Některé bezpečné a i žádoucí potraviny pro lidi mohou být pro psy ve větším množství a v kombinaci až smrtelné

 

 

 

 

 

 

 

- Pixabay

Barbora Nová

Některé potraviny, které jsou pro lidi bezpečné, mohou být pro psy škodlivé, protože psi mají jiný metabolismus než lidé. Proto může být krmení psů lidskými potravinami pro jejich zdraví velmi nebezpečné a v některých případech může být dokonce smrtelné.

Následuje přehled sedmi potravin, u kterých byla prokázána toxicita pro psy. Pokud máte psa, je důležité, abyste především tyto potraviny uchovávali mimo jeho dosah.

1. Avokádo

Avokádo obsahuje toxin zvaný persin, který je pro lidskou spotřebu zcela bezpečný, ale pro psy může být velmi jedovatý (1).

Nachází se v plodech, peckách, listech a kůře avokáda, takže byste se měli vyvarovat toho, abyste psovi dávali jakoukoli část této rostliny. Pokud je pes sní, může se mu v plicích a hrudníku hromadit tekutina. To mu může ztížit dýchání, což může vést k nedostatku kyslíku a dokonce k úhynu (1).

Tekutina se může hromadit také v srdci, slinivce a břiše, což může vést k dalším fatálním komplikacím (2).

Kromě toho může pes omylem spolknout avokádovou pecku, což může způsobit udušení nebo ucpání trávicího traktu.

Shrnutí:

  • Požití jakékoliv části avokáda může psům způsobit vážné zdravotní problémy, které mohou skončit i jeho smrtí.

2. Xylitol

Xylitol je cukerný alkohol, který se často používá ke slazení cukrovinek, žvýkaček, zubních past a pečiva. Zatímco pro lidskou spotřebu je považován za bezpečný, pro psy může být smrtelně nebezpečný.

Konzumace potravin, které obsahují xylitol, může vést k náhlému a výraznému poklesu hladiny cukru v krvi psa (3, 4, 5, 6).

Počáteční příznaky - včetně zvracení, slabosti, deprese, potíží s pohybem, kómatu a záchvatů - se často projeví do 30 minut po konzumaci (1).

Nakonec může xylitol vést k poškození jater a smrti (7).

Shrnutí:

  • Konzumace potravin, které obsahují xylitol, může u psa způsobit drastický pokles hladiny cukru v krvi. To může způsobit zdravotní problémy, selhání jater a smrt.

3. Káva, čaj a další kofeinové látky

Kofein se přirozeně nachází v kávě, čaji, kakau a jihoamerické rostlině guaraně, přičemž se často se také přidává do nealkoholických nápojů a léků. Kofein může u psů zrychlovat srdeční tep a stimulovat nervový systém.

Během 2-4 hodin po konzumaci kofeinu se u psů může objevit neklid, nadměrná žízeň, nedostatečná kontrola močového měchýře, zvracení a průjem.

Pokud psi přijmou příliš velké množství kofeinu, může u nich dojít k poruchám srdečního rytmu nebo selhání plic, což může v konečném důsledku vést k úhynu.

Psí organismus vstřebává kofein velmi rychle, což vede k mírným účinkům při 20 mg na kg hmotnosti psa a k záchvatům při 60 mg na kg a více (8).

Pro srovnání, jeden typický šálek uvařené kávy obsahuje přibližně 95 mg (9).

Bylo zaznamenáno několik případů úhynu psů v důsledku předávkování kofeinem (10, 11).

Shrnutí:

  • Konzumace kofeinu může u psů způsobit poruchy srdečního rytmu nebo selhání plic, což může v konečném důsledku vést k úhynu. Káva, čaj a další zdroje kofeinu by se neměly psům dávat.

4. Hroznové víno a rozinky

Hrozny a rozinky mohou být pro psy extrémně toxické, protože mohou způsobit rychlé selhání ledvin, které může být v konečném důsledku smrtelné (12).

Toxické sloučeniny v hroznech jsou zatím neznámé, ale i malé množství může psovi způsobit onemocnění.

Množství toxických látek přijmutých z hroznového vína se u jednotlivých psů liší, ale jedna studie, která přezkoumala 169 zpráv, zjistila, že někteří psi zemřeli po snědení pouhé hrsti rozinek (13).

Proto je třeba brát požití jakéhokoli množství velmi vážně. Je důležité si uvědomit, že k otravě může dojít v důsledku konzumace hroznů a rozinek v syrovém stavu nebo jejich konzumace jako přísady do pečiva, jako jsou sušenky, koláče a tyčinky. Sledujte příznaky, jako je zvracení, průjem, únava a deprese (8).

Po nich mohou následovat příznaky selhání ledvin, jako je nadměrná žízeň a velmi malá produkce moči (12).

Shrnutí:

  • Hrozny a rozinky jsou pro psy vysoce toxické. I velmi malé množství může vést k selhání ledvin, které může být smrtelné.

5. Alkohol a kvasnicové těsto

Alkohol se nachází v řadě výrobků, včetně alkoholických nápojů, parfémů, ústních vod, barev, laků a různých čisticích prostředků. Zatímco pro lidi je občasná konzumace alkoholu bezpečná, psi jej nesnášejí, a to ani v malém množství.

Příznaky se obvykle objeví do hodiny po konzumaci a zahrnují únavu, depresi, nedostatek svalové koordinace, nízkou tělesnou teplotu, špatné dýchání, zvracení a průjem.

Pokud pes zkonzumuje příliš velké množství alkoholu, může to mít za následek selhání plic, křeče, kóma a dokonce smrt (14).

K otravě alkoholem u psů obvykle dochází po náhodném požití alkoholických nápojů (15, 16, 17).

V jednom případě však pes zemřel na otravu alkoholem poté, co snědl velké množství shnilých jablek (18).

Obavy vzbuzuje i to, pokud pes sní syrové těsto, které obsahuje kvasnice. Při kvašení kvasinkové buňky skutečně produkují alkohol, který způsobuje zvýšení hladiny alkoholu v krvi psa a v konečném důsledku může způsobit otravu alkoholem a smrt (19, 20).

Navíc se těsto v žaludku psa rozpíná a může způsobit silné nadýmání. To vytváří tlak na okolní orgány a může psovi velmi ztížit dýchání.

Je důležité nikdy nekrmit psa syrovým kynutým těstem ani alkoholem. Alkoholické nápoje by neměly být ponechány bez dozoru a syrové těsto by mělo být uchováváno mimo dosah.

Shrnutí:

  • Pokud pes zkonzumuje alkohol, může to vést k vážným zdravotním problémům a dokonce i k úhynu. K tomu může dojít i v případě, že pes sní syrové kynuté těsto.

6. Čokoláda

Čokoláda obsahuje stimulační chemické látky theobromin a kofein, které jsou pro psy velmi obtížně metabolizovatelné. Pokud pes sní čokoládu, může to způsobit bolesti žaludku, zvracení, průjem a dehydrataci.

Tyto příznaky mohou přejít i do vážnějších problémů, jako je infarkt, vnitřní krvácení, svalový třes, záchvaty a smrt (21).

Závažnost vedlejších účinků závisí na tom, jak velký pes je a kolik a jakého druhu čokolády zkonzumoval. Čím je čokoláda tmavší a méně sladká, tím je pro psa toxičtější. Neslazená pekařská čokoláda a kakaový prášek patří mezi nejnebezpečnější druhy (22).

Podle Centra pro kontrolu otrav zvířat ASPCA se u psů mohou projevit příznaky již po požití 40 mg na kg jeho tělesné hmotnosti (23).

Jinými slovy, pouhých 800 mg čokolády by stačilo k vyvolání toxických příznaků u 20kg psa.

Nejčastěji dochází k otravě psů čokoládou o svátcích, jako jsou Valentýn, Velikonoce a Vánoce - pravděpodobně proto, že v těchto obdobích mají lidé čokoládu často po ruce.

Bez ohledu na příležitost je důležité, aby čokoláda byla vždy mimo dosah psa a děti byly řádně poučeny.

Shrnutí:

  • Konzumace čokolády může psům způsobit řadu zdravotních problémů a může je i zabít. Čím je čokoláda tmavší, tím je toxičtější.

7. Sůl

Konzumace příliš velkého množství soli může u psů vést ke stavu známému jako otrava solí neboli nedostatek vody. To může způsobit neurologické poruchy, edém mozku, zvracení, průjem, deprese, třes, horečku a záchvaty. V závažných případech může být dokonce smrtelná (24, 25).

Podle American College of Veterinary Pharmacists může být pro psy toxická dávka 2-3 g na kg tělesné hmotnosti a 4 g na kg mohou být smrtelné (26).

Z tohoto důvodu není vhodné podávat psovi solené potraviny, jako jsou preclíky, popcorn nebo chipsy.

Je také důležité zajistit, aby měl váš pes vždy přístup k čerstvé pitné vodě.

Shrnutí:

  • Konzumace příliš velkého množství soli může u psů způsobit nedostatek vody, což může být smrtelné. Měli byste se vyhnout podávání solených potravin svému psovi a zajistit, aby měl vždy k dispozici čerstvou pitnou vodu.

Další potraviny, které mohou být pro vašeho psa škodlivé

U následujících potravin nebyla prokázána jejich smrtelnost pro psy, ale přesto mohou být škodlivé.

Pro jistotu se raději vyhněte podávání následujících potravin svému psovi:

  • Cibule, česnek a pažitka. Tyto potraviny mohou poškodit červené krvinky psa a způsobit anémii. V závažných případech by váš pes mohl potřebovat transfuzi krve (27, 28).
  • Makadamové ořechy. Obsahují neznámý toxin, který může u psů způsobit slabost, svalový třes a zvracení. Kvůli vysokému obsahu tuku mohou makadamové ořechy také vést k pankreatitidě neboli zánětu slinivky břišní (29, 30).
  • Jablka, meruňky, třešně, broskve a švestky. Jejich semena nebo pecky obsahují kyanid, který je jedovatý. Jejich konzumace může vést k poměrně závažným vedlejším účinkům, včetně zažívacích potíží (31).

Shrnutí:

  • Cibule, česnek, pažitka, makadamové ořechy a ovoce s jádry mohou být pro psa také škodlivé.

Co dělat, když váš pes sní škodlivou potravinu?

Nejlepší způsob, jak zajistit, aby váš pes nesnědl nic škodlivého, je udržovat tyto potraviny mimo jeho dosah.

Abyste minimalizovali riziko, ujistěte se, že tyto potraviny nenecháváte na pracovních deskách nebo stolech, v kabelkách nebo na jiných místech, kde by se k nim váš pes mohl dostat.

Mějte na paměti, že různé výrobky obsahují různé koncentrace těchto toxických látek. 

Pokud víte, že váš pes pozřel něco toxického, okamžitě se poraďte s veterinárním lékařem nebo zavolejte na toxikologické informační středisko. I když se zdá, že požité množství je menší než výše uvedená toxická dávka, je nejlepší zavolat a získat odborná doporučení, jak se o zvíře postarat.

Léčba se bude lišit v závislosti na příznacích vašeho psa a typu krmiva, kterému byl vystaven.

Nikdy byste neměli psa léčit ani mu podávat léky, pokud vám to nedoporučí veterinární lékař.

Shrnutí:

  • Pokud váš pes zkonzumoval něco toxického, poraďte se se svým veterinárním lékařem nebo zavolejte na toxikologické informační středisko. Laické i lékařské dotazy na AKUTNÍ INTOXIKACE lidí a zvířat se řeší výhradně na přímých telefonních linkách TIS po 24 hodin denně.

Závěr

Některé potraviny, které jsou pro lidi bezpečné, včetně sedmi zde uvedených, mohou být pro psy velmi škodlivé.

Nejlepším způsobem, jak se vyhnout otravě psů potravinami, je krmit je pouze psím krmivem a lidské potraviny držet mimo jejich dosah.

Pokud váš pes snědl něco, co neměl, okamžitě kontaktujte svého veterináře nebo zavolejte na toxikologické informační středisko.

K ohřevu jídla pro pejska nikdy nepoužívejte mikrovlnou troubu, když mu z lásky vaříte na několik dnů dopředu.

Připravíte ho cenné živiny!

Škodlivost mikrovlnných trub

Mike Adams, novinář, vědec a editor Natural News o mikrovlnách říká:

„Nárůst široce rozšířeného nedostatku živin v západním světě koreluje téměř dokonale se zavedením mikrovlnné trouby. Není to žádná náhoda.

Mikrovlnky ohřívají potraviny prostřednictvím procesu vytváření molekulárního tření, ale toto molekulární tření rychle ničí jemné molekuly vitaminů a fytoživin (rostlinných léčiv) přirozeně se vyskytujících v potravinách.

Jedna studie ukázala, že mikrovlnami ozářená zelenina měla zničených až 97% nutričního obsahu (vitaminy a další rostlinné živiny, které brání vzniku nemocí, posilují imunitní funkce a zlepšují zdraví).“ „Jinými slovy, pojídání syrové brokolice poskytuje přírodní protirakovinnou medicínu, která je extrémně účinná v zastavování růstu rakovinových nádorů. Ale mikrovlnné ozáření brokolice protirakovinné živiny ničí a činí potravu „mrtvou“ a nutričně prázdnou. Existují dokonce určité důkazy, že ozařování ničí přirozenou harmonii molekul vody, což vytváří energetický vzorec chaosu ve vodě nacházející se ve všech potravinách. V podstatě běžný výraz „ozařování“ je velmi příhodný: používání mikrovlnky je jako házet na své jídlo atomovku a pak jíst spad. (Nicméně z pojídání mikrovlnami ozářeného jídla radiaci neobdržíte. Ale nedostanete ani příliš živin).“

Mikrovlná trouba a nástup obezity

Vynález mikrovlnné trouby a její masové přijetí populací se překrývá s nástupem obezity v rozvinutých zemích světa. Nejen, že mikrovlnka učinila pohodlnějším jíst více obezitu podporujících jídel, ale také ničila většinu nutričního obsahu těchto jídel, takže někteří spotřebitelé byli v trvalém stavu podvýživy a přejídání se. Jinými slovy, lidé jí příliš mnoho kalorií, ale ne dostatek skutečných živin. Na této skutečnosti se podílí i mikrovlnné trouby. Výsledkem je samozřejmě to, co vidíme dnes: epidemická výskyt cukrovky, rakoviny, srdečních nemocí, deprese, selhávání ledvin, nemoci jater, ....

Tyto nemoci jsou všechny způsobeny kombinací podvýživy a expozice toxickým chemikáliím (plus dalším faktorům, jako emocionální trauma, nedostatek pohybu atd.). Mikrovlny činí podvýživu prakticky automatickou, a nechat se vystavit toxickým chemikáliím je snadné, zkrátka stačí jíst zpracované potraviny (které jsou univerzálně vyráběny s přídavkem toxických chemikálií, které jsou vydávány za konzervanty, barviva, posilovače chuti atd.).

Ozařování mikrovlnami je technicky forma ozařování potravin. Zajímavé je, že lidé kteří říkají, že by nikdy nejedli „ozařované“ potraviny, se nijak nezdráhají a své jídlo strkají do mikrovlnky. Je to totéž (jež jiná vlnová délka záření). V podstatě mikrovlny byly původně zařazovány do „radarové části“ spektra. Dnes to zní podivně, že? Ale když se s mikrovlnami přišlo v 70. letech poprvé, byly hrdě propagovány jako radarové spektrum. Ozařujete své jídlo vysoce intenzivním radarem a to se zahřívá. To bylo považováno v 70. letech za zázrak kosmického věku. Pravděpodobně nejlepším způsobem ohřívání potravin je používat remosku a udržovat teplo co nejníže.

Mikrovlná trouba nutriční prvky totálně zničí

Mikrovlnka nefunguje, jak tvrdí reklama, jen tak mimochodem. Činí vaše jídlo horkým. Ale mechanismus, kterým je teplo vytvářeno, způsobuje vnitřní poškození jemných molekulárních struktur vitaminů a fytoživin. Minerály jsou nicméně celkem nezasaženy, takže stále dostáváte v ozářené potravě nějaký hořčík, vápník a zinek, stejně jako v neozářené potravě, ale veledůležité vitaminy B, anthokyaniny, flavonoidy a další nutriční prvky jsou mikrovlnami snadno zničeny.

Lidé, kteří používají mikrovlnku pravidelně, většinou kráčí po cestě degeneračních nemocí a celoživotního boje s obezitou. Čím více mikrovlnku používáte, tím horším se váš výživový stav stává, a tím pravděpodobněji budete diagnostikováni s různými nemocemi a dostanete léky, které vytvoří další zdravotní problémy.

Udělejte si laskavost: vyhoďte mikrovlnku, nebo i věnujte nějaké charitě, je mnohem snazší vyhnout se používání mikrovlnky, když ji kolem sebe nemáte. Když potřebujete něco ohřát, ohřejte to například v troubě nebo remosce (vyhněte se teflonu a nepřilnavým povrchům). A co lépe, snažte se i jíst syrovou nezpracovanou stravu. Pak dostanete tu nejlepší výživu.

Zde je několik vědeckých nálezů ohledně mikrovlnkovaných potravin:

  • Mikrovlnkou ozářené potraviny ztrácí 60-90% životního energetického pole a ozařování urychluje strukturální rozpad potravin
  • Ozařování vytváří rakovinu způsobující látky v mléce a obilovinách
  • Ozařování mění základní látky jídla, což způsobuje poruchy zažívání
  • Ozařování mění chemii jídla, což může vést k selhání lymfatického systému a degeneraci schopnosti těla chránit se proti rakovinovému růstu
  • Ozářené potraviny vedou k vyššímu výskytu rakovinových buněk v krevním řečišti
  • Ozařování změnilo rozklad základních látek, když byla syrová, vařená nebo zmrazená zelenina vystavena ozařování byť na velmi krátkou dobu a vytvořily se volné radikály
  • Ozářené potraviny způsobily rakovinový růst v žaludku a střevech, celkovou degeneraci periferních buněčných tkání a postupný rozpad zažívacího a vylučovacího systému u statisticky významného počtu lidí
  • Ozářené potraviny snížily schopnost těla využít vitaminy B-komplexu, vitamin C, vitamin E, základní minerály a lipotropika
  • Mikrovlnné pole v blízkosti mikrovlnky způsobilo také spoustu zdravotních problémů
  • Ohřívání připravených jídel v mikrovlnce na teplotu dostatečnou pro konzumaci, vytvořilo:
  •        d-Nitrosodietanolamin (velmi známou rakovinotvornou látku)
  •        destabilizaci aktivních proteinových bimolekulárních sloučenin
  •        vázací efekt na radioaktivitu v atmosféře
  •      rakovinotvorné látky v proteinovo-hydrosylatiových sloučenínách v mléce a zrninách
  • Mikrovlnné emise způsobily také změnu katabolického (rozkladného) chování glukosidu – a galaktosidu – prvků ve zmraženém ovoci, když je tímto způsobem rozmraženo
  • Mikrovlny změnily katabolické chování rostlinných alkaloidů, když jim byla syrová, vařená nebo zmražená zelenina vystavena dokonce i na velmi krátkou dobu
  • Rakovinu způsobující volné radikály se vytvořily v určitých molekulárních formacích stopových minerálů v rostlinných látkách, obzvláště v syrové kořenové zelenině
  • V důsledku chemických změn v potravinových látkách došlo k selhání lymfatického systému, způsobilo to degeneraci schopnosti imunitního systému chránit se před rakovinovým růstem
  • Nestabilní katabolismus mikrovlnami ozářených potravin změnil jejich základní potravinové látky, což vedl k poruchám zažívacího systému
  • Lidé konzumující "ozářené" potraviny vykázali statisticky vyšší výskyt rakoviny žaludku a střev, plus celkovou degeneraci periferních buněčných tkání, s postupným rozpadem funkce zažívacího a exkrečního systému

Expozice mikrovlnami způsobila významný pokles nutriční hodnoty všech studovaných potravin, obzvláště:

  • pokles biodostupnosti vitaminů B-komplexu, vitaminu C, vitaminu E, základních minerálů a lipotropik
  • destrukci nutriční hodnoty nukleoproteinů v mase
  • snížení metabolické aktivity alkaloidů, glykosidů, galaktosidů a nitrilosidů (vše základní rostlinné látky v ovoci a zelenině)
  • značné urychlení strukturální desintegrace ve všech potravinách

Takže pokud se přesto chystáte použít mikrovlnnou troubu raději odejděte z kuchyně. I americká FDA radila „nestůjte před mikrovlnkou delší dobu“. Probíhá spousta výzkumu mikrovlnných trub a účinků, jaké mohou mít na lidské tělo. Konečné studie zatím zveřejněny nebyly, ale pokud je výše uvedené určitým náznakem negativních účinků na potraviny, mohu si jen představit účinky na lidské tělo.

Takže pokud nemusíte mikrovlnku používat, tak to nedělejte. Kdyby jen proto, abyste si zachovali kvalitu a nutriční hodnotu svého jídla.

9. den po zalévání rostlin

vodou ozářenou mikrovlnami              čistou vodou

Mike Adams, editor Natural News

Mike Adams je zakládající redaktor NaturalNews.com a ředitel mezinárodně akreditované laboratoře (ISO 17025) analytické laboratoře známé jako CWC Labs. Byl mu udělen Certifikát za dosažení mimořádně vysoké přesnosti analýzy toxických prvků v neznámých vzorcích vody pomocí přístrojů ICP-MS. Mike Adams je také velmi schopný v oblasti kapalinové chromatografie, iontové chromatografie a analytické instrumentace s časovou analýzou hmotnostní spektrometrie. Rovněž dosáhl řady laboratorních průlomů v programování automatizovaných robotů pro manipulaci s kapalinou pro přípravu vzorků a přípravu externích standardů.

Patentový úřad USA udělil patent Mike Adamsovi NO. US 9526751 B2 za vynález „Cesium Eliminator“, vynález zachraňující život, který odstraňuje až 95% radioaktivního cesia z trávicího traktu člověka. Adams se zavázal poskytnout úplná patentová práva na patenty každému státu nebo národní vládě, která potřebuje tento produkt vyrobit, aby zachraňovala lidské životy v důsledku jaderné nehody, katastrofy, válečného aktu nebo teroristického činu. Rovněž skladoval 10 tun suroviny na výrobu Cesium Eliminator ve skladu v Texasu a plánuje věnovat hotový produkt na záchranu životů v Texasu, když dojde k další jaderné události. Žádný nezávislý vědec na světě neprovedl více výzkumu v odstraňování radioaktivních prvků z trávicího traktu člověka.

Mike Adams je člověk barvy pleti, jejíž předci zahrnují Afričany a Američany. Má také indiánské předky, díky čemuž se mu připisuje inspirace pro vášeň „Strážce zdraví“ pro ochranu života a přírody před ničením způsobeným chemikáliemi, těžkými kovy a jinými formami znečištění.

Mike Adams je autorem první knihy na světě, která zveřejnila výsledky analýzy těžkých kovů ICP-MS pro potraviny, doplňky stravy, domácí zvířata, koření a rychlé občerstvení. Kniha má název Food Forensics a vydává ji BenBella Books.

Ve svém laboratorním výzkumu Adams učinil řadu průlomů v bezpečnosti potravin, jako je odhalení rýžových bílkovin dovážených z Asie, které jsou kontaminovány toxickými těžkými kovy, jako je olovo, kadmium a wolfram. Adams byl prvním vědcem, který zdokumentoval vysoké hladiny wolframu v superpotravinách. Objevil také více než 11 ppm olova v dováženém prášku mangostanu a vedl jednání s cílem uzavřít dobrovolnou dohodu v celém odvětví o omezení těžkých kovů v rýžových bílkovinových produktech.

Kromě své laboratorní práce je Adams také (neplaceným) výkonným ředitelem neziskového spotřebitelského wellness centra (CWC), organizace, která přesměrovává 100% svých darů na granty na programy, které učí děti a ženy, jak pěstovat vlastní jídlo nebo výrazně zlepšit jejich nutriřní hodnotu. Prostřednictvím neziskové CWC zahájil Adams také program Nutrition Rescue, program, který věnuje nezbytné vitamíny lidem v nouzi.

Na pozadí vědecké a softwarové technologie je Adams původním zakladatelem technologické společnosti e-mailových zpravodajů známých jako Arial Software. Díky svým technickým zkušenostem spojeným s láskou k přirozenému zdraví vyvinul Adams a nasadil systém pro správu obsahu, který v současné době řídí NaturalNews.com. Také vytvořil statistické algoritmy na vysoké úrovni, které slouží SCIENCE.naturalnews.com, což je obrovský výzkumný zdroj, který obsahuje více než 10 milionů vědeckých studií.

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Úžasný: MUDr. Henry Bieler

 

 

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ ČLÁNKY

 

       NOVĚ PUBLIKOVANÉ ČLÁNKY

           BŘEZEN 2024 -31 článků

           DUBEN 2024 - 29 článků

 

Nejlepší DIETY pro celkové zdra ví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report

  

100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou h ověkosti - 3 unikátní, bezkonkurenční extrakty

31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman

Dr. Peter  McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video

  Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny

Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu

CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie

Překyselené tělo: začátek vážné nemoci

ZVRÁCENÍ POSTUPU DIABETU 2. typu začíná u ignorování běžných doporučení, MUDr. Sarah Hallbergová - video

Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal

BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země

Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej

Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus

100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát 

Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.

Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport

Artróza - kmenové buňky - Podvod!

Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová

Jak se skutečně zdravě stravovat...

Proč průběžně a jak detoxikovat tělo

  PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií

Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath

Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování

 

  Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt

Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?

Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou

    Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...

 

Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

Za  účinné  se  z  Reishi  považují  pouze  kvalitně  provedené  a  čisté  extrakty,  které  mají  dobrou  biologickou  dostupnost  a  jsou  zbavené  nestravitelného  chitinu;  nelze  tedy  použít  pouhý  prášek  z  usušené  houby.

 

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ GARANTOVANÉ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK - CERTIFIKÁT COA

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

CORDYCEPS - video

100% Sibiřská Čaga

ČAGA - video

HERICIUM - video

 

  BETAGLUKAN           HLÍVA

        extrakt               extrakt

Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

BETAGLUKAN - video

 

    KURKUMIN            AŠVAGANDA

        extrakt                    extrakt

Betaglucan MaxCellNejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

ASHWAGANDHA - video

 

RDESNO             ANNONA

extrakt                  extrakt

Vysoce účinný extrakt z listů

 

ČAGA - video

Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináckrát lépe chráněn, než člověk, který má dvě dávky vakcíny.

prof. Jiří Beran, 13.11.2021

prof. Jiří Beran, 15.11.2021

 

TEČKOVANÝ PŘÍBĚH

"NEVĚŘÍM UŽ BÍLÝM PLÁŠŤŮM, ALE LIDEM"

medicinský inženýr

JURAJ Orság


 

TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY

dokument z 31. srpna 2022

Nadační fond Svědomí Národa

 

KUBEK 2009

 

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

             TEST

BARVOSLEPOSTI

 

 

ROK SI NIČÍME IMUNITU,

možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...

doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.

Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid

Ú MRTÍ - 1480

SRDEČNÍ ZÁSTAVY - 2107

   PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL

 

RENOMOVANÝ PATOLOG   dr. RYAN COLE - přednáška

ALARMUJÍCÍ EFEKT  covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány

  • Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
  • Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...

český dabing - 17:08

Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021

 

AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS

POSTAVIT SE NA ODPOR

 

FRONTLINE NEWS

 

 

ZAČNĚTE U SEBE

ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ

Doporučuji:

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z

  a nejdříve po 15 minutách:

případně nejen pro psychiku:

pro střevo kvalitní probiotika:

  • kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
 

 

VÁLEK U MORAVCE V OVM

10. dubna 2022

NEHORÁZNĚ LŽE

 

 

Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času

 

SVĚT SE ZBLÁZNIL

Toto je novodobá reklama na co?

MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života