Standardní verze

6 výhod vyřazení masa ze stravy (nebo jej jíst alespoň méně)

Ing. Zdeněk Rozehnal

Možná jste už slyšeli, že omezení konzumace masa má řadu výhod, včetně snížení hmotnosti a zlepšení zdraví střev.

Omezení konzumace masa je skutečně spojeno se zlepšením zdravotního stavu a snížením rizika některých onemocnění. Předpokládá se však, že tyto výhody závisí na tom, jaké další potraviny jíte a jaké druhy masa omezíte.

V tomto článku najdete přehled 6 možných přínosů omezení nebo vynechání masa a tipy, jak se stravovat výživně i s menším množstvím masa.

Výhody konzumace menšího množství masa

1. Podporuje dobré celkové zdraví a regulaci hmotnosti

Mnoho stravovacích návyků zahrnuje žádné nebo omezené množství masa a většina z nich je do jisté míry spojena se zdravotními přínosy.

Vegetariánská strava, která vylučuje maso, a veganská strava, která vylučuje všechny živočišné produkty, jsou spojovány se sníženým rizikem srdečních onemocnění a rakoviny (1).

Výzkumy navíc potvrzují, že více rostlinné stravy je spojeno se zlepšením inzulinové rezistence a nižším rizikem cukrovky 2. typu ve srovnání se stravou, která je více založená na živočišných produktech (2).

Omezení masa může také napomáhat snižování a udržování hmotnosti.

Analýza 12 vysoce kvalitních studií zjistila, že lidé, kteří dodržovali vegetariánskou stravu v průměru 18 týdnů, zhubli výrazně více než ti, kteří se stravovali nevegetariánsky (3).

Mějte však na paměti, že při hubnutí je účinná i řada dalších diet, které maso nevylučují, jako je například nízkosacharidová a paleo dieta (4).

Možné zdravotní přínosy omezení masa a stravování se více rostlinnou stravou vyplývají z vyššího příjmu prospěšných rostlinných látek, mj:

  • antioxidantů
  • vlákniny
  • některých mikroživin

Kromě toho ti, kdo se stravují rostlinnou stravou, mají tendenci konzumovat méně kalorií a méně tuku (5).

Vyloučení masa a zároveň konzumace potravin, které jsou průmyslově vysoce zpracované nebo mají vysoký obsah přidaného cukru, rafinovaných sacharidů nebo soli, však nebude mít stejný přínos. To platí i v případě, že tyto zpracované potraviny jsou rostlinného původu.

Kromě toho je důležité si uvědomit, že veganská, vegetariánská nebo převážně rostlinná strava může postrádat živiny, které se převážně nacházejí v živočišných potravinách.

Rostlinná strava, která není dobře naplánovaná, nemusí mimo jiné poskytovat dostatek vitaminu B12, zinku, vápníku, železa a omega-3 mastných kyselin (6, 7).

Shrnutí:

  • Diety, které omezují nebo vylučují maso, jsou spojovány s úbytkem hmotnosti a snížením rizika srdečních onemocnění, rakoviny a cukrovky 2.typu. Toto snížení rizika však závisí na celkové kvalitě stravy. Také rostlinná strava může postrádat důležité živiny, pokud ji dobře nenaplánujete.

2. Snižuje riziko srdečních onemocnění

Jedním z nejvíce zkoumaných aspektů rostlinné stravy je její vliv na zdraví srdce.

Kontroverzní výzkumy zjistily souvislost mezi příjmem nasycených tuků, které se nacházejí především v mase a živočišných produktech, a zvýšeným rizikem srdečních onemocnění (8).

O této potenciální souvislosti se vedou rozsáhlé diskuse. Přesto je možná nejlepší omezit příjem zdrojů masa, které mají tendenci mít vysoký obsah nasycených tuků (8, 9).

Mezi ně patří (10):

  • tučné kusy červeného masa
  • slanina
  • klobásy
  • párky

Mezi masa s nižším obsahem nasycených tuků patří drůbež a libovější kusy masa.

Navíc nahrazení nasycených tuků nenasycenými - nejen snížení celkového příjmu nasycených tuků - vede ke snížení rizika srdečních onemocnění (9, 11).
Největší snížení rizika srdečních onemocnění bylo navíc pozorováno při nahrazení zdrojů nasycených tuků zdroji polynenasycených tuků, jako jsou ryby, lněné semínko a vlašské ořechy (12).

Rostlinná strava je často bohatá na zdroje nenasycených tuků, jako např:

  • ořechy a semena
  • avokádo
  • olivový olej

Bývá také bohatá na vlákninu, což je živina, která může pomáhat snižovat vysokou hladinu cholesterolu v krvi, která je spojována se srdečními chorobami (13).

V důsledku toho může konzumace většího množství rostlinných potravin a zároveň omezení masa s vysokým obsahem nasycených tuků prospět zdraví srdce. Rozdíl může mít i druh masa, který si do svého jídelníčku vyberete.

Průmyslově zpracované maso má také velmi vysoký obsah sodíku, který může přispívat ke vzniku vysokého krevního tlaku (10).

I když maso zcela nevyřadíte, může vašemu srdci prospět, když si budete vybírat libovější kousky, nahradíte některé druhy masa tučnými rybami, vyhnete se průmyslově zpracovanému masu a budete jíst rostlinné potraviny bohaté na vlákninu.

Shrnutí:

  • Rostlinná strava, která omezuje maso, zejména tučné kusy červeného masa a průmyslově zpracované maso, je spojena se sníženým rizikem srdečních onemocnění.

3. Zlepšuje zdraví střev (imunitu)

Protože strava, která vylučuje maso, je často bohatá na ovoce, zeleninu, celozrnné obiloviny, luštěniny a další rostlinné potraviny, bývá bohatá na vlákninu.

Vláknina vyživuje prospěšné bakterie ve střevech, které v těle produkují sloučeniny s protizánětlivou a imunitu podporující úlohou.

Střevní bakterie mohou také hrát roli v prevenci růstu některých nádorových buněk, zlepšovat složení těla a chránit před cukrovkou 2. typu (14, 15).

Rostlinné bílkoviny a prospěšné sloučeniny zvané polyfenoly, které se nacházejí v rostlinných potravinách, mohou také pomáhat udržovat zdravá střeva (14).

Na druhou stranu některé výzkumy ukazují, že tuky a bílkoviny z živočišných zdrojů mohou podporovat růst jiných, méně zdravých střevních bakterií, které negativně ovlivňují metabolismus a hrají roli při srdečních onemocněních (14).

Celkově lze říci, že konzumace stravy, která zahrnuje hodně rostlinných potravin a omezuje maso, může vyživovat zdraví prospěšné bakterie.

Střevní mikrobiom je však složitý (15).

Shrnutí:

  • Vláknina a prospěšné rostlinné sloučeniny jsou dvě složky obsažené v rostlinných potravinách, které mohou vyživovat zdravé střevní bakterie. Rostlinná strava, která omezuje maso, obvykle poskytuje velké množství těchto živin.

4. Chrání před některými druhy rakoviny

Omezení některých druhů masa může také pomoci snížit riziko vzniku některých druhů rakoviny.

Konzumace velkého množství červeného a zvláště průmyslově zpracovaného masa, jako je slanina, párky  a další uzeniny nebo uzená masa, je spojena s vyšším rizikem vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku (16, 17).

Drůbež a ryby nebyly spojovány se zvýšeným rizikem vzniku kolorektálního karcinomu (17).

Konzumace červeného a zprůmyslově pracovaného masa byla spojena také se zvýšeným rizikem vzniku jiných druhů rakoviny, včetně rakoviny prsu (18).

Jak tyto potraviny ovlivňují vznik rakoviny, není jasné. Někteří vědci však předpokládají, že svou roli hrají nasycené tuky, karcinogenní sloučeniny vznikající při zpracování masa, některá přidávaná tzv. éčka a úprava při vysokých teplotách (17). Určitou negativní roli sehrává i pomalé vyprazdňování.

Na druhou stranu se předpokládá, že rostlinné potraviny mají ochranný účinek proti rakovině tlustého střeva a konečníku a dalším druhům rakoviny (19).

Studie zahrnující více než 77 000 dospělých osob zjistila, že vegetariánská strava, včetně té, která zahrnovala ryby a některé druhy masa, byla spojena s nižším výskytem rakoviny tlustého střeva a konečníku ve srovnání s nevegetariánskou stravou (19).

Shrnutí:

  • Živočišné bílkoviny, zejména červené a průmyslově zpracované maso, jsou spojovány se zvýšeným rizikem vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku a dalších druhů rakoviny. Rostlinná strava, která tyto druhy masa omezuje nebo maso zcela vylučuje, je spojena s nižším výskytem kolorektálního karcinomu.

5. Výhodné pro životní prostředí

Kromě toho, že konzumace většího množství rostlin a menšího množství masa je zdraví prospěšná, může být prospěšná i pro životní prostředí.

Výroba masa obvykle vyžaduje více zdrojů, vede k většímu množství emisí skleníkových plynů a přispívá k odlesňování a znečišťování životního prostředí ve větší míře než produkce ovoce, zeleniny a dalších minimálně průmyslově zpracovaných rostlinných potravin (20, 21).

Vzhledem k dopadům chovu zvířat si možná myslíte, že je nutné maso vyřadit, abyste udělali něco dobrého pro životní prostředí.

Postupné omezování masa a osvojení si spíše flexitariánského stylu stravování, který zahrnuje i určité množství masa, však může mít stále svůj význam.

Systematický přehled studií o udržitelnosti různých způsobů stravování dospěl k závěru, že stravování, včetně vegetariánského, pescatariánského a veganského, může snížit emise skleníkových plynů až o 80 % ve srovnání se standardní stravou zaměřenou na maso (22).

Shrnutí:

  • Produkce masa vede k emisím skleníkových plynů a může mít negativní dopady na životní prostředí. Výměna rostlinných potravin za část nebo celý příjem masa tedy může mít příznivý vliv na životní prostředí.

6. Méně masa je také prospěšné

Nemusíte se úplně vzdát masa, abyste mohli využít mnoha výhod spojených se sníženým příjmem masa.

Flexitariánská strava zahrnuje snížení příjmu živočišných produktů, ale ne jejich vyloučení. Výzkum zjistil, že je spojena s podobnými zdravotními přínosy jako veganské nebo vegetariánské stravovací návyky (23).

Kromě toho drůbež a ryby obvykle nejsou spojovány s negativními zdravotními účinky spojovanými s červeným a průmyslově zpracovaným masem. (24, 25).

A konečně, mnoho výhod spojených s rostlinnou stravou vyplývá spíše z toho, co je do stravy zahrnuto, než z toho, co je z ní vyloučeno.

Jinými slovy, vyloučení masa nemusí mít na vaše zdraví tak velký vliv jako zvýšení konzumace rostlinných potravin bohatých na živiny a pestrá, vyvážená strava.

Kromě toho pravděpodobně nezaznamenáte žádné výhody, pokud jíte hodně vysoce průmyslově zpracovaných potravin, a to ani v případě, že přestanete jíst maso. Zvažte snížení příjmu:

  • potravin s vysokým obsahem sodíku a nezdravých tuků, jako jsou hranolky
  • potravin vyrobených z rafinovaných obilovin, jako je bílý chléb
  • sladkých nápojů, jako jsou limonády slazené cukrem, o zdraví škodlivém aspartamu nemluvě
  • pamlsky s vysokým obsahem cukru

To, že je potravina označena jako rostlinná, veganská nebo vegetariánská, ještě neznamená, že je zdravá.

Shrnutí:

  • Jíst méně masa, aniž byste ho ze svého jídelníčku úplně vyřadili, může být stále prospěšné. Klíčem k využití výhod bezmasé stravy je také konzumace různých minimálně průmyslově zpracovaných rostlinných potravin.

Tipy pro snížení příjmu masa

Zde je několik konkrétních způsobů, jak můžete snížit příjem masa:

  • Začněte tím, že nahradíte červené maso drůbežím nebo rybím. Místo červeného masa zařaďte kuřecí, krůtí maso nebo mořské plody. Tyto bílkoviny jsou obvykle libovější a obsahují méně nasycených tuků než hovězí maso, slanina, klobásy, salámy a další uzeniny.
  • Vyzkoušejte rostlinné zdroje bílkovin. Mnoho rostlinných potravin poskytuje bílkoviny, včetně černých fazolí, cizrny, fazolí pinto, čočky, ořechů a ořechových másel, semen a sójových výrobků, jako je tofu a tempeh. Vyberte si některou z nich místo masa v jídle.
  • Nahraďte maso rostlinnými bílkovinami. Zkuste tradičně těžké masité pokrmy obohatit o rostlinné potraviny, aby vydržely déle! Zkuste si připravit tacos s čočkou místo poloviny mletého masa. Zbytek masa můžete použít s chilli ve spojení s fazolemi.
  • Nadchněte se pro zkoušení nových potravin. Dejte si za cíl vyzkoušet jednu novou rostlinnou potravinu týdně. Tento týden vyzkoušejte čočku, příští týden quinolu a poté hrách. Projděte si na internetu chutné způsoby jejich přípravy - jíst rostlinnou stravu může být zábava!

Shrnutí:

  • Pokud chcete snížit příjem zvláště nezdravého masa, začněte tím, že jej vyměníte za libovější maso, ryby nebo rostlinné zdroje bílkovin. Pokud hledáte inspiraci, vyhledejte si recepty na internetu.

Závěr

Strava bez masa nebo s jeho omezeným podílem může prospět vašemu zdraví i životnímu prostředí.

Omezení masa a konzumace převážně rostlinné stravy může pomoci při regulaci hmotnosti, chránit před srdečními chorobami a některými druhy rakoviny a podpořit zdravá střeva (imunitu). Konzumace menšího množství masa ve prospěch rostlin může mít také příznivý vliv na životní prostředí.

Maximální doporučené množství zkonzumovaného masa (počítá se maso v syrovém stavu) je 30 kg za rok, což je přibližně jedna třetina množství průměrně zkonzumovaného v České republice.

Každá rakovina se dá vyléčit v průběhu 2 - 16 týdnů (můžete kliknout na ozubené kolečko a vybrat slovenské titulky ....)

POZOR v překladu je chyba! - "samoléčení můžeme začít přechodem na vegetariánskou stravu" - v anglickém originálu se hovoří o VEGANSKÉ stravě.

Nic nedokáže vyléčit Vaši rakovinu,

pokud budete i nadále pokračovat v konzumaci průmyslově zpracovaných potravin, polykat chemické léky, používat konvenční kosmetiku a přípravky osobní hygieny, které obsahují toxické chemikálie, na zahradě rozprašovat pesticidy po trávníku a používat opalovací krémy.

Zaznamenal jsem v tom všem jeden vzorec: ti, kteří dělají ty nejhorší volby v životě, mívají i tendenci dělat nejhorší volby jak umírat. Jestliže žili životem plným chemikálií, které jim způsobily rakovinu, téměř vždy si volí i toxickou chemoterapii, která je dovede až ke smrti.

Potkal jsem mnoho lidí, kteří jednou měli rakovinu a nyní jsou dokonale vyléčeni díky tomu, že provedli velmi prosté změny svého životního stylu.
 

Mike Adams, editor Natural News

 

Sedm důvodů, proč někdy nejsou přírodní terapie na rakovinu účinné

Ortodoxní medicína má řadu způsobů, jimiž zakrývá fakt, že její léčebné metody na rakovinu většinou vedou k úmrtí onkologických pacientů. Je totiž jednodušší tvrdit, že pacient podlehl rakovině a ne otravě na chemoterapii nebo na poškození orgánů způsobených ozařováním.

Navzdory prohlášením o vysoké úspěšnosti standardní léčby, je skutečná míra jejich vyléčení velmi nízká.

Jak konvenční onkologie manipuluje se statistikami

Na oklamání veřejnosti a marketingovou propagaci svých terapií používá onkologie několik triků a slovních hříček.

Nejčastěji operují s takzvanou 5letou dobou přežití, která jim umožňuje považovat pacienta za vyléčeného, ​​i kdyby zemřel byť jen jeden den po uplynutí této doby.

Druhým nejpoužívanějším trikem je prohlásit léčbu za úspěšnou, pokud dojde k prvotní remisi. K tomu sice dochází poměrně často, ale po ní s téměř skalní pravidelností nastupuje sekundární rakovinné bujení.

Sekundární nádory už jsou však tvořeny jen těmi nejodolnějšími rakovinnými buňkami, které přežily první kolo konvenční léčby.

Na druhé kolo pak obvykle standardní léčba již nezabírá a zanedlouho dochází k úmrtí pacienta. To však nebrání konvenční onkologii zahrnout takový případ do statistiky jako „úspěšnou léčbu“.

Šance na vyléčení použitím alternativních terapií

Na druhé straně lidé, kteří vyhledají alternativní postupy léčby rakoviny, mají mnohem větší šanci na přežití. K tomu zároveň nebudou muset nést žádné nepříjemné vedlejší účinky typické pro konvenční onkologii.

Možná jste slyšeli jedno známé přísloví:

  • Při herbální medicíně vás zabije nemoc. Při ortodoxní medicíně vás zabije léčba.
  • Někdy však 80% (a často i vyšší) úspěšnost alternativní léčby klesne pod úroveň 50 % či ještě méně.

Důvody selhání alternativních terapií na rakovinu

Zde následují důvody, proč je tomu tak:

1. Spěchá se do ortodoxních procedur

U diagnózy jakékoli rakoviny jsou pacienti nuceni okamžitě zahájit standardní léčbu. V opačném případě by prý rychle zemřeli.

Nicméně některé druhy nejagresivnějších typů rakovin, jako například rakovina slinivky, jsou i tak mimo možnosti konvenční medicíny. Tak proč tak chvátat?

Naděje na kompletní vyléčení s alternativními terapiemi se výrazně snižují po použití toxické chemoterapie nebo geny poškozující ozařování.

Nezapomínejte: Máte čas si věci nastudovat a rozhodnout se, co je pro vás nejlepší

2. Nezměněné stravování

Všechny zpracované potraviny a nápoje by se měly kompletně vyloučit a měly by být nahrazeny základními potravinami v bio kvalitě.

Také by se mělo, co nejvíce omezit maso, hlavně červené zpracované maso (salámy, klobásy a podobně). Dále maximálně zredukovat cukr a zpracované sacharidy, které tvoří hlavní potravu pro rakovinné buňky (minimálně 4x vyšší spotřeba než zdravé buňky).

Pouze proteolitické enzymy produkované slinivkou dokáží trávit maso a další živočišné bílkoviny, ale také zároveň odstraňují ochranný obal rakovinových buněk a následně jsou viditelné pro imunitní systém. Proč tedy s nimi zbytečně plýtvat na trávení masa (a další živočišnou bílkovinu)? Tyto enzymy ale nejsou potřeba na trávení rostlinné bílkoviny.

3. Aplikace pouze jednoho alternativního přístupu

Stránka Cancer Tutor doporučuje použití alespoň 3 alternativních přístupů současně (včetně úpravy stravy) v případě, že se pacient neléčí pod dozorem na specializované klinice pro přírodní léčby.

Příklady alternativních klinik na rakovinu jsou Gersonova klinika, Bio-medicínska klinika, ale i některé další v Mexiku či Evropě.

4. Nedodržování léčebných protokolů

Dieta dr. Budwigové vylučuje použití syntetického laetrilu (vitaminu B17), ale povoluje jeho užívání v přírodní formě, například meruňková jadérka. Takže syntetický Laetril ne!

Ve Francii byl Dr. Max Garson zmatený z nízké úspěšnosti jeho léčby u některých pacientů. Později zjistil, že jeden z jeho asistentů tajně podával pacientům pečivo ... - cukr a zpracované sacharidy, které pomáhaly rakovinným buňkám přežít a tím sabotoval nutný dietní přístup.

O čaji Essiac (směs několika bylin) se říká, že nefunguje. Jenže ti, co to tvrdí nikdy nezmění svůj jídelníček nebo používají nekvalitní produkt. Existuje totiž jen velmi málo kvalitních výrobců tohoto čaje, jako například firma Rene Caisse Tea.

5. Nedostatečná detoxikace

Čistá, rostlinná strava v bio kvalitě a odšťavňování především zeleniny výrazně napomáhá detoxikaci. Nicméně pro některé lidi je nutné zapojit i další metody. To proto, že zničené rakovinové buňky vytvářejí v těle toxicitu, což je zátěž pro játra.

Gersonova terapie používá pro dodatečnou detoxikaci jater kávové klystýry. Dr. Nicholas Gonzales zase používá mírně modifikovanou obdobu známého přístupu Dr. Williama Kelleyho.

Ale jak člověk takový klystýr provede? Vše začíná u sporáku se čtvrtinou destilované vody. Tři lžíce namočené a rozemleté kávy se k tomu přidá. Po několika minutách se hořák ztlumí. Kávový roztok necháme 15 minut povařit. Jakmile je to hotové, přecedíme roztok do odměrky. Můžeme přidat trochu vody, která se vypařila při varu. Kávové klystýry je nejlepší aplikovat při pohodové atmosféře, aby byl zajištěn maximální efekt. Když je nálev ochlazen na tělesnou teplotu, nalijeme jej do klystýrové nádoby. V tu dobu je plastická zarážka na konci hadičky odříznuta, aby uvolnila vzduch na konci rourky. Pak se kohoutek dá zpět, aby zastavil tok, dokud není dokončeno rektální zasunutí. Rourka by měla být zasunuta alespoň 8 palců hluboko. Od konce rourky pro rektální zasunutí. Po té, co kávový roztok vteče do pacienta, je podržen ve střevě po dobu 12-15 min. Během této doby mají játra šanci absorbovat kofein z kávy a ostatní látky. Zárověň s tím játra střídavě vylučují jedy do střeva pro vyhoštění.

6. Z přírodního na ortodoxní léčebný protokol

Za tento prohřešek jsou nejčastěji zodpovědni uživatelé konopného oleje. Dívají se na silné účinky tohoto oleje jako na zázrak, ignorují zdravé stravování a pokračují v pojídání tzv. „Junk“ jídel.

Pak zpanikaří a podvolí se chemoterapii nebo ozařování.

7. Ignorace mentálních, emočních a duševních aspektů léčby

Novináři, kteří dělají reportáže o alternativních rakovinových klinikách v Mexiku, jsou často ohromeni jaká přátelská a uvolněná atmosféra je v těchto zařízeních. Veselost a humor jsou při léčbě rakoviny velmi nápomocné.

Očista od psychického stresu ze ztráty blízkých, emočních šoků či nelibosti může přispět k odstranění zakyselení organismu, který je ideální pro rozvoj rakoviny. Na alternativních klinikách jsou aplikovány speciální terapie zaměřující se právě na tuto oblast.

Zdroj: Seven reasons why natural cancer remedies sometimes fail

 

BORELIÓZA, CHLAMYDIE... ÚNAVOVÝ SYNDROM

PŘÍRODNÍ POSTUP K UZDRAVENÍ

zde

REISHI

extrakt

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!

 

REISHI

spór

100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

REISHI

triterpen max

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

CORDYCEPS

extrakt

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

AŠVAGANDA

extrakt

Nejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

 

HERICIUM

extrakt

k

 

ETICKÝ KODEX

 České lékařské komory,  

který především zdůrazňuje etické principy lékařského povolání vůči pacientovi

 

Každý třetí český lékař trpí vážným syndromem vyhoření. Cítí se na dně a nenávidí své povolání i pacienty

Česká lékařská komora ve spolupráci s 1.lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v roce 2014

 

Nevěřte něčemu jen proto, že to řekl nějaký mudrc

Buddha

 
 

Představa je příčinou mnoha nemocí, ale víra je možnost léčení nemocí všech

Paracelsus

 
 

Nechte své léky ležet v chemické misce, jestliže dokážete léčit svého pacienta prostřednictvím stravy

Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda

Pokud nejsi připraven změnit svůj život, není ti pomoci

Hippocrates 460 - 377 př.n.l. - Hippokratova přísaha

 
 

Jsme tak živí a zdraví, jako je živá a zdravá strava, kterou se živíme a uzdravujeme

Dr.Vladimír Domen

 

 

Zdraví se nedá získat pasivně u lékaře, nebo v drogérii na rohu. Zdraví lze získat jen ukázněným způsobem života

Dr.René Dubos

 

 

Sami jsme tím nejlepším lékem

To, co den co den děláte, určuje, jakým způsobem a jak dlouho budete žít

Prof.dr.Kurt Tepperwein

základy odkyselení organismu

 

 

Nemoc není nic jiného, než pokus těla zbavit se morbidních látek

Thomas Sydenham, nesoucí předzdívku "anglický Hippocrates"

 

 

Nemoc je vyléčena jen pomocí Přírody, neutralizací a vyloučením smrtonosných látek

Prof.Dr.Hermann Boerhaave

 

JAREK NOHAVICA

v 02 Aréně

Pánbůh ztratil vliv...

 

SVĚT SE ZBLÁZNIL, DRŽME SE.

 

Trojúhelník rozřežeme na kusy, které přeskládáme. Kampak nám ale zmizel jeden čtvereček?

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Více úžasný:

MUDr. Henry Bieler

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

ROZHOVOR S MUDr. SOŇOU PEKOVOU, Ph.D. - 8. červenec 2021

Globalisty cenzurované video nově na svobodném kanálu

 

KLINICKÉ TESTY LÉKŮ - PODVOD

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

100% Sibiřská Čaga
Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

 

 

MUDr. Ludmila Eleková: Vakcíny brzdí vývoj. Dříve děti mluvily souvisle od 2 let a dnes? Katastrofa! (1:58:35)

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

ZAČNĚTE U SEBE

ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ

Doporučuji:

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z

  a nejdříve po 15 minutách:

případně nejen pro psychiku:

pro střevo kvalitní probiotika:

  • kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama

___________________________________________________

Předpokládané trendy v užívání vitamínů a dalších doplňků stravy v roce 2021 ZDE

 

 

KNIHA

NACISTICKÉ KOŘENY "BRUSELSKÉ EU"

 MUDr. Matthias Rath, Paul Anthony Taylor, Aleksandra Niedzwiecki a August Kowalczyk

v češtině je možno knihu přečíst online zde

Co jste už vždycky chtěli vědět o ‘bruselské EU’ - Ale nikdo se neodvážil vám o tom říci!

 

             TEST

BARVOSLEPOSTI

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA

 

 

ROK SI NIČÍME IMUNITU,

možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...

doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.

 

Jak platné v roce 2020 - 2021

 

PROTESTSONG

V DLOUHÉM ZATMĚNÍ

Ilona Czáková, Roman Horký a KAMELOT

(Oficiální videoklip - Premiéra: 1. 12. 2020)

Do této písně jsme vložili naše srdce a nevymyté mozky