12 000 lékařů v USA žádá agenturu FDA, aby nechala upozorňovat na to, že sýry vyvolávají rakovinu

FDA - Food and Drug Administration- Úřad pro kontrolu potravin a léčiv je vládní agentura USA, resortu zdraví a služeb, která je zodpovědná za kontrolu a regulaci potravin, doplňků stravy, léčiv (pro lidi i zvířata), kosmetických přípravků, lékařských přístrojů a biofarmaceutických a krevních produktů v USA.

Arjun Walia

Fakta:

Sdružení lékařů pro odpovědnou medicínu (PCRM) nedávno podalo občanskou petici u FDA za změnu označování sýrů tak, aby na nich bylo uvedeno varování před rakovinou.

Důvodem je, že naše federální zdravotní regulační agentury a velké potravinářské společnosti uvádějí na trh mléčné výrobky jako bezpečné, zdravé a nezbytné, přičemž věda jasně říká něco jiného.

Co se budoucí lékaři učí o výživě na lékařských fakultách? Šokující a bohužel nic. Proč? Protože výživa nepřináší zisk a léčba lidí stravou nejlépe již od narození od zrodu tradičního zdravotnického průmyslu nepřipadá v úvahu.

Smutnou realitou je, že „lékařskou profesi si kupuje farmaceutický průmysl, a to nejen z pohledu praktického výkonu, ale také z hlediska výuky a výzkumu. Akademické instituce této země se nechávají platit agenty farmaceutického průmyslu. Myslím, že je to hanebné. “- Arnold Seymour Relman (zdroj)

Naštěstí se věci mění a rychle mění. Mnoho lidí bere své vzdělávání o výživě do svých rukou a na straně druhé i mnoho lékařů se také vzdělává o výživě prostřednictvím rozsáhlých studií a klinických důkazů, které jsou k dispozici.

Jeden z nejnovějších příkladů lékařů, kteří se vzdělávají, právě pochází z PCRM, který nedávno podal občanskou petici u FDA za změnu označování sýrů tak, aby na nich bylo uvedeno varování před rakovinou.

Proč? Protože na základě výzkumu nejsou sýry a mléčné výrobky vhodné, ale ve skutečnosti jsou špatné. Tato skutečnost může být pro mnoho lidí těžko uvěřitelná s ohledem na skutečnost, že jsou tak dlouho jednou ze stabilních skupin potravin. Je na čase si uvědomit, že „výživová výchova“, se kterou vyrůstáme, je produktem velkých potravinářských společností a marketingu, není podporována žádnou vědou a stále více lidí si začínají uvědomovat, co nám současné vědecké poznatky skutečně potvrzují.

V petici je uvedeno:

Sýr z mléka obsahuje reprodukční hormony, které mohou zvyšovat riziko úmrtnosti na rakovinu prsu (tato věta je to, co chtějí, aby bylo uvedeno na výrobcích).

Mléčné výrobky s vysokým obsahem tuků, jako jsou sýry, jsou spojeny se zvýšeným rizikem rakoviny prsu, protože obsahují růstový faktor podobný inzulínu (IGF-1) a další růstové hormony.

Aby se zajistilo, že Američané pochopí potenciální významná zdravotní rizika a z toho vyplývající možné dlouhodobé náklady spojené se spotřebou mléčných sýrových výrobků, měla by agentura FDA zajistit, aby výše uvedené oznámení bylo viditelně umístěno na obalech a bylo by jím označovány všechny sýry a výrobky z nich.


Je pro mě zajímavé, že zmiňují růstový hormon IGF-1.


Studie z roku 2015 publikovaná v časopise Cell Metabolism je jednou z mnoha studií, které poukazují na to, že myši a lidé s nedostatkem receptoru růstového hormonu IGF-1 vykazují významné snížení nemocí souvisejících s věkem.

Vzhledem k tomu, že snížený příjem bílkovin snižuje aktivitu GHR-IGF-1, byla zkoumána souvislost mezi příjmem bílkovin a úmrtností. Dobrovolníci v počtu 6 381 ve věku 50–65 let, kteří uváděli vysoký příjem bílkovin, měli během 18letého sledovacího období 75% zvýšení celkové úmrtnosti, přičemž z toho byla úmrtnost na rakovinu a cukrovku 4násobná. Tyto souvislosti neplatily nebo poměry byly nižší, pokud živočišná bílkovina byla nahrazena úplně či částečně bílkovinou rostlinnou.

Tuto studii potvrzuje řadu dalších výzkumů, které prokazují, že živočišné bílkoviny prudce zvyšují množství růstového hormonu IFG-1, což v dlouhodobém horizontu vede k celé řadě nemocí, včetně rakoviny. Na straně druhé rostlinná bílkovina tento vliv nemá, případně minimální.

Půst a růstový hormon

Půst regeneruje kmenové buňky a tím zpomaluje celkový proces stárnutí, což je mj. výsledkem toho, že půst snižuje naše hladiny růstového hormonu IGF-1. Potvrdilo se, že půst snižuje rizika mnoha nemocí souvisejících s věkem, a to i Parkinsonovu a Alzheimerovu chorobu, které dokonce může i zvrátit.

Nedávná studie provedená vědci v Kalifornii a Francii zjistila, že bílkoviny z masa jsou spojeny s velmi prudkým zvýšeným rizikem srdečních chorob, zatímco bílkoviny z ořechů a semen jsou ve skutečnosti prospěšné pro lidské srdce.

Tato kohortová studie má název „Modely příjmu rostlinných a živočišných bílkovin v souvislosti s kardiovaskulární úmrtností: Adventist Health Study-2“. Byl to společný projekt mezi vědci z Loma Linda University of Public Health v Kalifornii a AgroParisTech a Institutem Národní de la Recherche Agronomique v Paříži.

Studie byla zveřejněna v Mezinárodním věstníku epidemiologie (International Journal of Epidemiology).

Vědci zjistili, že lidé, kteří jedli velké množství bílkovin z masa, což je každodenní normou pro mnoho lidí, představovali část lidské populace, která zaznamenala 60% nárůst kardiovaskulárních chorob (CVD), zatímco lidé, kteří konzumovali velká množství rostlinných bílkovin, především z ořechů a semen ve skutečnosti zaznamenali 40% snížení CVD.

Mléčné výrobky a „Spouštění rakoviny“. Studie trvající 27 let

Doktor Colin Campbell, autor „China Study“ zjistil, že živočišný protein (kasein) může „spustit“ a zrychlit rakovinu, zatímco rostlinná bílkovina má opačný účinek.

 "V počátcích své kariéry jsem dělal jen to, co tehdy doporučovala a tvrdila tradiční věda. Nicméně jsem zjistil, že strava s vyšším příjmem živočišných bílkovin byla spojena s nárustem rakoviny jater na Filipínách. Když se objevila další pozoruhodná zpráva z Indie, která dokazovala, že kasein u potkanů při obvyklých hladinách příjmu dramaticky podporoval rakovinu jater,

podnítila moji studii „Projekt Čína“, která trvala 27 let. Udělali jsme desítky experimentů, abychom zjistili, zda je to pravda a dále, jak to funguje. “- Dr. Colin Campbell, (China Study)

Dr. Campbell je americký biochemik, který se specializuje na vliv výživy na dlouhodobé zdraví. Je emeritním profesorem Nutriční biochemie (Emeritus of Nutritional Biochemistry) na Cornell University, doktor věd v oblasti výživy, biochemie a mikrobiologie.

Vědci jako dr. Campbell a jejich práce jsou velice důležité ve světě medicinského vzdělávání a akademické obce, protože tato téměř ignoruje výživu.

Kasein je nejvýznamnějším chemickým karcinogenem, jaký byl kdy identifikován, snažte se ho maximálně omezit, respektive vyřaďte mléko a mléčné výrobky ze stravy, co nejvíce, jak doporučují i experti Harvardu. (zdroj)

Dr. Campbell nezjišťoval jen vzájemné vztahy, ale pomocí studií na zvířatech zjistil, že kasein ve skutečnosti „zapíná“ rakovinu. Když byla zvířata krmena stravou s vysokým obsahem kaseinu, rakovina se u nich dramaticky zvýšila. Ještě zajímavější poznatek je, když se rozhodli provést srovnání za použití rostlinné bílkoviny.

Naučili jsme se přitom, že rakovinu dokážeme vyvolat i zastavit. Umíme ji vyvolat zvýšením spotřeby kaseinu. Naopak ji zastavíme snížením příjmu kaseinu, či jeho nahrazením rostlinnou bílkovinou. To byla opravdu vzrušující věc, že ​​jsme mohli pomocí stravy zapnout a vypnout rakovinu, myslím, že to bylo docela překvapivé. - dr. Campbell (zdroj)

Jsme jediný druh na planetě, který po odstavení mláďat konzumuje mléko a navíc jiného živočicha. Snížení aktivity laktázy (enzym trávicí mléčný cukr - laktózu) po kojení je geneticky naprogramovanou událostí. A proto přibližně 75% populace Země trpí nesnášenlivostí laktózy (intolerance), protože je to naprosto přirozené. Lidské tělo není uzpůsobeno na pití mléka od jakéhokoliv zvířete, proto jsme si museli vyvinout gen, abychom jej dokázali strávit.

Statistiky se u jednotlivých ras, národů a zemí liší, ale celkově ukazují abnormální počet jednotlivců s intolerancí. V některých asijských zemích je dokonce 90% populace intolerantní na laktózu.

Závěr

Velké potravinářské společnosti nás přesvědčily, že mléko a mléčné výrobky jsou zdravé. Jako nástroje hromadného marketingu využívaly bílkoviny a vápník (jsou přítomny v dostatečném množství v řadě rostlinných zdrojů), aby prosadily co nejvyšší konzumaci mléčných výrobků v lidské populaci a tím dosáhly velmi velkého zisku, a to vše na úkor zdraví lidí!

Toto je jeden z mnoha příkladů manipulace s masovým vnímáním

Originál: collective-evolution.com

Co tomu předcházelo - nové nutriční doporučení od expertů z Harvardu z roku 2011

Odborníci z Harvard School of Public Health uveřejnili v roce 2011 nové nutriční doporučení ve formě tzv. talíře zdravého stravování, který byl určen americkému ministerstvu zemědělství a dalším odborníkům. Univerzita touto novou směrnicí nahradila překonanou a zavádějící potravinovou pyramidu, protože ta byla ovlivněna finančními zájmy, mj. "mléčnou" lobby.

Takže Američané jsou dnes nejbohatším národem na světě, ale zároveň nejtlustším a nejnemocnějším

Tato nová "pyramida" shrnuje nejlepší dietní informace, které jsou dnes k dispozici a nejsou vytesané do kamene, protože vědci nepochybně objeví v následujících letech nové informace  pro zdravé stravování.

Doporučení:

  • 50% zelenina a ovoce (nepočítat do to brambory), omezeně brambory, protože mají negativní dopad na hladinu cukru v krvi (mají vysoký glykemický index)
  • 25% celozrná strava, nižší vliv na hladinu krevního cukru a inzulínu oproti rafinovaným obilovinám
  • 25% protein - bílé maso, fazole a ořechy, přičemž omezte červené maso a vyhněte se zpracovanému jako je například slanina a klobásy
  • používejte zdravé rostlinné oleje a vyhýbejte se částečně hydrogenovaným olejům, které obsahují nezdravé trans-tuky. Pijte vodu, kávu nebo čaj. Vyhýbejte se sladkým nápojům, vyřaďte - omezte mléko a mléčné výrobky - jedna až dvě porce denně jen pokud si to přejete a omezte džusy - maximálně malá sklenice denně
  • s nízkým obsahem tuku neznamená zdravé
Experti z Harvardu doporučují vyřadit z jídelníčku mléčné výrobky s tím, že k získávání vápníku pro lidský organismus je mnohem vhodnější například zelenina jako je kapusta, brokolice nebo květák, dále například ze sojového mléka nebo luštěnin a ořechů.
 

Zdroj:

Více:

 

BORELIÓZA, CHLAMYDIE... ÚNAVOVÝ SYNDROM

PŘÍRODNÍ POSTUP K UZDRAVENÍ

zde

REISHI

extrakt

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!

 

REISHI

spór

100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

REISHI

triterpen max

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

 

CORDYCEPS

extrakt

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

 

AŠVAGANDA

extrakt

Nejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

 

  

 

ETICKÝ KODEX

 České lékařské komory,  

který především zdůrazňuje etické principy lékařského povolání vůči pacientovi

 

Každý třetí český lékař trpí vážným syndromem vyhoření. Cítí se na dně a nenávidí své povolání i pacienty

Česká lékařská komora ve spolupráci s 1.lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v roce 2014

 

Nevěřte něčemu jen proto, že to řekl nějaký mudrc

Buddha

 
 

Představa je příčinou mnoha nemocí, ale víra je možnost léčení nemocí všech

Paracelsus

 
 

Nechte své léky ležet v chemické misce, jestliže dokážete léčit svého pacienta prostřednictvím stravy

Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda

Pokud nejsi připraven změnit svůj život, není ti pomoci

Hippocrates 460 - 377 př.n.l. - Hippokratova přísaha

 
 

Jsme tak živí a zdraví, jako je živá a zdravá strava, kterou se živíme a uzdravujeme

Dr.Vladimír Domen

 

 

Zdraví se nedá získat pasivně u lékaře, nebo v drogérii na rohu. Zdraví lze získat jen ukázněným způsobem života

Dr.René Dubos

 

 

Sami jsme tím nejlepším lékem

To, co den co den děláte, určuje, jakým způsobem a jak dlouho budete žít

Prof.dr.Kurt Tepperwein

základy odkyselení organismu

 

 

Nemoc není nic jiného, než pokus těla zbavit se morbidních látek

Thomas Sydenham, nesoucí předzdívku "anglický Hippocrates"

 

 

Nemoc je vyléčena jen pomocí Přírody, neutralizací a vyloučením smrtonosných látek

Prof.Dr.Hermann Boerhaave

 

JAREK NOHAVICA

v 02 Aréně

Pánbůh ztratil vliv...

 

 

Trojúhelník rozřežeme na kusy, které přeskládáme. Kampak nám ale zmizel jeden čtvereček?

 

 

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Více úžasný:

MUDr. Henry Bieler

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!
 

220+ zkušeností

s DUANWOOD REISHI ZDE

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK

117+ ZKUŠENOSTÍ

ZDE

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

100% Sibiřská Čaga
Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

 

 

JAREK NOHAVICA

ZADEK JAK ŽOK

A přece nakonec - ÚSPĚŠNÁ LÉČBA