
Jednoduchá prevence rakoviny: snižte teplotu pečení nebo smažení
Gigi Chow N.D.
Mnozí z nás máme rádi smažená, pečená nebo grilovaná jídla. Tato kulinářská potěšení ale mají i svou stinnou stránku: vysoká teplota během přípravy jídel může být zdrojem velkých množství rakovinotvorných sloučenin neboli karcinogenů.
Ze švédského výzkumu vyplynulo, že pokud jsou potraviny s obsahem škrobů připravovány při vysokých teplotách, tvoří se z nich karcinogenní sloučeniny s názvem akrylamidy. Prodlužované vystavování těmto látkám bylo označeno jako příčina vzniku rakoviny u laboratorních zvířat a u lidí má zřejmě obdobné účinky[1].
Tvorba karcinogenů v průběhu smažení není přitom omezena pouze na škrobovité potraviny. I během procesu smažení potravin bohatých na proteiny (např. maso nebo ryby), bývá produkováno mnoho druhů karcinogenních heterocyklických aminů (heterocyclic amines – HCAs). Stává se to hlavně tehdy, pokud je teplota přípravy velmi vysoká (nad 205 °C). U těchto látek bylo prokázáno, že způsobují maligní nádory v tlustém střevě a na prsou u myší i krys – takže jsou zřejmě nebezpečné i pro člověka[2].
Teplota je jedním z nejdůležitějších faktorů, kdy se formují sloučeniny HCAs. Největší množství těchto škodlivin bývá produkováno během smažení, opékání na roštu nebo na rožni – tehdy bývá maso připravováno za velmi vysokých teplot. Platí tu přímá úměra:
čím vyšší bývá teplota přípravy, tím větší je množství vyprodukovaných karcinogenů
Jedna z vědeckých studií prokázala až trojnásobné navýšení obsahu HCAs, jestliže byly teploty přípravy zvýšeny z 200 na 250 °C [3]. Běžný plynový gril přitom snadno dosahuje teplot kolem 260 °C - takové extrémní teploty už jsou schopny vyprodukovat vysoká množství karcinogenů!
Maso opékané na rožni je nadto již dlouho známé jako zdraví nebezpečné, protože plameny a kouř spalují maso a tuk na jeho povrchu. Množství tuku v mase je přímo úměrné karcinogennímu potenciálu připravovaného masa. A když navíc tuk odkapává do otevřeného ohně, vzniká další kouř, který je rovněž zdrojem karcinogenů, známých pod označením polycyklické aromatické uhlovodíky (polycyclic aromatic hydrocarbons- PAHs). A ty jsou zpětně pro opékané maso dalším zdrojem nebezpečných složek[4].
Jakým způsobem pak tyto karcinogenní složky uvolňované při tepelné přípravě s vysokými teplotami vyvolávají rakovinu? Odpovědí je oxidační proces. Akrylamidy, HCAs i PAHs jsou všechno oxidanty. Tyto se zúčastňují na procesu oxidace, narušují stabilitu buněčných membrán a DNA[5]; dochází tak k akumulovanému poškozování DNA, které je indikátorem vzniku rakoviny [6].
Jednoduchým způsobem jak předcházet rakovině, je snížení teploty pečení. Abyste minimalizovali množství karcinogenů uvolňovaných během pečení, snižte pracovní teplotu pod 176 °C.
Metodami, které slouží k tepelné přípravě při snížených teplotách, jsou vaření na páře, ve vodě nebo v římském hrnci. Když i přesto použijete opékání, pokoušejte se připravit si tenké plátky masa. A když konzumujete jídla připravovaná metodami s využitím vysokých teplot, nezapomínejte na přílohy v podobě barevné zeleniny nebo ovoce, protože tyto bývají bohatými zdroji antioxidantů. Případně můžete užívat i antioxidanty ve formě potravinových doplňků. Antioxidanty odvrací poškození způsobovaná nebezpečnými oxidanty a napomáhají udržovat vaše tělo zdravé a bez rakoviny.
[Poznámka editora: NaturalNews rozhodně nesouhlasí s jakokoliv formou testování na zvířatech. Plně podporujeme takové využívání medicínských experimentů, které zachovávají zdraví i pohodu všech živých bytostí.]
Originál: https://www.naturalnews.com/029620_foods_cancer.html
REISHI
extrakt
REISHI
spór
REISHI
triterpen max
CORDYCEPS
extrakt
AŠVAGANDA
extrakt
který především zdůrazňuje etické principy lékařského povolání vůči pacientovi
Každý třetí český lékař trpí vážným syndromem vyhoření. Cítí se na dně a nenávidí své povolání i pacienty
Česká lékařská komora ve spolupráci s 1.lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v roce 2014
Nevěřte něčemu jen proto, že to řekl nějaký mudrc
Buddha
Představa je příčinou mnoha nemocí, ale víra je možnost léčení nemocí všech
Paracelsus
Nechte své léky ležet v chemické misce, jestliže dokážete léčit svého pacienta prostřednictvím stravy
Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda
Pokud nejsi připraven změnit svůj život, není ti pomoci
Hippocrates 460 - 377 př.n.l. - Hippokratova přísaha
Jsme tak živí a zdraví, jako je živá a zdravá strava, kterou se živíme a uzdravujeme
Dr.Vladimír Domen
Zdraví se nedá získat pasivně u lékaře, nebo v drogérii na rohu. Zdraví lze získat jen ukázněným způsobem života
Dr.René Dubos
Sami jsme tím nejlepším lékem
To, co den co den děláte, určuje, jakým způsobem a jak dlouho budete žít
Nemoc není nic jiného, než pokus těla zbavit se morbidních látek
Thomas Sydenham, nesoucí předzdívku "anglický Hippocrates"
Nemoc je vyléčena jen pomocí Přírody, neutralizací a vyloučením smrtonosných látek
Prof.Dr.Hermann Boerhaave
JAREK NOHAVICA
v 02 Aréně
Pánbůh ztratil vliv...
Trojúhelník rozřežeme na kusy, které přeskládáme. Kampak nám ale zmizel jeden čtvereček?
Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.
Jak se uzdravit z Boreliózy, Chlamydiózy...
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Sircus
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
100% REISHI- houba mládí a zdravé dlou h ověkosti
CORDYCEPS - silná imunita a nárust energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protichůdné zprávy o Mamografu - PROČ?
Klouby - Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme?
Lékaři se uzdravili z Roztroušené sklerózy
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Úspěšná léčba cukrovky 2.typu úpravou stravy - film odvysílaný na BBC 2
Sandřina Ú sp ěšná léčba rakoviny
- osobní příběh
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Zkušenosti s Úspěšnou léčbou boreliózy, chlamydiózy...
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum
Porovnání AMERICKÉ a RUSKÉ vakcíny na Covid -19, mechanismy účinků všech i připravovaných vakcín
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azytromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace) u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
KLINICKÉ TESTY LÉKŮ - PODVOD
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY
Z DUANWOOD RED REISHI
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
JAREK NOHAVICA
ZADEK JAK ŽOK
A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA
Jak platné v roce 2020