Recepty

Vepřový guláš
650g vepřového masa na guláš (libového), olivový olej, mořská sůl, jemný kečup Gurmán
Na kostky pokrájené vepřové maso osmahneme na olivovém oleji, přidáme mořskou sůl, podle potřeby podlijeme troškou vody a necháme cca 23-25 minut (příprava v "papiňáku) dusit. Po odstavení přidáme 1 polévkovou lžíci kečupu.

Telecí guláš
650g telecího masa na guláš, máslo, pórek, mořská sůl, ostrý kečup Gurmán
Na kroužky nakrájený pórek osmahneme na másle, přidáme na nudličky pokrájené telecí maso, posolíme mořskou solí a v "papiňáku" necháme podusit cca 19-20 minut. Po odstavení přidáme jednu polévkovou lžíci ostrého kečupu.

Sekaná
650g mletého vepřového masa, 6ks dalamánků (tmavých rohlíků), 1 vejce, pórek, kořen petržele, mořská sůl
Dalamánky namočíme v kupované vodě. Nakrájíme pórek (cca 7-8 cm), a když jsou dalamánky dostatečně promočené, zbavíme je vody, přidáme mleté vepřové maso, 1 vejce, nakrájený pórek a osolíme. Všechno pořádně promícháme a dáme na máslem vytřený plech. Upečeme v troubě při teplotě 180 °C.

Zapékané brambory
Brambory, strouhaný sýr ementál, plátkový sýr Madeland, ostrý kečup Gurmán, omáčka Mexická zn. Heinz, olivový olej
Brambory oloupeme, pokrájíme na čvrtky a uvaříme ve vodě. Olejem vymastíme plech, na který pak vysypeme uvařené (ne však rozvařené) brambory, posypeme strouhaným sýrem a navrch poklademe plátky sýru Madeland. Dáme zapéct do trouby úplně navrch na pár minut, na 200 °C. Po zapečení potřeme celý plech omáčkou, kterou jsme připravili z Mexické omáčky a příslušného množství ostrého kečupu. Tuto masu již dále neohříváme a podáváme na talíř.

Mleté maso s těstovinou
Těstoviny zn. Panzani, mleté vepřové maso, omáčka Palermo od Hamé, strouhaný sýr Ementál, olivy s pálivou papričkou Seville Premium, olivový olej
Mleté vepřové maso připravíme na oleji, po osmahnutí přidáme omáčku Palermo. Servírujeme následovně: na uvařené těstoviny položíme mleté maso, strouhaný sýr a úplně navrch olivy nakrájené na proužky.

Štrachanda
Vařené brambory ve slupce, mouka krupice, vejce, pepř, sůl, majoránka, česnek, mléko, škvarky nebo měkký salám
Brambory postrouháme, přidáme přísady a rozředíme vlažným mlékem, aby bylo řidší těstíčko. Natřeme na vymaštěný pekáč a dáme péct.

Zelí s uzeným masem
Červené sterilizované zelí zn.Machland, uzená krůtí rolka nebo vepřová plec
Na plech položíme červené zelí (necháme okapat), na to položíme na plátky nakrájené maso a krátce ohřejeme v troubě. Pak servírujeme a jíme střídavě maso a zelí.

Bramborový salát
Brambory vařené ve slupce, cibule, kedluben, červená paprika (syrová), majonéza, sůl
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky a syrovou cibuli na drobno. Kedlubnu nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě do měkka. Červenou papriku nakrájíme na kostičky. Přidáme majonézu a sůl.

Guláš z hlívy
500g hlívy, 4 zelené papriky, 1 cibule, 1 polévková lžíce kečupu, 50g vepřového sádla, sůl
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájenou hlívu a na nudličky nakrájené papriky. Dusíme cca 15 minut a po odstavení přidáme 1 lžíci kečupu a sůl.

Hlíva na slanině
200g hlívy, 50g uzené slaniny, 1 vejce, 10g kořene petržele a sůl
Nakrájenou slaninu necháme osmažit do zlatova, přidáme nastrouhanou petržel, jemně nakrájenou hlívu a dusíme do měkka. Cca za 15 minut až hlíva změkne přidáme opatrně vajíčko tak, aby se žloutek neroztekl. Necháme ztuhnout na povrchu a po odstavení osolíme.

Okurková omáčka
400g salátových okurek, špaldová mouka, vepřové sádlo, mléko, voda, sůl, jablečný ocet
Připravíme si jíšku, zalijeme 2 dcl vody a za stálého míchání přidáme 1 dcl odstředěného mléka. Cca po 2 minutách přidáme připravené oloupané a nastrouhané okurky. To vše spolu mícháme cca 3 minuty. Pak přidáme 1 dcl mléka a vaříme cca 5 minut. Po uvaření osolíme a na talíři přidáme podle chuti jablečný ocet (1 kávovou lžičku).

Salátová omáčka
2 hlávky salátu, špaldová mouka, vepřové sádlo, mléko, voda, sůl, jablečný ocet
Připravíme se jíšku, zalijeme 2 dcl vody a za stálého míchání přidáme 1 dcl odstředěného mléka. Cca po 2 minutách přidáme připravené a umyté lupeny salátu. To vše spolu mícháme cca 3 minuty na mírném ohni. Pak přidáme 1 dcl mléka a vaříme cca 5 minut. Po uvaření osolíme a na talíři přidáme podle chuti jablečný ocet (1 kávovou lžičku).

Šumajstr
170g ječných krup č.7, 350g předvařených fazolí, 60g uzeného bůčku, olivový olej, sůl
Kroupy na noc namočíme do vody. Druhý den je uvaříme. Zvlášť uvaříme fazole a odděleně v malém kastrůlku osmahneme na olivovém oleji na malé kostičky nakrájený uzený bůček. Uvařené kroupy a fazole spojíme, zamícháme a navrch na talíři "ozdobíme" lžící uzeného bůčku.

Palačinky s hlívou
300g hlívy, 50g cibule, 70g olivového oleje, sůl, 100ml mléka, 50g bílé hladké mouky, 50g špaldové mouky, 1 rozšlehané vajíčko
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme nadrobno pokrájenou hlívu, sůl a dusíme do měkka. Z mléka, vyšlehaného vajíčka a mouky připravíme palačinkové těsto, ze kterého pečeme tenké palačinky. Palačinky plníme směsí z hlívy, srolujeme anebo přeložíme, pak namočíme v rozšlehaném vajíčku a smažíme do zlatova.

Rýžový nákyp s meruňkami
360g rýže, 600ml mléka, 125g másla, 2 žloutky, 100g pískového cukru, 1/2 balíčku skořicového cukru, 820g meruňkového kompotu
Z rýže a mléka uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s cukrem a žloutky, postupně přimícháme cukr. Vše přidáme ke kaši. Do máslem vymazaného pekáčku vlejeme nejprve polovinu hmoty, pokryjeme ji meruňkami, tepre potom přilejeme druhou polovinu hmoty. Pečeme v troubě při teplotě 180 °C cca 45 minut.

Slaný koláč
2 hrnky špaldové mouky, 3/4 hrnku teplé vody, 1/4 hrnku olivového oleje, 1 vejce, sůl, 10g droždí
Z mouky, vody, oleje, vejce, droždí a soli zaděláme těsto, řádně ho prohněteme a necháme vykynout. Poté namačkáme do vymazané koláčové formy. Můžeme posypat na kostičky nakrájeným bůčkem. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Dáme péct na 200° C.

Vanilkové rohlíčky
250g špaldové mouky, 150g másla, 50g cukru, 150g mletých ořechů. Na obalení: smícháme moučkový a vanilkový cukr
Mouku, cukr, tuk a ořechy dobře promícháme a vypracujeme těsto. Necháme asi hodinu odležet v lednici, a pak tvoříme malé rohlíčky. Pečeme na suchém plechu do růžova asi 15 minut. Horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Jednoduché tvarohové tyčinky
250g špaldové mouky, 250g nízkotučného tvarohu, 250g másla, 1 bílek, sůl, kmín (anebo nastrouhaný sýr)
Na desce zpracujeme hladké těsto z mouky, tvarohu a tuku, rozválíme na vrstvu silnou asi 5 mm. Povrch potřeme rozšlehaným bílkem, posolíme a posypeme kmínem (nastrouhaným sýrem). Rádýlkem nakrájíme tyčinky asi 1 cm široké. pokladem na plech a dáme péct do vyhřáté trouby.

Ořechové hrudky
200g rozinek, 100g sušených švestek, rum na namočení ovoce, 60g másla, 30g cukru, 2 vejce, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 170g špaldové mouky, 1 a 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého muškátu, 1 lžička mletého hřebíčku, 400g mletých vlašských ořechů
Rozinky a švestky nakrájené na malé kousky namočíme přes noc do rumu. Máslo, cukr, vejce šleháme do pěny a postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a do těsta zamícháme koření, okapané rozinky se švestkami a mleté ořechy. Na plech položíme pergamenový papír a na něj klademe kopečky hmoty. Když nemáme pergamenový papír, plech dobře vymastíme sádlem. Vložíme do předehřáté trouby (asi 175° C) a pečeme cca 15 minut. Rovněž je můžeme přizdobit čokoládovou polevou.

Linecké cukroví
21dkg špaldové mouky, 14dkg másla, 2dkg moučkového cukru, 1 žloutek, trochu vanilky, čokoládová poleva
Vypracujeme těsto a necháme v chladničce uležet. Vyválíme plát a vykrájíme různé tvary. Ty ukládáme na plech a pečeme v troubě. Vychladlé slepujeme marmeládou, krémy a poléváme čokoládovou, či jinou polevou.
Čokoládová poleva: 10dkg ztuženého tuku Iva (Omega) a 10 dkg čokolády na vaření. Rozpustíme ve vodní lázni. můžeme ozdobit vlašským ořechem, mandlí anebo lentilkou.

Marmeládový koláč
2 hrnky špaldové mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1/2 hrnku olivového oleje, hrnek mléka, 2 vejce, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymázání
Do mísy dáme 2 hrnky špaldové mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva. Promícháme. Přidáme cukr, vejce, hrnek vlažného mléka a 1/2 hrnku olivového oleje. důkladně promícháme až vznikne hladká hmota. Hmotu vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Polijeme marmeládou a povrch posypeme drobenkou. Tu zhotovíme z 1/2 hrnku špaldové mouky, 1/2 hrnku cukru a ze 3-4 cm silného plátku másla.

Ovocný koláč
1 hrnek špaldové mouky, 1 hrnek hrubé mouky, menší skleničku cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 5 celých vajec, 1 smetana ke šlehání Olma, půlka másla, trochu mléka
Vše smícháme (máslo necháme rozpustit) a podle potřeby přidáme kapku mléka. Vylijeme na plech vymazaný máslem a posypaný hrubou moukou, navrch uložíme meruňkový (nebo švestkový) a pečeme v troubě při teplotě 200° C.

Jablkový koláč s ořechy
500g špaldové mouky, 1 celé máslo, 2 vejce, moučkový cukr, prášek do pečiva, vanilinový cukr, jablka, ořechy
Nejdřív si připravíme jablkovou masu - nastrouháme jablka na struhadle z umělé hmoty, přidáme trošku moučkového cukru a povaříme cca 15 minut. Dáme vychladnout. Vlašské ořechy dáme do mikritenového sáčku a rozválíme válečkem. Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které pak rozdělíme na dně části a rozválíme. Na první plát dáme ořechy a jablka, přikryjeme druhým plátem, který potřeme rozšlehanými vejci a pečeme při teplotě 200° C.

Sypaný koláč
3 hrnky špaldové mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, strouhaný kokos, 1/4 másla Náplň: 2 a 1/2 balíčku měkkého tvarohu, 2 celá vejce, 1/2 hrnku pískového cukru, 1/4l mléka a jablka nebo meruňky
Plech vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Vysypeme polovinu moučné směsi. Nalejeme řídkou tvarohovou náplň, poklademe nadrobno pokrájeným ovocem a zasypeme druhou polovinu moučné směsi. Povrch pokládáme plátky másla. Pečeme mírně asi 55 minut.

Více:

REISHI

extrakt

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!

 

REISHI

spór

100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

REISHI

triterpen max

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

CORDYCEPS

extrakt

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

  

 

HERICIUM

extrakt

 

DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI

CERTIFIKÁT

 

ALOE VERA

1 LITR

 99,5%

čisté šťávy

 

MÁTE PEJSKA NEBO KOČIČKU?

I VY MŮŽETE ODSTRAŇOVAT PARAZITY

 

WURM - EX

 

PARAZIN

 

MACA

 

ETICKÝ KODEX

 České lékařské komory,  

který především zdůrazňuje etické principy lékařského povolání vůči pacientovi

 

Každý třetí český lékař trpí vážným syndromem vyhoření. Cítí se na dně a nenávidí své povolání i pacienty

Česká lékařská komora ve spolupráci s 1.lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v roce 2014

 

Nevěřte něčemu jen proto, že to řekl nějaký mudrc

Buddha

 
 

Představa je příčinou mnoha nemocí, ale víra je možnost léčení nemocí všech

Paracelsus

 
 

Nechte své léky ležet v chemické misce, jestliže dokážete léčit svého pacienta prostřednictvím stravy

Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda

Pokud nejsi připraven změnit svůj život, není ti pomoci

Hippocrates 460 - 377 př.n.l. - Hippokratova přísaha

 
 

Jsme tak živí a zdraví, jako je živá a zdravá strava, kterou se živíme a uzdravujeme

Dr.Vladimír Domen

 

 

Zdraví se nedá získat pasivně u lékaře, nebo v drogérii na rohu. Zdraví lze získat jen ukázněným způsobem života

Dr.René Dubos

 

 

Sami jsme tím nejlepším lékem

To, co den co den děláte, určuje, jakým způsobem a jak dlouho budete žít

Prof.dr.Kurt Tepperwein

základy odkyselení organismu

 

 

Nemoc není nic jiného, než pokus těla zbavit se morbidních látek

Thomas Sydenham, nesoucí předzdívku "anglický Hippocrates"

 

 

Nemoc je vyléčena jen pomocí Přírody, neutralizací a vyloučením smrtonosných látek

Prof.Dr.Hermann Boerhaave

 

JAREK NOHAVICA

v 02 Aréně

Pánbůh ztratil vliv...

 

S připojením je to někdy těžké

NENAČITA

 

Trojúhelník rozřežeme na kusy, které přeskládáme. Kampak nám ale zmizel jeden čtvereček?

 

 

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

KLOUBNÍ VÝŽIVA

 

MUDr. Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

ČLÁNEK

Nejlepší kloubní výživa

jako jediná obnovuje kloubní chrupavku

 

 

CELADRIN  BARNY´S

 

 

SANDŘIN PŘÍBĚH

ÚSPĚŠNÉ UZDRAVENÍ Z RAKOVINY

 

Sandra: Nikdy nezapomenu na ten POCIT BEZNADĚJE, STRACHU, co ve mně lékaři vyvolali, na to jak jsem byla jen další nemocná.

ČLÁNEK  ZDE

Se Sandrou hovořila: Mgr. Zuzana Švédová, Dis.

k

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

 

EXTRAKT           SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

ZDE ROSTE ČERVENÁ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY

 

Betaglucan MaxCell

 

 

KOLOIDNÍ STŘÍBRO

využití koloidního stříbra ZDE

 

 

OREGÁNO         ECHINACEA

garance: 70-80% Carvacrolu

Každé druhé české dítě trpí atopickým ekzémem !!!

v pořadu ČT Pološero září 2014 - Česko, odpadkový koš Evropy -  odkaz 

ČLÁNEK

 

 

MELATONIN

á 1,25 mg                    á 5 mg

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA

 

Kontakt

Ing. Zdeněk Rozehnal IČ 67385192
(zapsáno od 16.07.1997)
Místo podnikání: Praha 4, Liškova 630/2
V případě dotazu uveďte prosím v mailu Vaše číslo telefonu.

manta9@seznam.cz