zahrnovat potraviny, které byly zakázány v první fázi.

Kromě toho mohou být do Vaší stravy přidány již další mléčné výrobky, vejce z volného chovu, obilniny bez lepku a všechny luštěniny.

Nakonec můžete také začít znovu jíst většinu ovoce a zeleniny, jako jsou mango, melouny, broskve, hrušky a sladké brambory.

3. fáze

Tato poslední fáze diety je považována za "udržovací fázi".

Nemá žádnou doporučenou délku, ale doporučuje se, abyste ji dodržovali, dokud nezískáte požadovanou hmotnost. Třetí fáze je také určena k tomu, aby vám pomohla dlouhodobě udržet ideální váhu.

V této fázi se předpokládá, že Vaše střevo a mikrobiom v něm jsou téměř zcela uzdraveny. Takže i když potraviny, kterým je třeba se vyhnout, zůstávají stejné jako v první fázi, ale toto stačí dodržovat pouze ze 70%.

Jinými slovy, můžete jíst ze 30%, co chcete - což je asi jedno jídlo denně. Přesto se doporučuje stále se co nejvíce stranit průmyslově zpracovaným potravinám a přidávat cukr do stravy, co nejméně. Vhodnou náhradou je léčivá Stévie.

Shrnutí

Mikrobiální dieta je rozdělena do tří fází. Každá fáze odstraňuje stejné potraviny, ale stává se stále flexibilnějším, s tím, jak přísně je třeba se vyvarovat těmto potravinám.

Více:

 

Potraviny, které je třeba vyřadit ze stravy, shrnutí

Mikrobiální dieta varuje před konzumací řady potravin, o kterých se předpokládá, že negativně působí na střevo a jeho mikrobiom.

Proto by se měly - alespoň na počátku - zcela vyřadit tyto potraviny:

  • zpracované a smažené potraviny
  • cukr a kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózy
  • umělá sladidla
  • trans a hydrogenované tuky
  • ovoce a zelenina s obsahem škrobu, jako banány, brambory, kukuřice a hrášek
  • zpracované maso s vysokým obsahem soli a tuků
  • arašídy, sója a ostatní luštěniny, kromě cizrny a čočky
  • ryby z neznámého zdroje (rtuť...)
  • sušené ovoce a ovocné šťávy
  • všechny obiloviny obsahující lepek
  • vejce a mléčné výrobky, kromě másla a přepuštěného másla
  • kvasnice a potraviny, které je obsahují

Shrnutí

Mikrobiální dieta vylučuje ovoce a zeleninu obsahující škrob, sušené ovoce, ovocné šťávy, obiloviny, které obsahují lepek, vejce, některé mléčné výrobky a některé druhy ryb a mas. Nedoporučuje také konzumaci potravin s přidaným cukrem a  průmyslově zpracovaných nebo smažených potravin.

Doporučené potraviny, které mohou být konzumovány ve všech fázích Mikrobiální diety:

  • losos z volné přírody (klecový chov ne) a nezpracované organické maso
  • fermentovaná zelenina, jako je zelí a kimči
  • zelenina neobsahující škrob, jako je chřest, mrkev, česnek, artyčok, pór, cibule, ředkvičky, cuketa, artyčok...
  • plody neobsahující škrob, jako jsou rajčata, avokádo, jablka, třešně, grapefruit, kiwi, pomeranče, nektarinky, rebarbora ​​a kokosový ořech
  • ořechy, semena a případně jejich oleje
  • slunečnicové a olivové oleje
  • cizrna a čočka
  • sladidlo stévie
  • bylinky a koření

Ve druhé fázi diety můžete přidat potraviny, jako jsou vejce z volného chovu, další mléčné výrobky (nefermentované), luštěniny, bezlepkové obilniny, a některé ovoce a zeleninu obsahujcí škrob může být znovu konzumováno.

Microbiální dieta obecně podporuje konzumaci ovoce a zeleniny, neobsahujících škrob, fermentovaných potravin, masa ze zvířat krmených trávou - volně se pasoucích a volně žijících ryb s nízkým obsahem rtuti a dalších těžkých kovů a chemikálií.

Další doporučení

Kromě stravování a tím se vyhýbání určitým potravinám má Microbiální dieta další doporučení.

Pro začátečníky tato strava podporuje kladný vztah k biopotravinám a také se vyhýbání chemikáliím v domácích čisticích prostředcích a přípravcích na osobní hygienu. Vhodná je soda, ocet, citrónová šťáva...

BIKA - JEDLÁ SODA

1 kg

Doporučuje se také používat kvalitní vodní filtr pro úpravu vody, která by měla být z více než z 90% příjmem tekutin.

Tyto rady vedou ke zlepšení zdraví snížením množství toxinů, pesticidů a hormonů, kterým Vaše tělo pravidelně standardně vystavujete.

Navíc tato dieta doporučuje užívání různých potravinových doplňků s cílem snížení zánětů, odstranění škodlivých baktérií a tím napomoci k uzdravení Vašeho střeva.

Příkladem těchto doplňků jsou např.zinek, glutamin, berberin, kyselina kaprylová, quercetin, česnek, extrakt z grapefruitových jader, oreganový olej, probiotika a vitamin D.

Při této dietě je nutné, abyste se vyhnuli nadměrnému užívání určitých léků - jako jsou antibiotika, nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID) a inhibitory protonové pumpy, které mohou narušit rovnováhu Vašich střevních bakterií.

Shrnutí

Mikrobiální dieta doporučuje konzumaci organických potravin, používání vodního filtru a užívání doplňků stravy. Odrazuje od používání neorganických čisticích prostředků určených pro domácnosti a produkty osobní hygieny, stejně jako nadměrné užívání některých léků.

Může obnovit Vaše uzdravené střevo Vaše zdraví?

Mikrobiální dieta může zlepšit zdraví střev různými způsoby. V 1.fázi doporučuje potraviny bohaté na probiotika a prebiotika - dvě sloučeniny nezbytné pro zdravé střevo.

Probiotika jsou živé baktérie, které jsou obsaženy v potravinách, jako je jogurt, kefír, tibetská houba, kombuchový nápoj a nepasterizovaná fermentovaná zelenina - zelí, okurky a kimči.

Tyto přátelské baktérie pomáhají obsadit Vaše střevo a zabraňovat patogenním bakteriím nadměrně se namnožit.

Prebiotika jsou druhem vlákniny, která pomáhá živit tyto přátelské baktérie a zabezpečuje jejich přirozené rozmnožování.  Najdete je v potravinách jako je chřest, česnek, artyčoky, cibule, pór a ředkvičky.

Prebiotika a specifické probiotické kmeny, jako jsou laktobacily a bifidobaktérie mohou také pomoci se Syndromem propustného střeva - vyplňují (utěsňují) mezery mezi střevními buňkami, brání průniku obsahu střeva do krevního oběhu.

Výzkum také uvádí, že probiotika mohou léčit zažívací poruchy, jako je například syndrom dráždivého tračníku, Crohnova choroba a ulcerózní kolitida. Mohou také pomoci při ochraně proti infekcí bakterií Helicobakter pylori, jednou z hlavních příčin vředů a rakoviny žaludku.

Navíc mikrobiální dieta také omezuje váš příjem cukru. Příliš mnoho cukru může velice negativně ovlivnit střevní baktérie tím, že umožňuje patogenním druhům zvýšený růst. Zvláště rozšířenému patogenu Candida albicans, která je schopna prorůst střevem a metabolizovat do těla a minimálně kožní projevy jsou na světě a ani účinná řada Protopan není jediným řešením. Prostě bez "čistého" střeva to nejde.

Dieta také varuje před nadužíváním antibiotik, NSAID a inhibitorů protonové pumpy. Studie ukazují, že tyto léky mohou poškozovat střevní stěnu a zlikvidovat mikroorganismy - včetně přátelských bakterií.

Proto se vyhýbání těmto lékům vždy, když je to možné, může přispět i k zdravějšímu střevu.

Shrnutí

Mikrobiální dieta je bohatá na probiotika a prebiotika, stejně jako je nízký obsah přidaného cukru, což přispívá ke zdravějšímu střevu. Upozorňuje také na nadužívání některých léků, které by mohly poškodit Vaše střevo.

Další potenciální přínosy

Zlepšením stavu střeva může mikrobiální dieta také chránit před různými onemocněními. Mezi ně patří obezita, diabetes typu 2, onemocnění srdce, metabolický syndrom, rakovina tlustého střeva, Alzheimerova choroba a deprese.

Kromě toho je Váš mikrobiom zodpovědný za přeměnu vlákniny na mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které posilují střevní stěnu a imunitní systém. Silnější střevní stěna může zabránit vnikání nežádoucích látek do těla a způsobit imunitní reakci.

Shrnutí

Mikrobiální dieta je bohatá na živiny a může vám pomoci zhubnout. Obsahuje také živiny, které mohou zvýšit imunitu a potenciálně chránit před nežádoucími zdravotními stavy, jako je cukrovka a onemocnění srdce.

Syndrom propustného střeva

Syndrom propustného střeva představuje zdravotní problém, při němž dochází k poškození střevní výstelky, způsobené například užíváním antibiotik, špatnou stravou, parazity nebo infekcí, což má za důsledek zvýšenou prostupnost střevní stěny, takže se toxické látky, mikroby, nestrávená potrava, odpad ... dostává ze střeva do krevního oběhu.

Alternativní medicína uvádí, že syndrom propustného střeva je pravděpodobně startovním bodem a je spojován s mnoha chorobami jako je astma, diabetes, autoimunitní onemocnění jako je lupus, sklerodermie, interní kolitida, s dlouhodobými nemocemi jako je revmatická artritida, roztroušená skleróza, chronický únavový syndrom a Crohonova choroba.

Lékaři, kteří diagnostikují syndrom propustného střeva vysvětlují, že střevní záněty, které mohou mít svůj původ ve střevní nerovnováze mezi zdraví prospěšnými a škodlivými bakteriemi nebo i v jiné příčině podráždění, zvětšují prostor mezi buňkami střevní výstelky a tím umožňují, aby byly endotoxiny a nedostatečně strávené části potravy částečně vstřebávány. Tyto škodliviny jsou potom cílem protilátek vyvolávajících imunitní reakci a vznikne stav částečné infekce, která může být krevním oběhem dopravena na různá místa našeho těla, kde stimuluje uvolňování cytokinů. U některých pacientů se proto následně vyskytují jinak těžce vysvětlitelné příznaky jako je mírně zvýšená tělesná teplota, přechodné bolesti břicha a pocit neschopnosti strávit některé živiny.

Kyselina listová (jiné názvy - folacin, folát, vitamín B9, acidum folicum)
Kyselina listová je ve vodě rozpustný vitamín a je nezbytná pro syntézu nukleových kyselin, při krvetvorbě a zvláštní význam má pro normální růst a vývoj plodu.

Buňky trávicího sytému potřebují k hojení a ke své obnově bezpodmínečně tuto kyselinu. Dlouhodobá studie prováděna na Harvard Medical School prokázala ochranný účinek kyseliny listové proti střevním chorobám.

Kyselina listová je obzvláště důležitá při léčbě střevních zánětů. Doporučená denní dávka je u mužů 200 μg, u žen 180 μg (folát). Nízká hladina folátu u těhotných žen je rizikovým faktorem pro vznik vad neurální trubice u vyvíjejícího se plodu. Příznivého účinku se dosáhne při doplňkovém denním příjmu kyseliny listové 400 μg v době nejméně od jednoho měsíce před početím a do tří měsíců po početí.

Kyselina listová je důležitá právě proto, že mnoho lidí trpí jejím deficitem, přičemž teprve nedávno přišlo na svět i doporučení, aby těhotné ženy užívaly doplňky stravy s kyselinou listovou, 400 - 600 μg denně (folát).

Různé střevní choroby velmi často komplikují vstřebávání kyseliny listové, takže doplnění jejího příjmu potravinovými doplňky je důležité.

Významné zdroje kyseliny listové:

  • Listová zelenina: čínské zelí, hlávkový salát, ledový salát
  • Zelenina: brokolice, červená řepa, dýně, fazolové lusky, kapusta, květák, okurky, rajčata, růžičková kapusta, špenát, zelený hrášek, zelí
  • Obilniny: celá obilná zrna (zejména klíčky), celozrnné výrobky – celozrnný chléb, müsli
  • Ovoce: angrešt, avokádo, banány, jahody, maliny, mango, pomeranče, třešně, višně
  • Ořechy: vlašské, pistáciové
  • Maso: játra, ledviny, hovězí
  • Mléčné výrobky: plísňové sýry, měkké sýry

Dobrým zdrojem jsou i kvasnice. Nevýhodou je, že vařením se jí zničí až 95 %.

 

Odborníci doporučují doplňovat kyselinu listovou potravinovými doplňky, kdy je vstřebatelnost do organizmu až 100%,

 

přičemž vstřebatelnost kyseliny listové přijímané v potravinách je zhruba 50%.

 

KYSELINA LISTOVÁ - vit.B9

doporučeno 0,4 - 0,8 μg denně

 

NEŽ NAVŠTÍVÍTE LÉČITELE

ZAČNĚTE NEJDŘÍVE U SEBE

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypijte minimáně 3 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky sody bicarbony), v případě únavy a pro posílení imunity můžete použít extrakt z Cordycepsu a nejdříve po 15 minutách

kefír z tibetské houby + lněné semínkomletá skořice

 0,3-0,5 litru + 1-3 lžíce čerstvě rozemletých semínek + 1 lžička-max.4 g za den!

+ 25 dkg kysaného zelí denně, které si sami jednoduše vyrobíte - Zelí jako superlék

 

Reishi pomáhá i při velmi vážných nemocech!

 

CORDYCEPS

 

DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI

CERTIFIKÁT

 

ALOE VERA

1 LITR

 99,5%

čisté šťávy

 

MÁTE PEJSKA NEBO KOČIČKU?

I VY MŮŽETE ODSTRAŇOVAT PARAZITY

 

WURM - EX

 

PARAZIN

 

MACA

 

ETICKÝ KODEX

 České lékařské komory,  

který především zdůrazňuje etické principy lékařského povolání vůči pacientovi

 

Každý třetí český lékař trpí vážným syndromem vyhoření. Cítí se na dně a nenávidí své povolání i pacienty

Česká lékařská komora ve spolupráci s 1.lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v roce 2014

 

Nevěřte něčemu jen proto, že to řekl nějaký mudrc

Buddha

 
 

Představa je příčinou mnoha nemocí, ale víra je možnost léčení nemocí všech

Paracelsus

 
 

Nechte své léky ležet v chemické misce, jestliže dokážete léčit svého pacienta prostřednictvím stravy

Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda

Pokud nejsi připraven změnit svůj život, není ti pomoci

Hippocrates 460 - 377 př.n.l. - Hippokratova přísaha

 
 

Jsme tak živí a zdraví, jako je živá a zdravá strava, kterou se živíme a uzdravujeme

Dr.Vladimír Domen

 

 

Zdraví se nedá získat pasivně u lékaře, nebo v drogérii na rohu. Zdraví lze získat jen ukázněným způsobem života

Dr.René Dubos

 

 

Sami jsme tím nejlepším lékem

To, co den co den děláte, určuje, jakým způsobem a jak dlouho budete žít

Prof.dr.Kurt Tepperwein

základy odkyselení organismu

 

 

Nemoc není nic jiného, než pokus těla zbavit se morbidních látek

Thomas Sydenham, nesoucí předzdívku "anglický Hippocrates"

 

 

Nemoc je vyléčena jen pomocí Přírody, neutralizací a vyloučením smrtonosných látek

Prof.Dr.Hermann Boerhaave

 

JAREK NOHAVICA

v 02 Aréně

Pánbůh ztratil vliv...

 

S připojením je to někdy těžké

NENAČITA

 

Trojúhelník rozřežeme na kusy, které přeskládáme. Kampak nám ale zmizel jeden čtvereček?

 

 

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA

 

MUDr. Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

jako jediná obnovuje kloubní chrupavku

 

 

 

 

SANDŘIN PŘÍBĚH

ÚSPĚŠNÉ UZDRAVENÍ Z RAKOVINY

 

Sandra: Nikdy nezapomenu na ten POCIT BEZNADĚJE, STRACHU, co ve mně lékaři vyvolali, na to jak jsem byla jen další nemocná.

ČLÁNEK  ZDE

Se Sandrou hovořila: Mgr. Zuzana Švédová, Dis.

k

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

 

EXTRAKT           SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

ZDE ROSTE ČERVENÁ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY

 

 

 

SERIÁLY NA EMAIL

Reishi pomáhá i při velmi vážných nemocech!
Betaglucan MaxCell

 

 

KOLOIDNÍ STŘÍBRO

využití koloidního stříbra ZDE

 

 

OREGÁNO         ECHINACEA

garance: 70-80% Carvacrolu

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!

v pořadu ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy -  odkaz 

ČLÁNEK

 

 

MELATONIN

á 1,25 mg                    á 5 mg

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA

 

Kontakt

Ing. Zdeněk Rozehnal IČ 67385192
(zapsáno od 16.07.1997)
Místo podnikání: Praha 4, Liškova 630/2
V případě dotazu uveďte prosím v mailu Vaše číslo telefonu.

manta9@seznam.cz